Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wychodzi na to że tak, albo rok sprzyjający. 

Stanowisko po pszenżycie ozimym , wcześniej pszenicy. Słoma cięta od 30 lat.

Opublikowano
9 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

zazwyczaj kwalifikat jest tylko kinto zaprawiony... systiva trzeba by sobie ... jeżeli faktycznie systiva by załatwiła temat T1 to byłaby to super opcja. Alw jakoś mi ciężko w to uwierzy.

Jak dasz w pełnej dawce to może i da radę, ale z doświadczenie wiem że warto na wiosnę dobić to co przez zimę się uchowało jakimś tanim chociaż by duett-em, dlatego ja doprawiam systiva w dawce 75 ml /100 kg ziarna, czyli połowa dawki i na jesień i zimę zboża czyściutkie, nie wiem co to mączniak, pleśnie śniegowe czy palecznica traw😉

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

W kujawsko-pomorskim ktoś już wyjechał w jęczmień ozimy? Na środę zapowiadają deszcze, na piątek burze i nie wiem czy jutro spróbować

ja jestem z kuj pomorskiego 12% wilgotności

Opublikowano

Dzis wjechalem gorszy kawalek 15% bo wymlodzony a na lepszym 13%. Co chwila kropki leca ukosilem przyczepke i odpuscilem. 6 rzedowy jeszcze nie dojzaly sloma u dolu zielobkowata i osci lecą bo noektore klosy stoją.

Cena 580 brutto.

• Like 1
Opublikowano

W tym roku gorzej na jeczmieniu jak w zeszlym. Srednio wyjdzie 5t mnirj niz w zeszlym a do tego cena 50zl nizsza. Niestety 1.5mies bez deszczu w decydujacym dla jeczmienia czasie zabralo plon. Gloria i concordia wykoszone zenek jeszcze musi postac.

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

W tym roku gorzej na jeczmieniu jak w zeszlym. Srednio wyjdzie 5t mnirj niz w zeszlym a do tego cena 50zl nizsza. Niestety 1.5mies bez deszczu w decydujacym dla jeczmienia czasie zabralo plon. Gloria i concordia wykoszone zenek jeszcze musi postac.

stawiaj przecinki bo jak rozumiem to ukosiłeś 5 ton a w zeszłym roku lepiej sypało czy masz 5 ton mniej od zeszłego roku na ha

Opublikowano
Dnia 6.07.2020 o 11:51, krilan06 napisał:

W kujawsko-pomorskim ktoś już wyjechał w jęczmień ozimy? Na środę zapowiadają deszcze, na piątek burze i nie wiem czy jutro spróbować

Ja już wczoraj po żniwach jęczmienia, okolice Radziejowa kosiłem po 16 bo przed południem miał 14.5%ale przez pogodę wystarczyło 3,4 godziny wiatru i słońca i 12.1% plon nie ma tragedii Concordia 6.9 ton ziemia 3 i większość 4, odstawione do probio paszę po 620 netto dziś już 600 netto. 

Opublikowano (edytowane)

Ja jeszcze czekam, miejscami wyłożone i ogólnie dużo się trafia ziaren miękkich, może w czwartek (jak jutro nie popada) spróbuję 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Skoszony KWS Kosmos nie ważony ale z hektara wyszło 1 x d47 z okladkami 35 cm obsypana do fulla z dużym czubkiem + 1x d47 bez okładek również obsypana do fulla ciekawe ile.moglo być wagi

Opublikowano

Tak, chwalcie się swoimi plonami, ale w domu, a nie w necie, bo potem na forum zostaje wylewanie żalu, że słaba cena. Wszyscy czytają to co napiszecie i wyciągają wnioski.

Opublikowano
16 minut temu, mano napisał:

Tak, chwalcie się swoimi plonami, ale w domu, a nie w necie, bo potem na forum zostaje wylewanie żalu, że słaba cena. Wszyscy czytają to co napiszecie i wyciągają wnioski.

A co to ma do rzeczy? Że ktoś przeczyta i ceny będzie zbijał? Bzdury.