Ilość redlic w siewniku zbożowym
Przez
rolnikursus, w Siewniki
Redlice w siewniku zbożowym
6 użytkowników zagłosowało
-
1. Ile redlic ma Twój siewnik na 3m?
-
190
-
200
-
212
-
244
-
- Zaloguj się lub zarejestruj, aby zagłosować w ankiecie.
-
Podobna zawartość
-
Przez yacenty
Witam!
pomożcie wybrac jakis siewnik 3m taki zeby 3p sobie z nim spokojnie radzil.
Zastanawiam sie nad używanym Amazone D7 albo D8 czym one sie różnią?
co innego jest godne uwagi?
na co zwrócic uwage?
zamierzam przeznaczyc na siewnik jakies 10tys zl, moze byc ciut wiecej ale tylko w bardzo uzasadnionym przypadku
pozdrawiam
YacentY
-
Przez szymon2711
Witam wszystkich serdecznie.
Mógłby ktoś z Was podpowiedzieć jak ustawić siewnik Fiona SD977 3.00m do wysiewu gryki?
Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez Lototo
Witam, czy ktoś z forumowiczów posiada siewnik juko?
Jakie macie opinie na temat tych maszyn
-
Przez michal85
Witam
Mam problem z przekładnia, mianowice nierównomiernie pracuje... to znaczy przy kręceniu kołem wałek na wyjściu z przekładni nie obraca sie równomiernie tylko obraca sie "skokami". czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna??? Kupilem taki siewnik używany i go remontowałem przed remontem jak go sprawdzałem to obracało sie ok. potem odktęciłem pokrywe przekładni wymieniłem tylko okej (przekładnioy fuchsa) i nic więcej z samą przekładnią nie robilem. teraz go skręcam robię próbe a tu zonk...
Z góry dziekuję za wszystkie konkretne i pomocne wypowiedzi.
-
Przez mf21
Witam panowie, otóż dotychczas wszystko u nas siane było bez ścieżek i zawsze ciężko się połapać bo u nas szerokie pola, więc przychodzę z zapytaniem jak zacząć siać i ustawić te ścieżki.Sieję siewnikiem Hassia Drillautomat szerokość zasiewu 2.30, a szerokość robocza rozsiewacza i opryskiwacza to 12m. Więc prosiłbym o konkretną instrukcję jak jeździć i co ile ustawiać te ścieżki, z góry dziękuje
-