Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem Wam tak.Ja tylko czekam aż upadnie ten masoński i żydowski twór,zwnany unią europejską lub Polska wystąpi z tego tworu.Skoro w latach 90 można sobie dać radę bez dopłat,których i tak jest tyle co kot napłakał.Gdy nie będzie tego tworu to ziemia będzie tańsza i nawozy też.

Mój wujek,który ma 25 ha mówi,że ten premie unijnie są obwarowane takimi wymaganiami,że trzeba być magistrem do młodego rolnika a do modernizacji gospodarstw trzeba spać na pieniądzach.

Skoro moi pradziatkowie,którzy przed 70 laty zakładali moją,znaczy prawie moją gospodarkę,potem dziatkowie i mama dawali sobie radę bez tych unijnych"pomocy"to i dam sobie radę,lecz musi ta zas,,,ana unia upaść.A w końcu to nastąpi.

Na początku gospodarka obejmowała powierzchnię 4 ha gruntów rolnych,lecz moja babcia popełniła błąd i podzieliła ziemię na cztery części tak,że przy mnie zostało tylko 1ha,lecz mam szansę na odzyskanie 1ha.Gdyby gospodarka nie została podzielona byłaby doszła do sił.Lecz w latach 90 nikt w nią nie inwestwował.A zmiany,które wprowadzam są spóźnione o10 lat.Dlatego właśnie czekam na upadek unii,lub wyjście z niej Polski.

Kolego 4 ha to też nie wiele w latach 90 było jak Ty to sobie wyobrażasz kupować sprzęt na 4 ha no chyba że w warzywa byś poszedł ale do tego są potrzebne dobre ziemie i duża wiedza przede wszystkim a Ty oprócz chęci to masz niewiele

Opublikowano

Bardzo śmieszne.Zapraszam do siebie za 10 lat.A tak dla waszej wiadomości w poniedziałek zaczynam działać.

nie jestem pewien czy ten temat jest na poważnie czy ktoś się zabawia, ale zostawię go jeszcze przez jakiś czas, zobaczymy co wyniknie  :D

Kończ Waść wstydu oszczędź!!!! :D

Opublikowano

Podobne dyskusje wspominam z rozrzewnieniem, gdyż odbywały się jeszcze za czasów zabaw w piaskownicy.

Opublikowano

Znalazł się człowiek,który mienia się księciem.To  właśnie przez was,którzy wepchaliście Polskę do tego tworu nie mogę zrealizoać swojego marzenia.Daliście się omamić prpagandzie,że jak to dobrze będzie w tej unii,a dostaliście fige z makiem.Każdy sobie  myślał,że sprzedając Polskę za brukselskie srebinki zostaniecie władcami świata.Niech Was piekło pochłonie,gdyż nie jesteście wcale lepsi od waszych przodków z targowicy.

Opublikowano

Powiem Wam tak.Ja tylko czekam aż upadnie ten masoński i żydowski twór,zwnany unią europejską lub Polska wystąpi z tego tworu.Skoro w latach 90 można sobie dać radę bez dopłat,których i tak jest tyle co kot napłakał.Gdy nie będzie tego tworu to ziemia będzie tańsza i nawozy też.

Mój wujek,który ma 25 ha mówi,że ten premie unijnie są obwarowane takimi wymaganiami,że trzeba być magistrem do młodego rolnika a do modernizacji gospodarstw trzeba spać na pieniądzach.

Skoro moi pradziatkowie,którzy przed 70 laty zakładali moją,znaczy prawie moją gospodarkę,potem dziatkowie i mama dawali sobie radę bez tych unijnych"pomocy"to i dam sobie radę,lecz musi ta zas,,,ana unia upaść.A w końcu to nastąpi.

Na początku gospodarka obejmowała powierzchnię 4 ha gruntów rolnych,lecz moja babcia popełniła błąd i podzieliła ziemię na cztery części tak,że przy mnie zostało tylko 1ha,lecz mam szansę na odzyskanie 1ha.Gdyby gospodarka nie została podzielona byłaby doszła do sił.Lecz w latach 90 nikt w nią nie inwestwował.A zmiany,które wprowadzam są spóźnione o10 lat.Dlatego właśnie czekam na upadek unii,lub wyjście z niej Polski.

Nie bierzesz jednej istotnej rzeczy pod uwagę  - jest to "globalizacja"  - 70 lat temu nikt tego sobie nie wyobrażał Teraz trochę hipotez- UE się rozpada , dopłaty unijne znikają - każdy kraj ma swobodę w dotowaniu rolnictwa - sądzisz ze Niemcy czy Francja przestaną dotować rolnictwo? A Polska? I teraz uważasz ze my bez dopłat sprzedamy zboże po tej samej cenie co dotowany Niemiec i zarobimy to samo?

Opublikowano

Nie ma co z głupkiem czyli założycielem tego tematu gadać nawet, zero wiedzy, hektar ziemi a chce 5 baniek kredytu no luuudzie. Niech te wakację się skończą bo gombaza żyć nie daje. Naogląda się jeden z drugim filmików na YT, jakichś innych pierdół i potem sra jeden z drugim debilnymi pomysłami. Ostatni post to już wg system rozjebany. Przestań snić chłopaczku bo jak tylko byś przedstawił swój pomysł w banku to by Cie śmiechem zabili tam.

Opublikowano

Nie nazywaj kogoś głupkiem z powodu tego, co pisze... Chcieliście "demokracji", to każdy może wyrażać swoją opinię.. Dobrze wam sie sra, jak pełna d*pa gówna, stary nakupił ciągniczków za Unijną kasę i macie sie czym pochwalić na A.F.

Opublikowano

w Rosji ziemia nie jest droga. .na dalekim wschodzie jeśli ktoś chce założyć gospodarstwo 1 ha dostaje na start; ) lub Ukraina. ciekawe jak tam wojna się skończy to jakie ceny ziemi będą. .:)

Opublikowano

@wilhelm akurat ja dobrze wiem co piszę bo moi rodzice nie inwestowali w gospodarstwo tylko w moje leczenie, dlatego jak zaczynałem to praktycznie od 5 ha i nawet nie pełnego sprzętu podstawowego. Po 6 latach  sporo planów życie zweryfikowało dlatego śmieszą mnie takie tematy oderwane od rzeczywistości. 

Opublikowano

Ja też tak mogę powiedzieć,że inwestowali w moje leczenie.Lecz wy mieliście ojców,którzy rządzili gospodarską.Ja się chowałem bez ojca.Życie dało w kość.Wam do rodzic zostawiał dziedzictwo,utrzymane przez unię.A tego nie miałem.Ale staram się coś zrobić.

Wpadłem na pomysł aby z jakimś rolnikiem założyć spółkę,w której White Star (moja gospodarka)będzie posiadać 38%udziałów,a 62% będzie posiadał drugi rolnik.A jak was znam i ten pomysł będzie torpedować.

Opublikowano

nie rozumiem za bardzo twoich wypowiedzi, na początku oczekiwałeś żebyśmy przyklasnęli twoim pomysłom, potem chciałeś nas wyprowadzić z równowagi obrażajac nas, teraz chcesz obudzić w nas litość pisząc że wychowałeś się bez ojca???

przecież to nie jest ani twoja ani tym bardziej nasza wina, niektórzy tutaj mieli jeszcze gorzej, więc nie wiem czego chcesz???? mamy się wszyscy zrzucić na twoje przyszłe hektary i sprzęt bo ty miałeś gorzej??? tak samo może powiedzieć 70% użytkowników forum, bo inni mieli na starcie więcej ha i lepsze maszyny

Opublikowano

Tak sobie myslisz że jakikolwiek rolnik bedzie chciał z toba wogóle rozmawiać o spółce??  Z jednohektarowcem???? i jeszcze da ci 38% udziałów ?? no chyba że znajdziesz gościa z dwoma hektarami to będziecie mieli juz taką spółke że pszenica to świat zarzucicie. hehehehe przestań śnić dziecko i weź się za książki i szkołę dobrą zrób

Opublikowano

Ja też tak mogę powiedzieć,że inwestowali w moje leczenie.Lecz wy mieliście ojców,którzy rządzili gospodarską.Ja się chowałem bez ojca.Życie dało w kość.Wam do rodzic zostawiał dziedzictwo,utrzymane przez unię.A tego nie miałem.Ale staram się coś zrobić.

Wpadłem na pomysł aby z jakimś rolnikiem założyć spółkę,w której White Star (moja gospodarka)będzie posiadać 38%udziałów,a 62% będzie posiadał drugi rolnik.A jak was znam i ten pomysł będzie torpedować.

Wiesz na rolnictwie się Świat n ie kończy jest wiele innych zawodów gdzie można zarabiać wiele większe pieniądze a jeśli n ie masz od czego zaczynać tym bardziej bym przemyślał swoje plany naprawdę można życie przeżyć o wiele ciekawiej rozważ to

Opublikowano

Za kogo ty się masz człowieku!?Ja mam 20 lat,z czego 13 lat spędziłem w polu.A wam tatuś nakupił ciągników za bruklelskie srebniki.To wam łatwo mówić.Jeszcze obaczym kogo będzie na wierzchu.

I co się napinasz? Jak nie masz wkładu własnego to nic nie rozpoczniesz bo to podstawa czy przy kredycie czy przy spółce Bez tego nikt z tobą nawet nie będzie gadał Chciałeś rad to je sobie poczytaj i przemyśl a nie wyskakujesz z jakimiś pretensjami do .... W sumie nie wiadomo do kogo masz te pretensje i o co

Opublikowano

Wolno mi!Mój pradziatek Borkowski miał folwark,ale hitlersyny mu zabrały.W moich żyłach płynie szlachecka krew.A wszych co najwyżej chłopów pańszczyźnianych.Więc macie szczęście,że już nie ma Rzeczypospolitej przedrozbiorowej,gdyż ja bym wami rządził pieski imperializmu amerykańskiego.

Opublikowano

szkoda że Ciebie jednak rodzice nie leczyli na głowe, idz do pracy i hobbystycznie uprawiaj te 4ha przestań zaśmiecać te forum dostosuj sie do zasad jakie tu panuja i posłuchaj jak bardziej doświadczeni rolnicy Ci podpowiadaja 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Krzysztof1239
      Witam mam pytanie czy ktoś z was może wie czy jakbym miał hale łukową zamiast zwykłej obory to mleczarnia piątnica mogłaby mnie przyjąć pytam tak z ciekawości bo w tych czasach to nic nie wiadomo na 100%
    • Przez Janeczko
      Witam,
      Planuje postawienie garażu na dwa samochody plus jakieś pomieszczenie. Do budowy chce użyć płyt betonowych ogrodzeniowych , na zewnątrz ocieplić styropianem (żeby nadać również wyglądu). Dach prosty jednospadowy a w środku chciałbym zrobić kanał a podłogę z kostki.
      Pytanie czy ktoś z was robił coś podobnego ? Chodzi mi na co zwrócić uwage, może ktoś ma plan takiego garażu.

Ewentualnie może inny pomysł na budowę garażu
    • Przez wrobelek02
      Witam, jak ogrzewacie swoje garaże, myślę nad zrobieniem takiego piecyka z beczki albo brojlera, proszę o wasze pomysły oraz zdjęcia. interesuje mnie tylko piec na drewno.
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, planuje postawic wiate na maszyny o wymiarach 5x10 chcialbym postawić ja przy granicy ze spadem w moja stronę wysokość gora 4m dół 3m czyki od sąsiada 4m. Jest takie cos wgl.mozliwe? Musze sie odsuwac od granicy? Na taka wiatę? 
    • Przez rusto
      Posiadamy działkę o powierzchni 14 arów. Jest dosyć duża i zastanawiamy się co będzie lepszym rozwiązaniem - dom parterowy (zajmujący większą powierzchnię działki czy piętrowy - więcej miejsca na działce, ale  troch będą mnie wkurzały skosy w pomieszczeniach na poddaszu.
  • Dodaj nową pozycję...
v