Przeróbka silnika w ursusie 1734
Przez
Bizonek1992, w Silnik i osprzęt
-
Podobna zawartość
-
Przez Kurwer21
Witam, ostatnio oddawałem pompę wtryskowa do regeneracji, po założeniu jej ciągnik raz schodzi z obrotów, a raz po puszczeniu gazu trzyma 2000 obr z pół minuty. jest to uciążliwe podczas jazdy po drodze, bo nie da się normalnie zmienić biegu. wie ktoś czego to może być wina?
-
Przez Mtz82Engine
Witam, mój problem tkwi w braku krążenia wody w chłodnicy. Normalnie w chłodnicy powinien być jakiś ruch wody jej praca a nie ma żadnego ruchu co jest tego przyczyną czy pompa wody jest do wymiany ? Czekam na odpowiedź
-
Przez ceston
Witam mam pytanie odnośnie silnika 1224. Ciągnik wydaje mi się słaby od kiedy go kupiłem. Wczoraj z bronami jak pracował to widać że za mocno kopci. dym jest czarny. Ciśnienie w silniku jest dobre tak samo jak temperatura. Czy dobrze myślę że pompa wtryskowa jest do zrobienia?
-
Przez Rafał2222
Witam. Mam pytanie odnośnie stukania pompy wtryskowej czy ta pompa tak stuka? Nie jest to metaliczny dźwięk tylko taki bardziej jak tworzywo o tworzywo. Traktor nie jest słaby, w walce z pniakiem to chciał stawać dęba, żwawy jest. Po dodaniu gazu ten stukot znika. Zetor 5011, 3 cylindry
-
Przez kamilrolnik18
Mam problem gdy kupiłem w moim ursusie 1014 było słychać turbine. Po pewnym czasie było jej słychać prawie wcale.
Przeprowadziłem remont silnika (kapitalka) i gdy zawiozłem pompę paliwową do regeneracji to tak miał pokręconą dawkę że masakra.
No i wtedy myślałem ze przez pompę nie gwizdała. Po zrobieniu i odpaleniu w ogóle nie było słychać turbosprężarki.
Po dotarciu ursusa zauważyłem że ciągle ubywa oleju. Moc nie spała tak mi się wydaje ale gdy chwyciłem za tym wirnik to ma luzy.
Czy to wina turba ? Opłaca się regeneracja? Poza tym zauważyłem że to turbo nie jest do tego ciągnika , z tabliczki odczytałem ze to turbo od
Mana i pasuje. Byłem zaskoczony tylko rożni się wielkością , szersza a wąska.
-