Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
55 minut temu, k16mk napisał(a):

Panowie tak ludzie działają! , rano zamówione do obiadu parę zestawów przywiezionch 😉 zaskoczyli mnie nie ma gdzie ustawiać !

20250902_143715.jpg

Po ile  wapniak kornicki?

Opublikowano
7 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Tributo tylko mają 230 zł 

Będzie chyba wszędzie Borowik 

Rok po centrali, trzeba by było zaprawić 

20250902_084436.jpg

Tributo na lV w tym roku super wyszedł na V nie bardzo Liborius sobie radzi ,a ciekawy jestem jak comodoro.

Opublikowano

Avokado dało 5 t zrobiłem badanie i to najgorsza Ziemia nie klasowo ale z badań pH 6 gleba lekka fosforu 2.4g potasu 7 g i magnezu 2.5g na 100g zasobności niskie i bardzo niskie na niektórych działkach mam 1 g fosforu na 100g czy to w ogóle możliwe czy źle pobrałem

Opublikowano (edytowane)

Favonius 

Heroico 

Czy sprawdzony tadeus?

Trzeba mi odmłodzić towar a przy tych cenach nie chce eksperymentować temat na 4klase

Posiane po gryce ale docelowo w monokulturze zbożowej 

Tadeusa mam ale jedyne porównanie mam do Rotondo więc pytam a i szukam w typie pszennym 

Edytowane przez Janeczko
Opublikowano
56 minut temu, Janeczko napisał(a):

Favonius 

Heroico 

Czy sprawdzony tadeus?

Trzeba mi odmłodzić towar a przy tych cenach nie chce eksperymentować temat na 4klase

Posiane po gryce ale docelowo w monokulturze zbożowej 

Tadeusa mam ale jedyne porównanie mam do Rotondo więc pytam a i szukam w typie pszennym 

Tributto potrafi też nieźle się odwdzięczyć na 4 klasie

Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Prawie to samo co Borowik, słomy

To biere 😉

Byłem dzisiaj u jednego, w magazynie tadeus i belcanto. 

Pytam czy nic już nie dojedzie, a on że ma jeszcze kilka odmian, ale piorin dzisiaj się zapowiedział że kontrolą i tamte dał do innego magazynu.

"Bo tak to zaraz chcą wszystko sprawdzać" 

O co tam chodzi? 

Lewe paszporty sobie drukują czy ki uj 🤔 

Ma liboriusa, ale jak tak to nie wezmę 

Na zasiejpole.pl mają, można od nich śmiało brać?

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Tributto potrafi też nieźle się odwdzięczyć na 4 klasie

Bardziej mi chodzi o porównanie do tych trzech bo mi też Tadeus się odwdzięczył 

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Mnie pszenica euforia kusi 

Jak pole nie tęgie to sobie odpuść.

Miałem na bdb stanowisku i sypała tylko placowo. Były całe ogniska gdzie zdychała   wszystko 3a.

I po latach dopiero w mijającym roku miałem pszenicę.

Jęczmień bardziej stabilny plonowo

Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał(a):

Jak pole nie tęgie to sobie odpuść.

U mnie na działce ze słabym pH miałem posiane po gryce skoszonej dwa razy talerzowka (plon główny i potem to co podchodziło - to dopiero był poplon 😅) i po zbożu. To po gryce była bardzo przyzwoita. Może nie po 10t jak tu ludzie zbierają, ale  objętościowo podobnie/ciut lepiej od pszenżyta, które ponad 7t sypało srednio. Za to po zbożu tragedia. Tylko miejscami ładna, ale średnia z tej części po zbożu taka, że przemilcze.

IMG_20250618_124308521_HDR_copy_2048x1152_1.jpg