Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Się jedzie siać KRÓLA TADEUSA

Ziarno nie święcone to choć koło kościoła przejadę 😉🤭

IMG20231024120604.jpg

wody święconej widać nie brakuje , będzie dobrze.

Bez koloryzacji Atletus siany 80kg , trzeba przyznać na razie słabiutko wygląda względem pól Darona64 

polany też święconą wodą może się mu polepszy.😉

20231024_170140.jpg

20231024_170317.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ja też mam teraz takie pylące bo da się pryskać tylko jak cicho a jednak na tych długich kiedyś było całkiem inaczej ,tylko że opryskiwacz duży i szeroki to kupę można zrobić w idealnych warunkach wienc narazie nie zmieniałem na długie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
21 godzin temu, soltys48 napisał:

Się jedzie siać KRÓLA TADEUSA

Ziarno nie święcone to choć koło kościoła przejadę 😉🤭

IMG20231024120604.jpg

Myślałem że ja ostatni wczoraj siałem. Jeszcze fuszere odwaliłem z uprawą i wywaliło sporo kęp trawy bo to po trawie. Czym to teraz opryskać by trawę spaliło bo boję się że z tych kęp będzie rosnąć. Ale chociaż zasiane bo dziś by już nie wjechał 

Opublikowano

Teraz po siewie glifo lub graminicyd. 

Jeszcze zależy od gatunku trawy bo glifo nie każdą weźmie. Np kostrzewę to tylko selekt super

Opublikowano

Ciekawe czy Ctu by nie wzięło lub osłabiło. Trzeba poczytać spektrum chwastów wrażliwych i to na podstawie kilku środków , bo każdy producen kroi listę zwalczanych chwastów i podaję inne w rejestracji

Opublikowano

Kurde, nie byłem na pszenżycie tydzień, a tu od ledwo rzędów widocznych się zrobiło mega zielono. Trochę ciepło błysnęło i od razu wszystko żyje.

Ale za to te wrześniowe szczota, łąka. Będzie płacz 🤦

• Like 1
Opublikowano

odnośnie rozpylaczy. mam eżektory dwustrumieniowe z agroplasta. Byłem z nich mega zadowolony tylko że wykonane są chyba ze zwykłego plastiku. Obecnie już nie pryskaja tak jak na początku. Chce kupić następne. Tylko jakie co polecacie ? Wiadomo muszą być eżektory i tak żeby jak najlepiej pokrywały roślinę. No i oczywiście coś bardziej trwałego.

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

odnośnie rozpylaczy. mam eżektory dwustrumieniowe z agroplasta. Byłem z nich mega zadowolony tylko że wykonane są chyba ze zwykłego plastiku. Obecnie już nie pryskaja tak jak na początku. Chce kupić następne. Tylko jakie co polecacie ? Wiadomo muszą być eżektory i tak żeby jak najlepiej pokrywały roślinę. No i oczywiście coś bardziej trwałego.

Lechler ceramika. Jeśli nie urwiesz to wieczne 

Opublikowano
18 godzin temu, k16mk napisał:

Bez koloryzacji Atletus siany 80kg

Tak drobne ziarno???  

3 godziny temu, pedro2 napisał:

Ale za to te wrześniowe szczota, łąka. Będzie płacz 

Nie panikuj. Jestem ze wschodu i co roku mam szczote na polu- jeszcze mi się nie zdarzyło żeby śnieg zadusił zboże.

Opublikowano
4 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

Agroplast ale z wkładką ceramiczną lub polimerową. To tak budżetowo. Jak masz dużo pryskania to jak wyżej ale to kilkadziesiąt złotych sztuka

Opublikowano (edytowane)

Dysze zawsze można wyciongnąć i przełożyć do nowego opryskiwacza. To część taka ze do każdego pasuje tylko kołpak może być inny ale on tani,tylko wybór dyszy jest trudny no bo są naprawdę co dają grubo krople nawet może za grubą,sam prezes kupił krótsze bo stare za grubą dawali.

Edytowane przez Strongman