Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, rolnik9 napisał:

Powiedz żeby Ci pokazał to świadectwo, bo to co jest wpisane w ofercie handlowej nie ma najmniejszej mocy według mnie. Prospekty-foldery handlowe też nie wiem czy są respektowane przez arimr. Ja w świadectwie dla T7.165S mam podane obie wartości (znamionowa i maksymalna). W końcu to ty będziesz ten ciągnik rejestrował i będziesz ten dowód przedstawiał w ARIMR. A na fakturze raczej mocy ciągnika chyba nie wpisują. Więc żebyś się na minę nie wkopał, że zapłacisz za ciągnik, który nie będzie mógł być rozliczony w PROW. Jeden z użytkowników agrofoto brał pod koniec zeszłego roku T144 ACTIVE i pisał mi, że w świadectwie homologacji jest 160 KM. Ja we wniosku miałem zakresy mocy ZNAMIONOWEJ. AGCO stosuje chyba określenie "nominalna", ale nie jestem pewien. W każdym razie podejrzewam, że najmniejsza wartość w mocy w papierach dla T145, to będzie 160 KM. Wiem, że foldery podają inne wartości, ale nie wiem skąd ta rozbieżność wynika.

no właśnie chore to jest co firma i przedstawiciel to co innego ... dzięki za info :) 

Opublikowano

Chore, nie chore.... Jak chce sprzedać ciągnik, to niech Ci udostępni dokumentację do wglądu, w której pojawia się wartość mocy, o której mówi. Choć obstawiam, że będzie chciał się wykręcić bym Ci tego nie pokazać. Z moich obserwacji wynika, że najchętniej to w ogóle by te traktory sprzedawali bez faktur żeby żadnej odpowiedzialności nie brać za nic. Ale to też chyba dlatego, że rolnicy są stosunkowo mało wymagającymi klientami. Kiedy podczas oględzin ciągnika miałem wiele pytań odnośnie kontrolek, czy innych aspektów, to miałem wrażenie, że byli zdziwieni. Osobiście uważam, że za mało wymagamy od dostawców, a to potem przekłada się na niezbyt wysoką jakość obsługi sprzedażowej czy też gwarancyjnej

Dnia 20.02.2021 o 11:05, radzioRS napisał:

Dnia 2 grudnia 2020 11:27 Marketing Valtra Polska <marketing.valtrapolska@agcocorp.com> napisał(a):

Szanowny Panie,

Dziękujemy za wiadomość pozostawioną poprzez formularz kontaktowy na stronie www.valtra.pl

Treść zapytania: Witam interesują mnie moce znamionowe ciągnika t144 potrzebuje w przyszłości do agencji na prow ponieważ moce max mogą się okazać za duże A zależy mi ciągniki 6 garowym

W odpowiedzi na pytanie informujemy, że moce znamionowe ciągnika T144 w wersji HiTech, Active, Versu i Direct to 160KM. Jednocześnie informujemy, że ARiMR jako dokument weryfikujący moc ciągnika traktuje dowód rejestracyjny w którym Urzędy Komunikacji zgodnie z ostatnią dyrektywą UE wpisują moc maksymalną. Moc maksymalna w przypadku T144 HiTech, Active, Versu to 177 KM, a w wersji Direct to 184KM. W przypadku weryfikacji wniosku, w oparciu o moc znamionową AGCO Spółka z o.o. przygotowuje pismo wyjaśniające na potrzeby ARiMR umożliwiające zaliczenie mocy znamionowej jako mocy rzeczywistej podlegającej ocenie. Jednocześnie pragniemy Pana poinformować, że AGCO Spółka z o. o. nie bierze odpowiedzialności za ostateczną decyzję ARiMR co do kwalifikacji mocy ciągnika w momencie rozpatrywania i weryfikacji wniosku o dofinansowanie

Opublikowano (edytowane)

Ja teraz przerabiałem ten temat jest oświadczenie Valtry że moc netto w T144 wynosi 118 KW. W starostwie też w dnotacjach to napisali takżę nie powinno być problemu. A handlowiec sam pokazał homoloigacje i moce jakie ma ten model. Wszystko wytłumaczył co i jak.

Edytowane przez Emilio
Opublikowano

Na ktoś jakieś wyceny mf 5s? Najlepiej większe modele dobrze wyposażone, Amortyzacja, Dyna 6, elektrozawory, efficient/exclusive może nawet GPS i monitor. Pewnie grubo ponad 300 netto.

Opublikowano

Mf 5s.115, eficent dyna 6, amortyzowana przednia os, sprzeglo w hamulcu, podlokietnik i multipad, pompa 110, 4 pary wyjsc w tym 2 elektro, łacznik hydr, przedni tuz cena 305 netto zamawiany w marcu

Opublikowano

Panowie mam jeszcze pytanko Interesuje mnie model N135 (134 już nie ma ) 135 km znamionowej może ktoś się orientuje jak tam w valtrze finansowanie fabryczne wygląda (kredyt fabryczny) jakieś koszta poboczne ile % w zależności od długości kredytu ? ( niby 7 lat 1,5 % a jak temat opłat przygotowawczych itp?)

Opublikowano

w zeszłym roku uruchomienie kredytu coś ok 2 tys i trochę ponad 1% odsetek na 7 lat było. zawsze coś można z tego finansowania urwać jak masz znajomości w centrali. A na ile Ci ją wycenili bo N 135 z turem Quick w wersji activ 420 netto więc ceny z butów wyrywają.

Opublikowano
2 godziny temu, Jaro102 napisał:

w zeszłym roku uruchomienie kredytu coś ok 2 tys i trochę ponad 1% odsetek na 7 lat było. zawsze coś można z tego finansowania urwać jak masz znajomości w centrali. A na ile Ci ją wycenili bo N 135 z turem Quick w wersji activ 420 netto więc ceny z butów wyrywają.

Skrzynia 50? Buty 650? Fotel Dynamic?

Opublikowano
10 godzin temu, Jaro102 napisał:

no wlasnie niby na 7 lat przygotowawcza 3 tys okolo plus 1-1.5 % . No z butów wyrywa versu + tur 450 ale w przyszlym roku jak będzie ich więcej cena ma spaść bo narazie są w fazie produkcji ...

Opublikowano

Startowe nowej serii są z kosmosu duże zainteresowanie a ciągnik tylko na zamówienie to domniemanie moje może mieć rację że troche zejdzie z ceny ale troche chore jak piszesz 420 za t135 z turem to tyle t145 kosztuje z tuzem....

Opublikowano

opony 600 a fotel nawet nie a skrzynia chyba 40. Dwa lata temu to t214 byla za 460 versus na podłokietnik Smart touch z navi i oponami 710 z trelleborga i przednim podnośnikiem podnośnikiem wom i jeszcze coś tam kuzyn miał dobrane. W porównaniu do zeszłego roku to można średnio przyjąć 25 tys I więcej na każdym ciągniku.

Opublikowano
Dnia 16.07.2021 o 04:03, Jaro102 napisał:

A jaka by wygladala cena takiej valtry N135 w wersji Hi Tech tzn bieda edyszyn.....?

Opublikowano

To cena ladna... Mi tur raczej zbedny bo jest na innym traktorze. Potrzebny mi jest wol roboczy na 45ha ziemi do chodowli bydla i tak mysle o valtrze tylko nie wiem czy cena tego traktora nie zmieni mojego myslenia 🤔🤔🤔