Skocz do zawartości
kuba12345

Brak masy podczas odpalania T-25

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
kuba12345    0

Witam serdecznie panowie.... Do dziś z moim władkeim już od dłuższego czasu nie było problemu aż do dziś ! :( Chciałem go odpalić podczas kręcenia rozrusznikiem (rozrusznik oryginalny ) usłyszałem jakieś takie 2 pstryknięcia tak jak by coś się przepalało traktor nie odpalił za pierwszym kręceniem więc dałem mu chwile odpoczynku i chciałem spróbować jeszcze raz a tu nie miła niespodzianka żaróweczka od masy od razu zgasła jak tylko kluczykiem przekręciłem masa ginie nawet gdy próbuje włączyć światła przy każdym chodź by minimalnym po boże prądu od razu masa ginie. Wykluczyłem przepalony włącznik masy lub poluzowany ponieważ założyłem drugi i to samo nawet jak kabel od akumulatora i ten drugi cienki co idzie pod ten włącznik masy dotykałem do blach i próbowałem go odpalić włączyć światła od razu żaróweczka gasła i zero prądu ;[ Nie mam pojęcia skąd doszło to dziwne strzelenie nie było one jakieś bardzo głośnie ale dające się do usłyszenia. Panowie ciągnik potrzebny natychmiast. Błagam pomóżcie. Liczę na waszą szybką pomoc Kuba12345 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
argoz    0

U mnie tak było jak pękła klema na przewodzie pomiędzy akumulatorami, też tylko jakby coś strzelało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kuba12345    0

Ok za raz pójdę sprawdzić. Kolego argoz to wykluczone ponieważ u mnie jest jeden akumulator 12 V i na pewno sprawy bo na wiosnę kupowany poza tym bardzo dobrze na nim kręcił. Kolego Piotruniu25 już idę sprawdzić zaraz napisze co i jak. Oczywiście chodzi o ten mały przewód który idzie od klemy + ?

 

Tak jak mówiłeś kolego Piotruni25 wina tego małego przewodu urwało się to oczko i wszystko jasne już założyłem nowe ciągnik cyka jak powinien dziękuje ślicznie panowie. Proszę admina żeby nie usuwał tematu bo może się jeszcze komuś przydać

Edytowano przez milanreal1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kuba12345    0

Witam mam nowy problem z masą we Władku więc aby nie zaśmiecać forum poruszę go w tym wątku. A więc nie dalej jak przed wczoraj pryskałem i nagle ukazała mi się ogromna chmura dymu w kabinie na szczęście szybko wyłączyłem masę i nic poważniejszego się nie stało jak się okazało zawiniła "NOWA" stacyjka po prostu bubel jakich mało kupiłem ją jakieś 2 tygodnie temu i już się popsułą a mianowicie popsuła się w niej ta sprężyna co odbija kluczyk nie zauważyłem tego i przez około 2 godziny jeździłem na świecy grzewczej co się skończyło przepaleniem przewodu który idzie od rozrusznika na szczęście świeca cała przewód wymieniłem stacyjkę założyłem starą oryginalną i wszystko ok. Światła kierunki stopy wszystko jest tak jak być powinno tylko jedynym problemem jest to ze masa jest a żaróweczka która jest od masy nie świeci się sprawdziłem czy się nie spaliła ale nie przewody od tej żaróweczki też są całe i zauważyłem też że gdy odpalę ciągnik to wskaźnik od poboru prądu i ładowania na obrotach 3000 idzie prawie pod samo +30 czy to może ma jakieś powiązanie ze sobą ?? A i takie pytanie przy okazji jeśli rozrusznik przy paleniu najpierw parę razy przekręcając stacyjkę tylko słychać takie puknięcia i po kilku próbach rozrusznik łapie i pali czego może to być przyczyna ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobytempelton    158

Weź miernik i zmierz napięcie ładowania, takie długotrwałe obciążenie mogło skopcić regulator napięcia lub alternator lub to tylko amperomierz. To pukanie rozrusznika to wypalający się elektromagnes przy rozruszniku, możesz spróbować powkręcać te 2 szpilki miedziane w niego o 1/4 1/3 obrotu, jak nie pomoże trzeba nowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez wueska
      witam wszystkich agrofotowiczów.
      ostatnio po dłuższej jeździe ciągnikiem władymirec T25 "WŁADEK" wpadłem na pomysł aby poprawić go i zrobić jakimś wygodniejszym . tak myślałem aby maskę od spodu wykleić taką gąbką tłumiącą dźwięk (za 35zł arkusz 1,5x2m)
      oraz wymienić tłumnik na jakiś inny np. od zetora. czy ta gąbka coś daje ?? czy ktoś to stosował oraz czy zmiana tłumnika nie będzie wpływała na pracę i moc silnika ( myślę że nie w końcu to czterosuw). a i jeszcze jedno pytanie czy ktoś skracał kolumnę kierowniczą we władku ?? bo fabrycznie jest mocno wysoko a słyszałem że można ją skrócić ale tylko o pewną odległość ani krócej ani dłużej ale po takim skróceniu jest z kolei za nisko. co o tym myślicie może podpowiecie jeszcze coś innego.
    • Przez lukaszo
      witam ! czy posiada ktos grzalke oleju we Władku T 25 ?
    • Przez luki21
      witam co może być przyczyną tego że władek nie chce wejść na obroty i rozpędza się wolno?
    • Przez pawel807
      Hej.
       
      Mam do was pytanie. Będę olej wymieniał w silniku i chciał bym parę rzeczy w nim wymyć wyczyścić.
      Wpierw chciał bym smoka pompy wymyć, bo nie był myty parę lat, ale nie wiem jak go wyjąć i w czym go wymyć.
      On znajduje się na samym dole miski olejowej i jest przykręcony na bodajże 2 śrubki tak ? Wyciąga się go normalnie ?
      Druga sprawa filtr oleju(wirówka) jak to wymyć ? Mógł by ktoś mi to wytłumaczyć ? Bo chciał bym to zrobić, ale niczego nie uszkodzić. :rolleyes:
    • Przez kuba12345
      Witam... Czytam forum i zauważyłem że każdy co jakiś czas wymienia olej w pompie paliwowej ja od kąd pamiętam to chyba nigdy nie był wymieniany gdzie trzeba odkręcić żeby go spuścić gdzie jest wlew do oleju i jak sprawdzić czy jest już wystarczająco a no i oczywiście jaki olej najlepiej prosił bym o jakieś foto.
×