-
Podobna zawartość
-
Przez matijas67
Witam
Mam do was pytanie czy u Was też jak kupicie cielaki około 5-6 tygodniowe to po tygodniu od kupna wam chorują..
Zaczynają się biegunki, gorączki, cielaki robią bokami, kaszlają..
U mnie kiedyś tak nie było ale teraz ostatnie dwa rzuty to ciągle cielaki chorują
Dodam że cielaki są odchowywane w jednej oborze A byki już w innej
Pozdrawiam
-
Przez Adamek7
Witam. Posiadam 3-miesięcznego cielaka, który jeszcze popija niewielkie dawki mleka. Problem w tym ze nie chce pić w ogóle wody. Ma do niej ciągły dostęp jednak nie chce jej pić . Wiaderko w ktorej jest woda jest czyste, a woda ma temterature pokojową. Czy jest jakiś sposób aby nauczyć go pic wodę czy przyjdzie to z czasem ?
-
Przez Zico99
Witam
Brał ktoś ciągnik w tym finansowaniu? Jak to wygląda przy modernizacji? Jaki wkład własny? Jaki długi okres kredytowania?
-
Przez MafiaLolek
Witam chciałem się dowiedzieć czy opłaca się hodowla bydła opasowego proszę aby ktoś mi napisał czy wyjdę na plus czy wyjdę na minus tego co napisałem niżej.
Jeżeli będę miał swoją sianokiszonkę swoje siano swoją słomę kiszonke z trawy swoją ospę ze zboża i będę musiał kupić wysłodki ile wyjdę na plus licząc te koszty w sensie paliwo itd. może nie najlepiej to napisałem ale chcę się dowiedzieć w przybliżeniu ile można wyjść na plus z bydła opasowego.
-