Technikum rolnicze czy technikum agrobiznesu?
-
Podobna zawartość
-
Przez wel
Witam. Co sądzicie o tym technikum? Właśnie kończę gimnazjum i chciałbym kontynuować naukę w kierunku rolniczym.Myślę że w dzisiejszych czasach lepiej jest pójść do technikum niż do liceum w moim przypadku.
-
Przez eti1997
Witam poszukuje szkoły która prowadzi nabór na to technikum Jestem Z powiatu Grodziskiego lecz u nas tylko w Kotowie jest Rolnicze, a rolniczego samego nie chcę robić. Więc mam dla was pytanie gdzie najlepiej wybrać się szukając tego kierunku proszę o wszelkie propozycje.
-
Przez Adrian99
Witam
niedługo będę musiał podjąć decyzję jaką szkołę średnią wybrać.
zastanawiam się nad tymi dwoma kierunkami.
Dodam że mam w planach handlowanie maszynami rolniczymi.
CZY jest ktoś kto chodził do technikum w Marszewie? chciałbym sie dowiedzieć jak tam jest, jaki poziom itp.
-
Przez filp3090
Witam1
Zna ktos może ten zespół szkół (kołol Ostrowa wielkopolskiego ) . Nie wiem do jakie go technium pójśc, wprzyszlości chciałbym odziedziczyc po rodzicac gospodarswo i pracowac gdzieś gdzie bę dzielekko i dosyc dobrze płatnie i oparte na rolnictwie (np. ARiMR ).Najleiej by było jak bym nie musiaał iśc na studia. Prosze o pomoc, bo gdy czytałem na stronie tej szkoły to napisali o technikm rolniczym bardziej o rolnictwie ( chodzi o pózniejsza pracę i o czym tam ucz itp. ) a technikum agrobiznesu to jest napisane bardziej o sprawach biurowych itp. A Ja chcuałbym miec to i to w jednym ( dobra praca i uprawnienia na rolnika ) i jak najmiej nauki, a żebym nie muiał się martwic czy dostanę dobrą prace czy też nie.. Tak więc prosze Was o pomoc. Z góry wielkie dzięki.
-
Przez 12newholland12
Mam pytanie do osób które uczęszczały lub uczęszajał do technikum w karolewie. Chciałbym się dowiedzieć czy warto się tam wybierać ? czy mają swoje warsztaty ? czy opłaca sie tam wybrać na kierunek Technik mechanizacji rolnicta. Z góry dziękuje
-

Rekomendowane odpowiedzi
Problem z ledowym kierunkowskazem
Rekrutacja do szkół rolniczych
Ursus 1954