-
Podobna zawartość
-
Przez Ambitny657
Witam, gdzie kupię profesjonalną zaprawiarkę do zboża oraz wialnie ?
Może jakieś cenny ? Mile widziane własne doświadczenia, spostrzeżenia, opinie porady itp. (sposób zaprawiania)
Od razu piszę, że nie interesuje mnie zaprawianie w betoniarce.
Zaprawiarka nie musi mieć wybitnej wydajności, po prostu ma spełniać swoje zadanie.
-
Przez rolnikk70
Witam w tym roku chciałem zasiać pszenżyto zimowe systemem bezorkowym udało mi się dostać gnojowice od bydła i pytanie czy mogę siać prosto siewnikiem scierniskowym na pole na którym jest gnojowica czy potrzebna by była orka ? Pole było ubigie w nawozy organiczne jest to 6 , 5 klasa i nie chciałbym stosować orki. Pozdrawiam
-
Przez rolnikk70
Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi
-
Przez mx_racer
Witam opryskałem glifosatem łąke mija już prawie dwa tygodnie po jakim okresie czasu mogę ją zakultywatorować? Mam zamiar rozsiać tam wapno Atrigran w ilosci 1t/ha. Następne pytanie czy w odstępie czasu 1 miesiąc od rozsiania wapna mogę wywieść tam obornik? Trawe mam zamiar posiać z żytem ok 10 września.