Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fasola Blanka
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Zetor9540iursusc330M napisał:

W czwartek w Białopolu po 80gr płacili ciężko to nazwać w ogóle. Ale powiedział że fasoli brakuję że cena będzie ile w tym prawdy nie wiem

Potwierdzam i podtrzymuje to o czym wcześniej pisałem kto CIERPLIWY TEN  ZYSA 🙂 A tak nawiasem co na to staś21?  Bo zauważyłem że ma umysł analityczny I NIE TYLKO !!! 

Edytowane przez szot
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie, piszę tutaj, bo w tym temacie jest najwięcej ludzi z okolic Hrubieszowa. Dostałam smsa, że we wtorek jest demonstracyjny przejazd ciągników w stronę właśnie Hrubieszowa, ktoś wie coś więcej?

Dobra, juz znalazłam na necie. 

Edytowane przez beata12596
Opublikowano

bo ja teraz nie mam czasu bo przrabiam przyczepe ale zmarzlem dzisiaj bo zimno

a co poza tym?poza tym nie mam juz problemow z fasola bo sprzedalem i zastanawiam sie co siac

roche sie pozmieniało tej jesieni np kukurydza bylasuper a jest lipa

z fasola tez czas pokaze co na wiosne handlarze zrobia

pszenica tez leci

no i burakow nasiane bedzie w ciula

to tak wam mowie jak jest bo pytacie mnie o zdanie

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, staś21 napisał:

bo ja teraz nie mam czasu bo przrabiam przyczepe ale zmarzlem dzisiaj bo zimno

a co poza tym?poza tym nie mam juz problemow z fasola bo sprzedalem i zastanawiam sie co siac

roche sie pozmieniało tej jesieni np kukurydza bylasuper a jest lipa

z fasola tez czas pokaze co na wiosne handlarze zrobia

pszenica tez leci

no i burakow nasiane bedzie w ciula

to tak wam mowie jak jest bo pytacie mnie o zdanie

Teraz może być ze burakow będzie w luj a fasoli prawie nic tak jak z burakami było ciekawe jak z dynia jeszcze będzie bo też za dobrze nie było w tym roku 

Edytowane przez rolnik039
Opublikowano

Widziałem jak jechali z zamojskiego na ten protest, też bym pojechał ale gdzie ja Mtzem jak tu same dżon diry, niu holandy kejsy czy inne fendy😉 Kiedyś za Lepera to rolnicy na piechotę protestowali przechodząc przez przejścia dla pieszych a teraz takimi maszynami jadą że taki mieszczuch będzie pierdaczył że skoro takimi furami jeżdżą to biedy w rolnictwie nie ma.

Opublikowano

A co to rolnik nie chcę pracować w godnych warunkach ? Dobrze by było żeby miastowi zmienili podejście do rolników i nie widzieli tylko maszyn za setki tysiące złotych ale to co robimy dla społeczeństwa.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze, że w miastach jeżdżą samymi starymi autami... w większych miastach, nie mówiąc juz o najbogatszych jak wawa czy krk, większość  aut z półki 100k-300k zl

Edytowane przez skywalker89
Opublikowano

Kiedyś raz rozmawiałem z górnikiem, facet nie wiedział że ja jestem rolnikiem, to pierdaczył że rolnikom to dobrze bo mają dopłaty za darmo bo kasę na maszyny im dają a oni biedni górnicy nic nie dostają. To mu mówię żeby zmienił fach kupił pole I maszyny to będzie mu się lepiej żyło - i wtedy zorientował się że ja to rolnik🙃 Innym razem gadka była z pielęgniarką. Kobitka pracuje w szpitalu i nie na najniższym szczeblu to płacz wielki był że ona po 20latach pracy nie kupiła sobie domu tylko ma małe m2 w bloku a rolnikom to dobrze domy duże, kostkami podwórka wybrukowane bo przecież za darmo zrobili z Unii wzięli. I taka to gadka, tak jesteśmy postrzegani wśród innych zawodów.

Opublikowano
5 minut temu, skywalker89 napisał:

Dobrze, że w miastach jeżdżą samymi starymi autami... w większych miastach, nie mówiąc juz o najbogatszych jak wawa czy krk, większość  aut z półki 100k-300k zl

Z czego 99% to leasing żeby robić koszty.

Opublikowano
13 minut temu, Grzechooo napisał:

ma małe m2 w bloku a rolnikom to dobrze domy duże, kostkami podwórka wybrukowane bo przecież za darmo zrobili z Unii wzięli.

Jakbyś mieszkał w bloku w m2 to to to samo byś gadał.🤣

Opublikowano
4 godziny temu, rolnik039 napisał:

Teraz może być ze burakow będzie w luj a fasoli prawie nic tak jak z burakami było ciekawe jak z dynia jeszcze będzie bo też za dobrze nie było w tym roku 

ja bym tez pojechal ale mam za slaby trakotek

a co do dyni to ja sobie chwale ale czysta byla i ladnie obrodzila, malo co nawozu i nie wybjala tylko byla taka

wsam raz

w tym roku znowu ze 2 he posieje i juz pytalem tego handlarza z kryszyna co on w tym roku mi robil i

mowil ze razcej bez zmian w tym roku to nawet cena 12.84 to mi dycha zostala

Opublikowano
22 minuty temu, damin1 napisał:

Mi z buraków w tym roku plus minus koło 10 zostało. Z fasoli raczej na pewno tyle nie będzie ale źle nie powinno też być. 

to buraki niezle i bez roborty

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

Widziałem jak jechali z zamojskiego na ten protest, też bym pojechał ale gdzie ja Mtzem jak tu same dżon diry, niu holandy kejsy czy inne fendy😉 Kiedyś za Lepera to rolnicy na piechotę protestowali przechodząc przez przejścia dla pieszych a teraz takimi maszynami jadą że taki mieszczuch będzie pierdaczył że skoro takimi furami jeżdżą to biedy w rolnictwie nie ma.

I tu się mylisz, nie byłbyś sam 😄, patrzę rano, a mąż odpala MTZta - pytam - czemu nie jedziesz Valtrą? Odpowiedział mi cytatem z " Samych Swoich" - po co ludzi bogactwem w oczy dźgać 😂. Gdyby było ciepłej pojechałby ciapkiem 🙂

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
witejus napisał:

Jakbyś mieszkał w bloku w m2 to to to samo byś gadał.🤣

Nie moja wina że ludzie fiu bzdziu w głowie mają, aby poimprezować mieć za co wypić.

beata12596 napisał:

I tu się mylisz, nie byłbyś sam 😄, patrzę rano, a mąż odpala MTZta - pytam - czemu nie jedziesz Valtrą? Odpowiedział mi cytatem z " Samych Swoich" - po co ludzi bogactwem w oczy dźgać 😂. Gdyby było ciepłej pojechałby ciapkiem 🙂

Właśnie kolega co robi w zaopatrzeniu mówił że widział też mtzta - może to Twój mąż🤔 też bym pojechał jakbym wiedział wcześniej.

Opublikowano
6 minut temu, Grzechooo napisał:

Nie moja wina że ludzie fiu bzdziu w głowie mają, aby poimprezować mieć za co wypić.

Właśnie kolega co robi w zaopatrzeniu mówił że widział też mtzta - może to Twój mąż🤔 też bym pojechał jakbym wiedział wcześniej.

Był co najmniej jeszcze jeden z ładowaczem 🙂

Opublikowano
22 minuty temu, Grzechooo napisał:

ludzie fiu bzdziu w głowie mają, aby poimprezować mieć za co wypić

taki najwierniejszy pracownik, nigdy się nie usamodzielni
Tylko wiedzieć aby premii nie dawać przed nawałą roboty a po ;)

1 godzinę temu, beata12596 napisał:

Gdyby było ciepłej pojechałby ciapkiem

nowa funkcja "zabytkowych" rolniczych maszyn samobieżnych - protestowa

Opublikowano
2 godziny temu, beata12596 napisał:

Widziałem go  był to  jedyny mtz z przednim napędem i z turem.

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

taki najwierniejszy pracownik, nigdy się nie usamodzielni
Tylko wiedzieć aby premii nie dawać przed nawałą roboty a po ;)

Oj nie taki on zabytkowy 😄, w naszym gospodarstwie panuje przekonanie, że to najzwinniejszy ciągnik do użytku codziennego, rocznik 1976 🙂, a tym bardziej u nas przy hodowli rewelacja, założyliśmy do niego ładowacz i całą zimę dowozimy belki, ma założoną grzałkę ( korba też jest 😉🙂) więc zima nam nie straszna. 

• Like 1
Opublikowano

Jakby protesty były w formie blokowania przejść dla pieszych jak 20 lat temu to bym poszedł a tak jak wyjadą maszynami za miliony to jeszcze gorzej zrobią bo miastowi będą tym gardzić. Nie ma tak odważnego jak Lepper żeby wagony wysypywał, a przydało by się, Ci co bliżej pana J w Brodzicy to widzą co tam się dzieje, kolejki tirów z Ua kilometrowe a parę lat wstecz policjanty rolnikom mandaty pisali za stanie w kolejkach a Ukraińcy nietykalni.

dysydent napisał:

o ile się nie mylę sam hobbystycznie pracujesz zabytkową sześćdziestką🫣

Opublikowano

mylisz się
robiłem tylko za kierowcę w co precyzyjniejszych pracach jak opryski siewy precyzyjne czy ... o to najciekawsze - kopanie rzepy karlikiem i takie am podobne
to w ub . teraz pono się rozleciała no ale trudno o pojętnych uczni a moja rola była tylko raz pokazać że można i wyjdzie nawet szajsiąctwem takim jak te pokraki komunistycznego partactwa

już rzeczywiście trzydziestka lepsza konstrukcja no tylko inna klasa mocy