Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Goły t6  5.6t. Będzie ciągał agregat uprawowo siewny agro-masz z wałem pakera + siewnik poznaniak 3m, wóz asenizacyjny 8tys/l, kosiarka bębnowa 2.65m ( kiedyś dokupię wom na przód i dołoży się na przód kosiarkę )  pług 4skiby, talerzówkę 3-4m jeszcze nwm ile metrów wybrać i te obie maszyny do kupienia tuż po zakupie ciągnika. W dalekiej przyszłości będę chciał kupić zbieraczkę.

Edytowane przez Bartek025
Opublikowano
5 godzin temu, Bartek025 napisał:

Goły t6  5.6t. Będzie ciągał agregat uprawowo siewny agro-masz z wałem pakera + siewnik poznaniak 3m, wóz asenizacyjny 8tys/l, kosiarka bębnowa 2.65m ( kiedyś dokupię wom na przód i dołoży się na przód kosiarkę )  pług 4skiby, talerzówkę 3-4m jeszcze nwm ile metrów wybrać i te obie maszyny do kupienia tuż po zakupie ciągnika. W dalekiej przyszłości będę chciał kupić zbieraczkę.

To tylko t7. Nowy. Cięższy. 

Opublikowano

Było już nie raz o tym mowa. T6 na pewno nie waży 5t, tylko z pełnym zbiornikiem łapie 7t i to bez przedniego balastu. Na wagę w danych technicznych nie ma co patrzec. Moim zdaniem nawet T6 średnio nadaje się do tura, a co dopiero T7. 

Opublikowano
59 minut temu, rocknrollnik1 napisał:

np mój T6 180 DC ważył 8,2 t.Ale ważony z  oryginalnym ładowaczem i łyżką+ wom i tuz. T 7 jest na pewno cięższy,tylny most bardziej masywny itp.Brałbym T7 ,ale maska wszystko zasłania przy ładowaniu.

Ładowacz i łyżka juz maja pewnie 1 tonę. Sadze ze miedzy największym i najmniejszym z serii są jednak pewne roznice a nie tylko symbol na masce.

Opublikowano (edytowane)

New Holland t6.145 DC plus tuz na wadze 6400 z pustym zbiornikiem a ładowacz będę dopiero dokładał to zobaczymy jaka waga wyjdzie zamówił hydramet 3 

Edytowane przez raul1985
Opublikowano

Zastanawiam się czy na te hektary t7 nie będzie za duży. Co do zbieraczki to dopiero za kilka ładnych lat bym kupił, ale nie aż taką dużą pod 20ha, a na zarobki nie będę jeździł. Z drugiej strony obawiam się właśnie, że t6 mógł być katowany na tych testach :/ i oleje były mieszane czy to nie zrobiło jakiegoś uszczerbku na pompie lub na skrzyni. Ogólnie jestem za t6, bo zwinniejszy ( a pola mam w małych kawałkach i gleba lekka V/Vl ) i lepsze wyposażenie. Bardzo ciężki wybór.

Opublikowano (edytowane)

T6.145DC zamawiany w czerwcu z wyposażenia (monitor, zarządzanie uwrociami, przedni tuz w pełnej obsłudze jak tylni tj. prędkość opadania czy wysokość unoszenia, ledy 12szt, 2 lampy błyskowe, zawór międzyosiowy, pompa hydrauliki najmocniejsza, skórzana kierownica, opony 600 i 480 i obciążnik 1t na przód i na tylnie koła, oś amortyzowana) to 330 netto

Edytowane przez Michalq66
Opublikowano
8 minut temu, Michalq66 napisał:

T6.145DC zamawiany w czerwcu z wyposażenia (monitor, zarządzanie uwrociami, przedni tuz w pełnej obsłudze jak tylni tj. prędkość opadania czy wysokość unoszenia, ledy 12szt, 2 lampy błyskowe, zawór międzyosiowy, pompa hydrauliki najmocniejsza, skórzana kierownica, opony 600 i 480 i obciążnik 1t na przód i na tylnie koła, oś amortyzowana) to 330 netto

Skrzynia 50 hamulce przedniej osi?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bartek025 napisał:

Zastanawiam się czy na te hektary t7 nie będzie za duży. Co do zbieraczki to dopiero za kilka ładnych lat bym kupił, ale nie aż taką dużą pod 20ha, a na zarobki nie będę jeździł. Z drugiej strony obawiam się właśnie, że t6 mógł być katowany na tych testach :/ i oleje były mieszane czy to nie zrobiło jakiegoś uszczerbku na pompie lub na skrzyni. Ogólnie jestem za t6, bo zwinniejszy ( a pola mam w małych kawałkach i gleba lekka V/Vl ) i lepsze wyposażenie. Bardzo ciężki wybór.

Co do zwrotności to jest taka sama może 0.4metra różnicy  wiem bo mam dwa. Chociaż nie ruszałem w t7,t6 ograniczników od skrętu. Skręt to bolączka dużych serii cnh. Chociaż jak mamy jd 3350 z turem z kładącymi sie kołami to patrząc jakie siły działają na każdą pierdołę to lepiej dwa razy cofnąć niż wymieniać wszystko po 10 latach skręt to nie wszystko liczy się wytrzymałość...

Edytowane przez mtz55
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v