Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naprawdę Farmall A kosztuje już nawet 200 brutto? Masakra, kiedyś za 120 netto był nowy TD5.85. Z resztą znajomy kiedyś kupił NH T6070 RangeCommand z przednim tuzem i winem za 230 netto a teraz za powiedzmy T6.160 EC z przednim tuzem i womem trzeba dać conajmniej 270-280. 

Opublikowano (edytowane)

Tak w ogóle, wie ktoś jak wygląda sprawa z normami spalin w tym roku ? Wpadł mi ostatnio w oczy artykuł z tego linku : https://www.pigmiur.pl/wp-content/uploads/2020/06/Pismo-w-sprawie-norm-emisji-spalin-15-czerwca-2020.pdf

Z tego co widziałem na stronie NEW HOLLAND, seria T6 jest jeszcze na EURO IV. W artykule z powyższego linku jest mowa o przedziale mocy od 56 do 130 [kW], gdzie ciągniki mogą być produkowane na starej normie do czerwca 2021 r. Uwzględniając moc z BOOST, modele T6.160/180 mieszczą się w tym zakresie (chyba, że w homologacji/dowodzie są jeszcze inne zawyżone wartości mocy).

Orientuje się ktoś, czy te ciągniki faktycznie mogą być wyprodukowane tylko do czerwca 2021 ? Chodzi tu o datę wyprodukowania ciągnika czy samego silnika (który będzie mógł być montowany później ?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Edytowane przez rolnik9
Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek5060YouYube napisał:

Naprawdę Farmall A kosztuje już nawet 200 brutto? Masakra, kiedyś za 120 netto był nowy TD5.85. Z resztą znajomy kiedyś kupił NH T6070 RangeCommand z przednim tuzem i winem za 230 netto a teraz za powiedzmy T6.160 EC z przednim tuzem i womem trzeba dać conajmniej 270-280. 

T6. 160 ec z przednim tuz wom, amortyzacjia osi i kabiny 295 netto po rabacie.. 

• Confused 1
Opublikowano

Tak

@rolnik9od połowy minionego roku mamy Euro 5. 

W T7 już jest obecnie montowany pasywny DPF i AdBlue. 

Czytając zagraniczne foldery dotyczy to też T6.175 i wszytskich T7 w górę. Kwestia czasu kiedy zaczną montować do nowych modeli.

Opublikowano
king12 napisał:

Bez GPS i Wom 335 tyś mówi że niżej już nie zejdzie

mi za 390 takiego sprzedawali wiec wątpie zeby cvx mozna bylo ponizej 360 kupic chyba ze golasa. z gps i wom ok 450netto

Opublikowano

golas farmall 105a to cena 158netto,farmall 105c ok 180netto, mi zaproponowali td5.85 za 146 netto z rewersem hydr., fotelem pneum., klima, biegi 12x12, i w sumie tyle. targować czy brać?

Opublikowano

Jakoś u dealera co innego usłyszałem. Może nowy zamawiać z fabryki to nie kupi ale placowy 2020 to w takiej cenie dostałem propozycję. Farmall A 105 trochę ponad 150000 netto. Ceny podkreślam w podstawowym wyposażeniu. 

Opublikowano

Pytanie do znawców NH mianowicie modele t5 Utility od 75 do 115 mają w specyfikacji podana taka sama pojemność silnika i wymiary tłoków oraz masę samego ciągnika i udźwig podnosnika, pytanie więc: te silniki różnią się tylko oprogramowaniem ? 

Opublikowano

Dokładnie tak jest. Niczym więcej się nie różnią, w opcji może jedynie większy udźwig podnośnika można dobrać lub inną skrzynię biegów. Ale to chyba  całą serię można wyposażyć tak samo.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, tomek904 napisał:

od modelu t5.95 można zamówić na osiach klasy 1.5HD reszta to samo

Czyli kupując t5.75 moge bez problemu zrobić t5.115 jedynie poza tą mocniejszą osią ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v