Skocz do zawartości
Mariusz83

McCormick CX [nie pokazuje prędkości]

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Mariusz83    0

Witam!

 

Niedawno kupiłem McCormick CX 105 z 2004 roku, który niepokazuje mi prędkości jazdy i niemogę poszukać przyczyny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kazikrol    5

Może poprostu bezpiecznik się spalił. A coś się pokazuje w tym miejscu gdzie ma być pokazana prędkość?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mariusz83    0

Wyświetlacz pokazuje cały czas zerową wartość.

A bezpieczniki może wiesz, w którym miejscu się znajdują?

Edytowano przez krzysiek16m
cytowanie poprzedniego posta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kazikrol    5

U mnie w MTX to bezpieczniki są pod wyświetlaczem tu przy kierownicy i jak siedzisz na fotelu to po lewej stronie ściągasz osłone tą plastikową i tam są bezpieczniki. hmm jeżeli pokazuje zerową wartość mógł też się czujnik popsuć, kabelek odczepić lub jakaś linka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
katopo    4

to może ja podepne się też pod ten temat ponieważ u mnie w CX95 też nie pokazuje prędkości jazdy ale ja mam prędkościomież analogowy (wskazówkowy). Wyczytałem też że powinienem mieć zabazpieczenie w rodzaju że kiedy podczas jazdy wstanę z fotela to ciągnik powinien się zatrzymać. I tu pojawia się pytane czy te dwie sprawy mogą być powiązane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitru    0

katopo,

czujnik operatora w siedzeniu to jest opcjonalne wyposarzenie, najszybciej sprawdzisz podnosząc gumę za fotelem, jeżeli za fotelem nie wychodzą jego przewody poprostu go nie masz..

Z czujnikiem operatora, chodzi o to żeby z pustym fotelem nie zapalić ciągnika i żeby rozłączył jazdę lub wałek wom kiedy operator wstanie z fotela.

Nie ma on zadnego związku z brakiem wskazań prędkości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Service    0

toretycznie masz uszkodzony jeden z czujników prędkości . jeden patrzy w koło zamachowe za zbiornikiem paliwa, drugi patrzy w ostatnie tryby na wałku atakującym wkręcony jest za prawym kołem na środku skrzyni. istnieją wersje że mają jeden czujnik. idzie to odczytać za pomocą kodów błędu co jest wadliwe ale żeby je odczytać to pisania na 2h sprawdź czy wszystko gra z kostkami łączącymi je z instalacja, a i zobacz wsówke chyba W7 na alternatorze czy wszystko ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
katopo    4

a jak odczytać te kody? Bo sprawdziłem podłączenia i niby wszystko jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×