Skocz do zawartości
ELLampo

Rozrusznik Lamborghini Lampo kłopot z rozruchem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
ELLampo    0

Witam,

 

Moje LAMPO 50 nie chce zapalać. W momencie przekręcenia kluczyka słychać tylko "stuknięcie" w okolicach rozrusznika. Początkowo około 2 miesiące temu zdarzało się to sporadycznie, ale teraz dzieje się tak za każdym razem. Po kilku próbach wreszcie zapala. Podejrzewam, że coś jest nie tak z automatem na rozruszniku. Czy któryś z użytkowników lampo 50 lub roller 50 miał taką sytuację? Koszmarny dostęp do rozrusznika skłania mnie do pytań na forum.

 

Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
JANCZAK1176    40

Kolego zobacz styk masy do silnika przykręcenie ja miałem przypadek w lamborghini brata stukało co jest był elektryk i nic podpoiłem masę osobnym kablem i gitara .Okazało się ze klema minusowa kuta z przewodem zaśniedziała w środku wymieniliśmy na wonom , ile było śmiechu tęgie umysły

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

DeerMan    2

Ja w Lampo 60 miałem podobne problemy ale okazało się że to wina klemy. Na początku wystarczyło ją zdjąć i przeczyścić a w końcu trzeba było ją wymienić i po problemie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja miałem ten sam problem w moim same początkowo jakoś tam odpalał z tą usterką myślałem że to minie, ale jednak nie z tygodnia na tydzień było coraz gorzej i musiałem wymienić rozrusznik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ELLampo    0

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Wymiana przewodów nie pomogła a ciągnik zapalał coraz rzadziej. Regeneracja automatu na rozruszniku pomogła całkowicie - ciągnik pali jak nowy.

Edytowano przez ELLampo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brawo    1

muj lampek jak był nowy też odpalał, ale po ok. 3-4 latach już było gorzej. ale najciekawsze jest to że aku wymieniałem co ok. 1,5 roku z reguły na gwarancji. Alternator był sprawdzany i byłdobry. Ostatnio wymieniłem znowu puźnom jesienią i zimą musiałem podłanczać prostownik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    62

a sprawdzałes satelitki w rozruszniku i bendix? u mnie też coraz gorzej kręcił (chyba taki sam rozrusznik lub podobny w r3 na deutzu) satelitki zalepione były pyłem ze smarem bendix ciasno chodził, smarowanie i wymiana bendixu pomogła na krótką metę, dopiero konkretne smarowanie satelitek, tzn odłuszczacz na przemian z wd40 i przedmuchaniem kompresorem tak że satelitki aż gwizdały jak dmuchałem od pędu powietrza się kręciły jak szalone, nasmarowanie wszytskiego wd40 i nałożyłem trochę smarou po tym kręci jakby miał 2 razy mocniejszy akumulator

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brawo    1

rozrusznik planuje rozebrać , nie bardzo kojarze o jakie satelitki chodzi ale w czasie rozbierania powinno wyjść najaw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
herbi2501    1

kolego jezeli klemy i masa wporządku spróbój na krótko odpalić

a winowajcą jest pewnie przekażnik (u mnie 70 A-4 wsuwkowy,jedna wsuwka mosieżna wieksza od reszty)SAME II 90

po przekreceniu słychać pyknięcie czyli owy przekażnik zasniedział bądz sie zużyłn koszt ok 25 zł-

jeżeli to nie przekażnik to polecam wykręcic rozrusznik wkręcic go w imadło podłączyć mase i wżiąść go na krótko zobaczYć jego sprawność

 

mój przypadek raz odpalał raz nie

gdy nie odpalał było pykniecie i gaśnięcie kontrolek wina przekażnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Piotrmyslowski6
      witam.czy wie ktos co oznacza błąd 004 w Same Rubin i gdzie szukac przyczyny?
    • Przez Lukasz21_Lubelskie
      Witajcie. Posiadam ciągnik Deutz-Fahr Agrostar 4.71. I mam pewien problem z licznikiem ponieważ niektóre kontrolki się nie palą. (np. Załączony przedni napęd, blokada mostu)
      Poszukuje osób które mają te ciągniki i papirologię do nich. Najbardziej chodzi mi kody błędów i instrukcje napraw/schemat instalacji elektrycznej. (Według schematu instalacji sprawdziłbym sobie po kolei co może być przyczyną. (Wszystkie modele mają praktycznie to samo. Z tego co wiem to różnią się jedynie skrzynią i silnikiem) 
      Dodatkowo mam problem z licznikiem. Kalibrowałem go według instrukcji jaką znalazłem w internecie. (dystans 100m, Na początku wcisnąć 1 przycisk do wyświetlenia słowa CAL. Potem na początku przejazdu nacisnąć 2 przycisk-obroty WOM, po przejechaniu 100m wcisnąć 3 przycisk - obroty przedniego WOM) Niestety po kalibracji jest to samo co na początku czyli na liczniku wyświetla się maksymalnie 20 km/h). 
      Dziękuję za pomoc!
    • Przez DawidWsik
      Witam mam pytanie do amortyzacji przedniej osi. Podnosi i opuszcza bez problemu lecz wydaje mi się że w ogóle nie amortyzuje gdyż byłem na skupie to w innym ciągniku jak wjeżdżał na wagę to cały przód się bujał.
    • Przez Andre8989
      Witam.
      Mam zamiar kupić Lamborghini 850 premium, chciałem się dowiedzieć czy jest to model wart zakupu na co zwrócić uwagę.
    • Przez zimrex
      Witam serdecznie zastanawiam się nad kupnem ciągnika deutz fahr agrotron 85  na 15ha 
      Prace jakie by wykonywał to orka, siew, belowania, itp. 
      Interesują mnie awarie, spalanie, opinie 
      Tu macie link https://www.olx.pl/i2/rolnictwo/ciagniki/q-deutz-fahr-agrotron-85/?view=gallery   może ktoś zna tego handlarza 
      Z góry dziękuje za odp.
×