Skocz do zawartości
dejvido

Deutz fahr agrotron 100 podnośnik

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
dejvido    0

Witam , mam taki problem , posiadam deutza agrotron 100 rok 97 grudzien , i wysiadł mi podnosnik , dziwne jest to ze w kabinie swieci kontrolka na pomaranczowo , nie idzie opuscic ani podniesc , a na blotnikach idzie tylko podnies , opuscic tez nie idzie , sprawdzilem elektrozawór i działa bez zarzutu co może byc przyczyna?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
coffey23    16

najlepiej serwis wezwać moge tylko zasugerować że miałem podobnie i winą był przycisk na błotniku który robił zwarcie po odłączeniu tego uszkodzonego powinnien podnośnik zadziałać jak coś robisz przy EHR to pamietaj że zawsze na wyłączonym zapłonie chodzi mi o odłanczanie podłanczanie wtyczek kostek przełączników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Witam. Miałem ten sam problem i winą był zaklejony przycisk na błotniku (podnosił cały czas do góry). Pomogła wymiana na nowy przycisk.

 

Pozdrawiam.

 

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dejvido    0

tylko że u mnie nie podnosi cały czas , tylko jak naciskam na błotniku do góry to idzie w góre a w dół nie działa, a w kabinie nie idzie "załadowac" wiecie o co mi chodzi , jak odpalisz i ruszych dzwigienka to zawsze 3 razy migła pomarańczowa i zgasła i działało , a teraz ciągle świeci na pomarańczowo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Przepraszam. Chodziło mi o to, że podnośnik chciał podnosić do góry ale nie mógł, bo był w górnej pozycji i nic nie szło zrobić. W takim wypadku najlepiej będzie zrobić tak jak mówił @coffey23 wezwać serwis nie sprawdzą co się dzieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dejvido    0

Sprawdzalem blotniki , i rzeczywiście w prawym zacina sie i robi chyba zwarcie bo jak wcisne to jedzie na sam dol i ciagle opuszcza wcale sie nie wylacza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dejvido    0

Witam ponownie , wracam do tematu , wymieniłem przycisk na błotniku i kontrolka w kabinie nie swieci tylko mruga w sposób nastepujacy 8 razy mruga , chwilka przerwy 1 mrugnie chwilka przerwy i znów 8 razy , dowiadywałem sie wiec jest to bład nr 81 lub 18 , zna ktoś może kody błedów pozdro ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Błąd 18:

"Main control. Signal not OK. - Operating lever not connected or wire breakage", czyli mniej więcej "dźwignia operacyjna odłączona lub przerwany przewód".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

To będzie albo przełącznik od podnośnika w kabinie lub na błotniku. Sprawdź czy wszystko jest podłączone jak należy. A aktywowałeś podnośnik przełącznikiem w kabinie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Dekakura    0

sory że się wtrące ale czy ktoś wie gdzie znajdę tabelę błędów od podnośnika do agrotrona 120?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dejvido    0

Witam , no właśnie nie wiem co mam o tym myślec w kabinie jak aktywuje to działa góra doł elegancko ale aby chwile , pozniej mruga ten kod , albo nie raz jest tak ze jak odpale to wcale nie idzie aktywowac ehr , non stop swieci pomaranczowa dioda .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Posprawdzaj miernikiem przełączniki, kable a nawet nie zaszkodzi czujnik przy podnośniku. Próbowałeś odłączyć te guziki na błotniku i sprawdzić czy błąd nie wyskakuje? W ostateczności serwis, bo już nic mi nie przychodzi na myśl.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dejvido    0

sprawa wyglada tak:

sa 2 opcje

przykład 1 : odpalam i wogole nie idzie aktywowac podnosnika z kabiny ,non stop swieci dioda pomaranczowa ,. ide na blotniki kliknac , wiec do góry podnosi ale nie opuszcza a w kabinie non top swieci pomaranczowa dioda , nie mruga tylko ciagle swieci

przyklad 2 : odpalam i jakims cudem aktywuje sie podnosnik , to działa elegancko gora dol ale tylko chwile, pozniej mruga dioda pomaranczowa 8 razy przerwa 1 raz przerwa 8 razy .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dejvido    0

Wracajac do tematu :) Uszkodzony był czujnik pozycyjny podnośnika , wymieniłem i po kłopocie :) o dziwo byłem zaskoczony tym że nie wybijalo błedu 22 tylko 18 a jak odloczyłem czujnik to wtedy dopiero wybijal 22 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gregor11    0

podłączę się do tematu, agrotron 4.85 mi

miga błąd na podnośniku chyba nr 12, raz potem przerwa i dwa razy

co to może być.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Z tego co jest napisane w serwisówce uszkodzone może być okablowanie lub połączenie do cewki odpowiedzialnej za opuszczanie przy rozdzielaczu. Znajduje się on z tył obok wyjść hydraulicznych. Posprawdzaj wszystko. Jak coś nie jasne to pytaj!

Pozdrawiam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gregor11    0

rzeczywiście wtyczka od elektrozaworu po sprawdzeniu miernikiem

ma przebicie podczas gdy druga jest ok, przy okazji dowiedziałem się

od czego będzie wyrzucał błąd 11 :) dzięki #Dami615# to gdzie mam

wysłać czteropaka?

Edytowano przez gregor11

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

Hehe ciesze się, że mogłem pomóc, w końcu od tego jest to forum :) Możesz przy najbliższej okazji wypić moje zdrowie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez misiekbz2
      Witam. Interesuje mnie ten ciągnik ewentualnie 5070D. Czy ktoś miał z nim doczynienia? Jakieś opinie? 
    • Przez AGEPOWER
      Witam,
      jestem nowy na forum. Zajmuję się od 11 lat silnikami DEUTZ. Chętnie pomogę wszystkim użytkownkom:-) Odpowiem na każde pytanie, doradzę, zdiagnozuję, naprawię.
      Zapraszam do zadawania pytań.

       
    • Przez PiotrM1234
      Witam wszystkich.
      Szukam ciagnika tak mniej wiecej o mocy od 120 do 150KM. Tylko nie wiem za czym sie rozgladac. Znalazlem lamborghini champion 135 ale nie wiem jak jest z awaryjnoscia, jak chodza te silniki. Prosze o wasze opinie. Z gory dziekuje. Pozdrawiam.
    • Przez rex15
      Witam, w same silver 100.6 od pewnego czasu przestal dzialac licznik obrotów, co może byc przyczyną? Druga sprawa to nie liczy mth, tylko, ze to jest juz od dluzszego czasu i nie przeszkadzalo mi bardzo, ale jak juz pytam o obroty to zapytam i o to jakby ktos wiedzial gdzie szukac przyczyny to bylbym wdzieczny.
    • Przez Radek519
      Cześć.
      Potrzebuje opinii na temat ciągnika DE  AGROPLUS 75. 
      Zależy mi na; spalaniu i awaryjności 
      dodam jeszcze ze ciągnik będzie pracował z turem i jest z 2001r 
       
×