News

drabina paszowa u bydła
Przez
Jakub5080, w Budynki i obejścia gospodarskie
-
Podobna zawartość
-
Przez pawel372
Witam
Nie mam pojecia w jakim dziale to napisac wiec prosze na mnie nie bluzgac. Potrzbuje tabele pomiaru mleka do JAPY 1060 l ale jesli macie inne o tej pojemnosci tez mozecie podeslac moze bedzie pasowac. Wiem ze moge sam lac i sprawdzac ilosc litrow lecz chcialbym miec rozpiske oryginalna.Wstaw inne multimedia
Licze na pomoc bo jest bo bardzo potrzebna ilosc mleka ciagle mi sie nie zgadza
-
Przez Gość Profil usunięty
Interesuje mnie koszt budowy obory uwięziowej na 50 krów mlecznych. Obora miała by 14m szerokości i 35m długości, bez młodzieży. Prosze o pomoc.
-
Przez farmer_89
Witam, mam w planach budowę garażu na maszyny o wymiarach 10 x 12 spad dachu na jedna strone może ktoś budowal podobna i poda przybliżony koszt takiej inwestycji bo nie wiem czy mnie stać na takowa budowę z przodu badzie 4 m wysokie i 3 bramy wjazdowe spad na tyl murowana dach zrobie samodzielnie
-
Przez Pawel89pl
Witam . Od jakiegoś czasu zastanawiam się na stworzeniem budynku w którym można przechowywać zarówno płody rolne jak i maszyny rolnicze . Interesuje mnie hala o wymiarach mniej więcej 12 na 20 metrów . Teraz tak na rynku jest dość duża rozbieżność cen . Hala blaszana w ogłoszeniach wychodzi około 50tys zł a hala z konstrukcji stalowej to już koszt około 70-80tys . Czy ktoś coś doradzi ? Z góry dzięki za pomoc
-
Przez dszywala
Witam,
Sprawa ma się tak:
Jestem rolnikiem, mam działkę rolną na której chciałem wybudować przechowalnie. W gminie jest plan zagospodarowania przestrzennego. Działka ma status R1 - tereny rolne.
Dzisiaj byłem w starostwie dowiedzieć się o pozwolenie na budowę i dostałem informacje że żeby takowe uzyskać na budowę przechowalni musze jednocześnie wybudować dom na tej działce. Dodam że mieszkam w domu w gospodarstwie 3 działki dalej.
Na pytanie czy jeżeli będę chciał postawić 5 budynków gospodarczych na 5 działkach to muszę stawiać 5 domów, urzędnik nie potrafił odpowiedzieć.
Co w takiej sytuacji robić? Miał ktoś podobną sytuację?
W opisie planu zagospodarowania mojej gminy działki R1 opisane są jako:
Ustala się następujące zasady zabudowy i zagospodarowania terenów R1:
1) przeznaczenie podstawowe pod grunty orne
2)przeznaczenie dopuszczalne pod:
a)zabudowę zagrodową, w tym mieszkaniową związaną z hodowlą, produkcją rolną i przetwórstwem rolno-spożywczym.
Jestem w kropce bo budowa nawet małego budynku mieszkalnego to dodatkowe spore koszty... A go nie potrzebuje...
pozdrawiam
-