Skocz do zawartości
jacek741

Odpowietraznie układu hydraulicznego ursus c-330

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Ursus
jacek741    0

Proszę o podanie mi sposobu odpowietrzania układu hydraulicznego w ursusie c-330. Za wszystkie porady będę bardzo wdzięczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek741    0

Po wymianie pierścieni na tłoku podnośnika podnośnik bardzo słabo podnosi,a wcześniej podnosił dobrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

damjan15    0

Kolejny co myślał że jak zmieni pierścienie na super nowe to będzie miał podnośnik jak z fabryki :lol: powodzenia tylko ja mam do ciebie takie pytanie po h*j tam właziłeś jak dobrze podnosił ??? Ja tam będę jeździł na swoim aż na prawdę nie będzie dał rade podnosić :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacek741    0

wcześniej podnośnik podnosił ale po jakimś czasie opadał. Zaglądnęliśmy tam gdyż wymiany wymagał wałek od ramion podnośnika, a pierścienie zostały w mienione przy okazji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pasiu66    17

Jeżeli przed wymianą pierścieni podnosił dobrze a teraz nie to znaczy, że coś źle złożyliście. Może kolanko nie weszło idealnie na swoje miejsce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Antekk    0

Witam. Posiadam ursusa c 335m i mam pytanie jak odpowietrzyć podnośnik? Np. podłączam tura to widzę ze zapowietrzony tak samo jak dam w gaz to podnośnik dopiero wtedy zaczyna robić. Jak go odpowietrzyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jasko1993    10

" podłączam tura to widzę ze zapowietrzony"   Jak to stwierdzasz? jak podłączasz nowe węże i siłowniki to przecież gdzieś powietrze musi ujść samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariuszd93    489

Pompa  ci  szwankuje  ,  nigdy nie  odpowietrzałem  żadnego podnośnika po różnych naprawach  i  działały 


;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Antekk    0

Jak mam tura podniesionego w górze wezmę  złapie się pod łychę to pójdzie  trochę do dołu jak zejdę to do góry od razu tak samo jak odczepiam tura to siłowniki wybija do góry po odczepieniu, np. wezmę siłownik ręcznie zacznę wpychać to słyszę że w podnośniku chodzi powietrze. Zaczęło się tak dziać gdy wymieniłem rozdzielacz bo stary nie trzymał i wymieniłem uszczelnienia na tłoczysku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
denis667    0

Jaki masz stan oleju ?

Bo jak za mało to może też się tak dziać albo przez rozdzielacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Daniooo
      Witam wszystkich! Mam problem z moim Same a dokładniej hydrauliką, problem polega na tym że słabo podnosi podnośnik, często przy podnoszeniu ciągnik się trzęsie a jak dodam  gazu to jeszcze bardziej, ma słaby udźwig, czasami np w czasie orki czy gruberowaniu chce podnieść maszynę a podnośnik nic nie podnosi muszę wtedy ruszyć np do tyłu lub przodu i dopiero zaczyna podnosić. Czyściłem filtr od hydrauliki bo nie mogłem dostać nowego, zmieniłem olej i cały czas bez zmian. Nie mierzyłem ciśnienia na wyjściach bo nie mam przyrządu do tego ale kipowałem 8t przyczepę i bez problemu daje rade.
      Mam jeszcze pytanie w którym miejscu znajduje się ta pompa?
      Z góry dzięki za podpowiedzi
    • Przez max2505
      wiem że moja wypowiedź dla niektórych może brzmieć z deka śmiesznie, i w sumie zastanawiałem się czy w ogóle zacząć nowy topic.
       
      Do wytłumaczenia mojego pytania chce uzyć fotki z galerii. Mam nadzieje że nikt się z tego powodu nie obrazi. http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=23543
       
      Otóż jakiś czas temu kupiłem 30 z nie kompletną instalacja hydrauliczną. W miejscach gdzie są podłączone na tym zdjęciu węże hydrauliczne i czerwona rurka są u mnie zaślepki.
       
      Nie mam instrukcji, więc nie mam innej metody niż zapytać :
      - ile wyjść hydrauliki zew jest w 30 z kompletną instalacją hydrauliczną (z rozdzielaczem na błotniku). ( z tego co słyszałem to 3 ale nie wiem na pewno)
      - czy czerwona rurka to jest jedno z nich??
      - czy da się bez rozdzielacza (tego na błotniku) w jakiś inny sposób podłączyć wąż hydrauliczny od wywrotki?? jeśli tak jak steruje się wtedy wywrotem??
    • Przez KamilMaj
      Chciałbym się wam poradzić gdyż w zime wzieliśmy się za c330 i mieliśmy problem z opadaniem podnośnika i tura także brat oddał dolny rozdzielacz (pod siedzeniem) do regeneracji, i wszystko fajnie tylko że cena tej regeneracji nie spodobała mi się bo wyszło ino 100zł, przyszła wiosna, podczepiłem pługa 3 małego grudziądza i okazało się że opada nawet z taką lekką maszyną, no to odrazu padło że cylinder porysowany lecz pod pieliśmy ostatnio tura i tur tez opada i tak się przypatrzyłem i gdy podnosze tura to podnosi się minimalnie podnośnik i pytanie czy moja diagnoza dobra że rozdzielacz dziadosko zrobiony? Mamy się za to brać i od czegoś trzeba zacząć, i dodam że słabo podnosi, ma rozdzielacz coś do tego?
    • Przez Kicu
      Witam was ponownie otóż mam taką sprawę do was byliśmy w sklepie pytać sie o rozdzielacz do pompy hydraulicznej w c-330 ten kolo siedzenie nie na błotniku. Okazało sie że sa 2 typy owej części czyli po regeneracji i nowy cena po regeneracji 300 zł a nowego 489 zł. I mam do was pytanie czy jest sens brania używanego ale po regeneracji czy nowego nie wiem jak jest z tymi po regeneracji ale słyszałem że długo nie pociągnie. Miał z was ktoś taki problem ?
    • Przez Kicu
      Witam dziasiaj pojechałem orać 1 h pola i wszystko szlo dobrze do 2 ostatnich przejazdów gdy podniosłem pług zaczął opadać. Z trudem zaorałem pole i pojechałem po moja talerzówkę i podnosiłem ja a on tak jak plug opadała. Nie wiem co sie dzieje 4 miesiące temu cala pompa była wymieniana.
      Proszę o pomoc!!!
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.