Skocz do zawartości
arielo

Problem z odpaleniem t25

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
bartek1992    34

Tak jak w temacie T25A nie chce odpalić z rozrusznika i na ciąganie była wykręcona pompa paliwowa do sprawdzenia i wtryski pompa jest dobra ale wymienione były końcówki wstryskiwacza no i wszystko jest przykrencone ale wcale nie pobiera paliwa co jest ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
martinezo    16

tak jak 'Adrian7245' napisał, najpierw odpowietrz zwracając szczególną uwagę na przewód łączący zbiornik i pompę zasilającą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

piotrb14    187

witam. mój władek nie pali ze stacyjki jedynym wyjsciem jest zapalenie przez zwarcie w elektrowłączniku ( wymieniłem na nowy bo myslałem ze stary zepsuty) stacyjka sprawdzałem działa prawidłowo... w czym może tkwić problem?? czyżby przewód gdzieś się przepalił??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrb14    187

co ty władek jest z 1978r a zabezpieczenie już dawno było zdjęte.. wczesniej zapalał bez problemu...... masa jest na 100% bo świeca żarowa działa.

Edytowano przez piotrb14

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marekjsp    6

to tak sprawdź klemy przy akumulatorkach wyczyść je pożądnie i powinno być ok a jak będzie bez zmian to masz może rozrusznik walnięty a powiedz jeszcze jaki masz rozrusznik przy nim orginalny czy z przekładnią planetarną??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrb14    187

skoro pali na zwarcie to co mają do tego nieobczyszczone klemy?? rozrusznik dobry bo śrubokrętem spokojnie zapalam go

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wlamaj1    34

Przekaźnik to taka czarne pudełeczko z trzema (chyba) przewodami. Znajduje się pod deską z zegarami w okolicy kontrolki od świecy żarowej (przynajmniej u mnie - władek z 1975 roku). Uniemożliwia podanie napięcia na elektrowłącznik rozrusznika gdy silnik pracuje. Jeśli chcesz go sprawdzić to połącz przy nim ze sobą dwa przewodu: od stacyjki i od rozrusznika (powinny być grubsze niż ten trzeci). Jeśli jest uszkodzony być może wystarczy wyczyścić lub wyrównać styki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marekjsp    6

skoro pali na zwarcie to co mają do tego nieobczyszczone klemy?? rozrusznik dobry bo śrubokrętem spokojnie zapalam go

 

 

na klemach gromadzi ci się taki osad biały albo jakiś inny kolor i gdy nazbiera ci się tego dużo to może nie mieć styczności z akumulatorem a rozrusznik że ze śrubokręta zapalasz to nic wielkiego i to nie znaczy że rozrusznik walnięty jest u mnie był rozrusznik z przekładnią planetarną rozwalony a ze śrubokęta zapalał jakoś oddaliśmy do naprawy i gościowi nie zapalił wcale więc na złom go wywalił ale później kupiliśmy nowy za 500zł i chodzi 2 lata bez zarzutów a najlepiej by było jak byś zaprowadził ciągnik do dobrego elektryka pzdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
piotrb14    187

nie mam czasu na pierdoły z pudełeczkami i ich wymienianiem przeciągnąłem kabel od elektrowyłącznika do stacyjki i działa ominąłem to dziadostwo. dzięki za pomoc może kiedyś w lecie wymienie ten przekaźnik. pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek12345    0

nie powiem z tym przekażnikiem trochę trzeba się pobawić żeby wymienić, ale w zimie to nawet lepiej ze tego przekaznika nie ma, łatwiej ciągnik odpalić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pitero36    0

Proponuję dać sobie spokój z przekaźnikiem i jak kolega zrobił bezpośrednio do stacyjki ewentualnie przycisk rozrusznika taki jak w C-360 i po sprawie ja tak mam już kilka lat i nie ma problemu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

miałem taki problem też paliłem śrubokrętem przy rozruszniku. Wymieniłem akumulatory i wyczyściłem klemy i wszystko ok. Nawet światła zaczęły świecić.

 

miałem taki problem też paliłem śrubokrętem przy rozruszniku. Wymieniłem akumulatory i wyczyściłem klemy i wszystko ok. Nawet światła zaczęły świecić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotruniu25    1059

Co piernik do wiatraka. ;[ Jeśli byś miał zepsutą stacyjkę i aku do wyrzucenia to byś nawet śrubokrętem nie zapalił bo aku byś miał słabe.POMYŚL CZŁOWIEKU CO PISZESZ POETO. ;[

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez andrzej2110
      Witam
       
      Mam problem z 3512. Gdy chce go odpalić z komina leci czarny dym a silnik nie chce załapać. na hol zapala. Co zrobić żeby palił z rozrusznika?? Dodam ze wtryski ma wymienione i zawory były regulowane.
    • Przez hanomag
      Mam problem z ciągnikiem CASE 956XL.
       
      Zimny silnik nie chce odpalić z rozrusznika, "na pych" odpala lekko. Gdy silnik jest rozgrzany, można go uruchomić rozrusznikiem, lecz kilka godzin później znowu nie można uruchomić z rozrusznika. Akumulator jest zdrowy.
       
      Proszę o wskazówki gdzie może leżeć problem.
    • Przez stefan312
      Witam
      Mam problem z john deere 2140, otóż gdy jest rozgrzany i go zgasze to on nie chcę zapalić. Jak przekręcam włącznik to słychać pyknięcie u góry w kabinie. Byłem już u dwóch mechaników i nic nie poradzili.
    • Przez bartas19
      Witam jak w temacie. Jechałem z prasą rolującą ciągnik zdechł i d*pa blada. elektryka ok. Pompa wtryskowa ok. Pompka zasilająca nowa a ten gnój nie chce odpalić. Jakieś pomysły????
    • Przez lordrolnik
      witam wszystkich mam problem z zetorem 5718. Problem jest taki wszystko było dobrze palił na dotyk po przywiezieniu go na lawecie zaczęły się problemy kiedy zjechałem to poszedł olej przez kolektor i teraz długo kręci i nie może odpalić proszę o pomoc .
×