Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Pawel64    0

witam , mam 35 letniego bizona Z056 proszę o radę : chciałem dokupić sieczkarnię ale obawiam się czy on to wytrzyma i sobie poradzi ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MOROLMA    1

Witam. Pewno że da radę a dlaczego miałby nie dac sobie rady . Najlepszą opcją dla Pana byłaby opcja z napędu z silnika ( rolki ).Producent Września lub Wągrowiec . Służymy pomocą przy zakupie . Pozdrawiamy MOROLMA GNIEZNO tel. 695 735 429 . Rozdrabniacze można zobaczyć i przeczytac na storonie www.morolma.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jacor73    1
Napisano (edytowany)

Ja w zeszłym roku założyłem sieczkarnie do 36 letniego, tylko wybrałem wersję napędu z odrzutnika(mniej przeróbek), zero jakichkolwiek problemów. Faktem jest ,że  silnik tylko minimalnie bierze olej tak jak było przed założeniem sieczkarni. Całość prac wykonana samodzielnie, sieczkarnia z Wągrowca.

Edytowano przez jacor73

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

corrado    217

<p>Jeśli silnik masz zdrowy to oczywiście że da radę. Nie masz się czym przejmowac, tylko zakładać.</p>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pawel64    0

dzięki panowie za podpowiedzi  , silnik u bizona dość mocny , sieczkarnię właśnie z wągrowca już zamówiłem ,tylko trochę się obawiałem

czy mój staruszek się nie rozleci  :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
corrado    217

Nie rozleci się nie rozleci. Będzie jeszcze długo śmigła z sieczkarnią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gomez181    9

witam.mam problem z sieczkarnia w bizonie,chwile pokosi i sieczkarnia sie obrywa. dodam ze noże sa wyjechane ale wyważone . moze ten wal wywazyc??? albo komplet nowych noży problem rozwiąże?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
margoo78    60

Jak to noże wyważone a wał chcesz wyważać, przecież to zawozi się w komplecie do wyważenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gomez181    9

noże sam u siebie wywazalem.wiec kupic komplent nowych noży i z walem jechac to wywazyc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Hubert12011
      Witam, w mojej valtrze wyskoczyły 2 kody błędu 
      001639--31--000
      i 008019--08-003
      Valtra seria t 183 2011r czekam na odp. z góry dzieki 
    • Przez zuwar
      Mam problem z niedziałającymi  światłami stop w JD 7700. Bezpieczniki wszystkie całe, zasilanie na przełączniku przy pedale - jest. Czy po drodze jest jeszcze jakiś przekaźnik ? Może ktoś ma schemat elektryki do tego modelu.
    • Przez mateusz7745
      Witam tak jak w temacie mam problem z ehr w moim deutzu a mianowicie jak się uruchomi ciągnik i przełączę przyciskiem na pozycję opuszczenie lub podnoszenie to podnośnik nie reaguje aż po jakichś 5 min wszystko zaczyna działać tak samo jest jeśli użyje przycisków na błotniku, opuszczają odrazu przyciski na  błotniku ale potem przycisk  w kabinie nie reaguje można się bawić do woli i nic ;/ po  jakimś czasie działa bez opóźnień co może być przyczyną
    • Przez wojtek8244
      Witam,
      Posiadam ciągnik Renault 551 (nowy zakup) i piszę na forum do posiadaczy tego ciągnika, bo mam problem. Gdzie jest w tym ciągniku włączanie świecy płomieniowej? Robi się zimno i przydałoby się trochę podgrzać, z tego co mi się wydaje to włączanie jej jest w stacyjce, ale nie jestem pewny dlatego pytam. Sprawdzone było multimetrem i nie ma napięcia na świecy, sprawdzenie świecy czy jest dobra to żaden problem bo na pewno jest dobra, tylko potrzebuje informacji gdzie jest włączanie jej?
    • Przez dexter00
      Witam. Posiadam elektrozawory i mam problem w 2 parami wyjść hydraulicznych dokładniej to podłączone przewody wyskakuja. Kiedy bez przewodów poruszam przyciskami  otwierającymi zawory widzę że gniazda są wypychane co zapewne sprawia że przewody wyskakują, Nawet gdy uruchamiam 1 gniazdo to wypycha też to z drugiej pary. 3 para działa ok.Proszę o pomoc
×