Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Czy ma ktoś na AF Ajaxa AJAXA 2,2m i Lecha 3,6m na kultywtorze? Czy są to maszyny godne uwagi? Jak wykonują swoją robotę?

Czy NH TD80D da sobie z nimi radę? :P

ja mam lecha 4,2m-80KM spokojnie z nim pracuje mimo tego to i tak powinien byc 3,6m

jak ja kupowalem agregat -koniec 2006r. to 3,6m kosztowal 9,6tys a 4,2m 10tys (oba na kremerku) ja jeszcze do swojego dokupilem brony za 1500zł -znam kilku uzytkownikow ktorzy maja lecha 3,6 tez nie narzekaja :P

nh do lecha 4,2m ma wystarczającą moc tylko podejrzewam ze ma za lekki przod -moj pronar ma 450kg samego obciązenia na porzodzie -i to mu wystarcza :P

No wiesz @suzi'ego 912 w 4,2m tez ,,niby" daje rade i musi dobrze isc bo ponad 50ha obrabia tym zestawem :P

Opublikowano

wiec jak juz marcin wspomnial moja 912 bezproblemowo radzi sobie z agregatem Lech 4.20m na kultrywatorze (mam jeszcze dolozone graczki i mam walki przerobieone z przodu) wiec ten agregat jest ciezszy niz marcina. NH TD80D da sobie z nim rade bez problemu :P nawet pokusil bym sie o stwierdzenie ze nie bedzie mial co z nim robic :P bo w przeciwienstwie do mnie masz nowszy ciagnik ktory posiada przedni naped :P

p.s. dokladnie 58ha :P zetsaw wystarczajacy na ten areal

Opublikowano
A czy elementy robocze są dobrze wykonane, czy szybko się ścierają?

ja uwazam ze dobrze wykonane -nic sie nie gnie, nie lamie -do polowy 2006r spulchniacze byly tak mocowane jak zwykle graczki, a moj juz ma zabezpieczenia sprezynowe i nie pekają :P

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez xzibit0000
      Witam. Mam talerzowke grano shark 3.0 z wałem daszkowym.
      W tym roku pierwszy raz uprawiam ścierniska po zbożu i nie ma przejazdu żeby się wal nie zapchał. Dosłownie pcha ziemię i kręci się na pół gwizdka. 
      Ma założone skrobaki ale nie wiem czy to tam się zapycha, czy powodem może być to że nie ma on sprzyspawanych płaskowników na tych ringach na wale i jest cały gładki.
      Jakbyście mieli jakieś pomysły czy patenty lub mieliście podobny problem to dajcie znać. Pozdro 
    • Przez Drobnik
      Witam mam zamiar kupic agregat uprawowy Akpil rylec xl 5m szerokosci, problem w tym ze jest malo opini na temat tych agregatow, a jak sa to na temat mniejszych 2-4m:( moze ktos z was posiada podobny? czy jest dosc dobrze wykonany, nie bedzie sie lamal? i jak w polu daje rade? bo na zdjeciach wyglada dosc solidnie. bedzie pracowal na ok.120ha. Proszę o opinie;) no chyba ze polecacie jakas inna firme?

• Przez kordzio14
      Witam. Jestem przed zakupem brony aktywnej Lely o szerokości 3m. Na co zwrócić szczególną uwagę przed zakupem? Będzie pracowała z ciągnikiem MTZ 82.
    • Przez Przemek33
      witam szukam opini agregatu euromasz 4,20 , warty uwagi? Agregat pracował by z ciagnikiem zetor forterra 125 

• Przez maniek9
      witam interesuje mnie opinia o agregatach Rolex. Czy to to samo co Bomet?
  • Dodaj nową pozycję...
v