fliegl

Jaki to kolor RAL? [kolory wybranych maszyn rolniczych]

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
akmaly    628

Jedź do lakierni dorobią w sprayu i na takie posmakowanie jak znalazł. Prezes takiego forum zastanawia się nad wydaniem 60 zł ? 😝😁

yacenty    3405

to jak mam iść do mieszalni to wolę kupić puszkę w Grene

jak mam wydać 60 a obok jest ten sam produkt za 11zl to uwierz mi wolę wydać 11zl a pozostałe 49 przeznaczyć na grilla

Pozdrawiam YacentY
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

Ceny Nawozów,
Najprostsza karta pola: www.AgroDzienniczek.pl

kamcio15    1148

A znalazłeś gotowca w takim RAL'u? Bo ja cienko to widzę. 

Wiadomość z agroFakt.pl

yacenty    3405

niby 7195 jest w kolorze Kubota

Pozdrawiam YacentY
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

Ceny Nawozów,

akmaly    628
6 godzin temu, yacenty napisał:

jak mam wydać 60 a obok jest ten sam produkt za 11zl

To nie ten sam produkt. Grene nijak ma się do akrylu albo poliuretanu. Lakiery na żywicy poliuretanowej najlepsze do maszyn rolniczych

yacenty    3405

bajki opowiadasz, puszki po 11zl to żadne super farby. ale puszka nie malujesz dużych obiektów tylko robisz małe poprawki

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

akmaly    628

Bajki to były kiedyś na dobranoc. Puszka akrylu lub poliuretanu z mieszalni w sprayu kosztuje ok 50 - 60 zł. Do malowania pędzlem nopolux ( granit, kramp) jak najbardziej ok ale nic poza tym. 

yacenty    3405

e tam, wolę kupić puszkę za 11zl i tym psikac jakieś małe ogniska rdzy. nawet 3lata temu tak zrobiłem rozsiewacz do nawozu

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

kamcio15    1148
7 minut temu, akmaly napisał:

Bajki to były kiedyś na dobranoc. Puszka akrylu lub poliuretanu z mieszalni w sprayu kosztuje ok 50 - 60 zł. Do malowania pędzlem nopolux ( granit, kramp) jak najbardziej ok ale nic poza tym. 

A ja się nie zgodzę. Jak dobrze oczyszczona i odtłuszczona powierzchnia to te z nopoluxa bardzo dobrze się trzymają. Pług jak pomalowałem tak 6 lat do momentu kiedy go sprzedałem farba trzymała się lux. 

akmaly    628

Trzymają się dobrze - ok, zgodzę się.

Gorzej jest z samym lakierowaniem, podatnością na zarysowania ( z czasem robi się twardsza ) i wydajnością. Mnie nie przekonacie do tego lakieru, wypryskałem dziesiątki litrów i nie chcę więcej tego produktu. Jedyny plus że na szybko można dopasować kolor, no i cena. 

kamcio15    1148

Malować mi się dobrze tym maluje, jak jest odpowiednio rozcieńczona to idzie fajnie. Co do zarysowań to nie narzekałem nigdy, dodać utwardzacz i masz szybciej utwardzone i utrwalone, ale jeśli chodzi o wydajność to tutaj się zgodzę, wydajnością nie powala. Każdy ma swoje przekonania i nie chcę ich zmieniać. Dla mnie jest to dobry produkt. 

akmaly    628

W porównaniu z akrylem lub poliuretanem maluje się dużo gorzej a utwardzacz dodaję zawsze taki i tyle ile zaleca producent. Dodatkowo jak chcesz położyć 2 warstwy trzeba długo czekać aż porządnie wyschnie pierwsza ponieważ potrafi podnieść.

yacenty    3405

Po co się podniecać do takich poprawek?

Farba za 11zł - tylko dobrany ral do accorda

20200529_184158.jpg

20200530_123354.jpg

20200530_153336.jpg

20200530_153353.jpg

Pozdrawiam YacentY

Ceny Nawozów,

akmaly    628

To racja, tu ważniejszy dobry podkład jak cokolwiek na wierzch bo i tak efekt będzie jaki będzie

Franklin328    3

Witam, może ktoś podpowie jaki RAL farby stosuje ROLEX na swoich agregatach itp? Zarówno szary jak i ten czarny. Załączam podglądową fote.

kateg-uprawa1.png

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez mirek4321
      Chciałbym wykonać pasy - bruzdy pod sosnę na niewielkim fragmencie nieużytków.   Myślę aby je zrobić pojedynczym pługiem na dwa razy tak aby miały 40-50 cm. Widziałem małe pługi do tego celu  ( na zdjęciu) ale to koszt .... 8 tys. zł.   Może ktoś ma jakiś inny pomysł ? Np. zespawać dwa pługi lewy i prawy i zamocować na ramie pługa plus tarcza tnąca na środku. Czy raczej dać sobie spokój i pojedynczy pług zrobi robotę.

• Przez mamkfullka
      Witam, z racji tego że z ciągnika nie widać za bardzo tego czy łyżka jest w poziomie czy nie jak i inny osprzęt  mam zamiar zrobić wskażnik pochylenia łyżki, ktory będzie sygnalizował położenie łyżki np. na wskażniku słupkowym led bądż sygnalizował w kabinie dźwiękowo że łyżka czy widły są w poziomie. Puszke będzie sie mocowalo na euroramce i w zalezności od osprzętu będzie mozna zrobić reset w pozycji poziomej i czujnik będzie to pamiętal i póżniej w tej pozycji będzie sygnalizował operatorowi że osprzęt jest w poziomie.
      Wszystkie porady mile widziane czy lepiej zeby była sygnalizacja ledowa na łyżce czy np w ciągniku w kabinie ponieważ wlasnie sie za to zabieram robic,
    • Przez slawek4020
      Witam potrzebuje wymiarów ,kątów w łyżce do tura ,ponieważ planuje ją zrobić przez zimę. Jak ktoś kupił nową łyżke to niech pomierzy mi się przyda;)Z góry Dzięki
    • Przez grkil
      Witam, potrzebuje zrobić stelaż pod plandekę na wysokość 2 metry do przyczepy rolniczej, chodzi o to że mam podwójne burty, górne boczne są wachliwe, tylna się nieotwiera, chciałbym przyczepę wykorzystać do kopania ziemniaków, i potrzebuje plandeki, jak zrobić stelaż bym mógł otwierać boczne burty po zdemontowaniu tych górnych, ma ktoś tak zrobione, może ktoś podrzuci jakieś fotki, potrzebuje pomyslu
    • Przez kaczka_95
      Proces budowy  przyczepy jednoosiowej od  projektu po wykonanie.
      Wywrot trzy stronny.
      Przyczepka głównie do małych prac brukarskich: tarasy, schody. Oraz do wożenia drewna.

• Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj