Obora na bydło mięsne
Przez
Sport, w Budynki i wyposażenie dla bydła
-
Podobna zawartość
-
Przez mat22889
Witam jestem w trakcie przebudowy starego budynku na oborę, planowo miało być na głęboką ściółkę boksy wymiary mniej więcej 6x6 stół paszowy na środku 4m. Teraz myślimy żeby jednak zrobić to na rusztach bo w okolicy kłopot ze słomą. Jako że jest to przeróbka starego budynku(cały rozebrany, posadzki dach tak że zostały 3 ściany) nie mogę sb jednak pozwolić na bardzo głębokie kanały pod rusztami i ty pytanie jaka minimalna głębokość może być takich kanałów? 1m będzie wystarczająco żeby gnojówkę wymieszać? Problem jest tylko w 2 pierwszych boksach reszta będzie budowana w przyszłości i tam będzie już minimum 2m głębokości. Pytanie czy w kojcach 6x6 gnojówkę wymieszam beczka? Wąż pod ruszta i wepchnąć 5kubikow wody tak żeby gnojówka się ruszyła ? Wiem że obieg gnojowki pod rusztami musi być
-
Przez jondir989
Siema, o co chodzi z zaworami w poidłach PM 5 macro pool?
Za każdym razem jak kupię to poidło z zaworem to zawór puszcza wodę..
-
Przez livebird
Witam mam pytanie jaki rodzaj uwiezi bedzie najlepszy dla opasów? Uwieź jarzmowa bedzie dobra? A może łańcuch złobowy podwójny? Stół paszowy będzie na wysokosci jakichs 40 cm od posadzki na której bedzie bydło, aktualnie w starej oborze bydło jest na łańcuchach żłobowych wiec nie mam doswiadczenia jak to wygląda przy uwiezi jarzmowej
-
Przez tupac12
Witam ostatnio zrobiłem sobie wyciąg linowy do obornika i mam taki problem otóż na bębnie przekładni jeśli wyciąg chodzi to lina zachodzi na siebie wiecie może jak z tym sobie poradzić