Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

witam mam problem z wyborem ciągnika w moim gospodarstwie. zastanawiam sie nad case ih 5140 5150 lub jcb fastrac. ze wzgledu na wiekszy areal gospodarstwa jak dotąd miałem będą także zminione maszyny.Prosze o wasze opinie.

Opublikowano

Zgadzam sie z poprzednikiem JCB wygodny traktor a raczej można zaliczyć do cięzarówki ale koszt wymiany opon może wynieść sporo miałem JCB i użytkowałem w polu jak i w transporcie do pola nie polecam do transportu nie ma lepszej maszyny.

Opublikowano

równe koła w staszych modelach to minus na podmokłe kawałki sam kilka razy sprawdzilem mf mocy 130KM przeszedł bez problemu a jcb 150KM trzeba było blokade załączyć oczywiście przy orce .

Opublikowano

Użytkuję od kilku lat fastrac"a i jak na razie pomyka bezawaryjnie a mam już 9tys godzin i nie zgodzę się że do pola się nie nadaje, przy oponach 540/65/30 uciąg ma bardzo przyzwoity i w pługu obracalnym rabe i szerokości orki 2.25 nawet orząc obornik nie ma potrzeby zapinania blokady na 3kl.ziemi

Opublikowano

Nie napisałem że do pla sie nie nadaje poprostu zauwazyłem że w mokrzejszym terenie szybciej siada. Pracowałem JCB przez 2 lata komfort jazdy i pracy super widoczność z kabiny bardzo dobra jeśli masz jakiegoś fastraca na oku w dobrym stanie to warto kupić jeszcze jak by miał tylną oś skrętną ja takiego miałem. Jeździło sie jak ładowarką 3 rodzaje skrętów.Co byś chciał jeszcze wiedzieć o JCB?

Opublikowano

na dużym areale go użytkowujesz??? i jak z częściami filtry itp???? ja mam zamiar kupic jcb 1135. a jeszcze jedno mam pytanie dotyczące podnosnika wytrzymały jest??? i czy te jcb mają klimatyzację???

Opublikowano

Ja miałem z klimą podnośnik budową duży udźwigiem około 6500kg z filtrami nie ma problemu w moim filtry paliwa pasowały od MF255. jak będziesz kupował sprawdź wszystko czy biegi H,L,M na rewersie działają i i dobrze było by kupić z dobrymi oponami. Ja jak sprzedawałem swojego opony miały 60% bieżnika kupujący zorientowali się w tym temacie i mówili że za zwyczaj można kupić na łysym ogumieniu wtedy koszt 4 opon był około 18 TYS ZŁ.Dlaczego tak drogo z tego co mi mówili nie da sie założyć normalnych opon muszą wytrzymać prędkość 65km/h.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Adask0000
      Witam, szukam traktorka do prac w firmie ogrodniczej, zastanawiam się nad solis 26 oraz hinomoto hm-275. Potrzebuje żeby dobrze pracował z turem i glebogryzarka.  Czy ktoś z was miał doświadczenia z tymi maszynami? Czy może macie jakieś inne ciekawe propozycje ? Pochodze z Łodzi i ważne dla mnie żeby serwis nie był bardzo daleko w praktycznych przyczyn , pozdrawiam. 
    • Przez Mateusz_105
      Witam stoję przed zakupem ciągnika używanego i mam na oku te New holland td5010 / td80 ,Kubota m6060, farmtrac 675 którego wybrać a może coś innego?
    • Przez Wojtek026
      Jakie traktorki polecacie jakiej firmy oraz jakiej mocy, może nie jest to traktor do pola ale na pewno w każdym gospodarstwie przydatny, mam już dość pchania kosiarki, a poza koszeniem można zawsze małą przyczepkę doczepić czy poodśnieżać, mój faworyt https://allegro.pl/oferta/traktor-ogrodowy-solo-al-ko-t15-95-6-hd-a-kosz310l-12246286516?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod_pla_ss&ev_adgr=ogrod&ev_campaign_id=15231253834&gclid=EAIaIQobChMIxtP3xKS2-AIVjgwGAB2SqQYLEAYYCSABEgLzgPD_BwE
      czy polecacie coś innego czy warto brać V2 silnik, oraz jakie firmy,
    • Przez Sid1996
      Witam forumowiczów.
      Przymierzam się do zakupu mini traktorka 4x4. Do czego ma mi być potrzebny? W chwili obecnej głównie do ciągnięcia przyczepki max 600 kilo. W późniejszym terminie mam planach używać go do odśnieżenia kawałka podwórka i drogi dojazdowej ok. 30m., uprawy ok. 20 arów lekkiej ziemi. I teraz do sedna, co wybrać? Nowy typu Yato 4×4 YT-85830, CRONA CR254, czy używany japoński (jaki i gdzie - polecani sprzedawcy)? Budżet do 30 tysięcy (im mniej, tym lepiej).
    • Przez Romek112
      Cześć wszystkim!
      Potrzebuję porady od doświadczonych w temacie kukurydzy. Do tej pory u mnie na gospodarstwie (80 ha) królowały głównie ziemniaki, ale w tym sezonie chcę spróbować sił z kukurydzą.
      Mój główny koń roboczy to Zetor 16245 (ok. 160 KM). Maszyna silna i ciężka, więc uciągu mu nie brakuje, ale zastanawiam się, co pod niego najlepiej dokupić, żeby przygotowanie pola pod kukurydzę szło sprawnie i z głową.
      Głównie myślę o agregacie:
      Co polecacie pod taki ciągnik i taki areał? Myślałem o jakimś kompaktorze 4 lub 5 metrów (np. Lemken, Bednar albo nasze polskie typu Agro-Masz). Czy 16245 da radę w 5 metrach na średniej ziemi, czy lepiej zostać przy 4 metrach i mieć zapas mocy?
      Czy lepiej iść w kompaktora, żeby zrobić „lustro”, czy zwykła talerzówka z dobrym wałem wystarczy pod kukurydzę?
      Może macie kogoś konkretnego do polecenia, kto zajmuje się tym tematem, jakaś firma na terenie podkarpackim?
      Druga sprawa to siewnik, celuję w 6 rzędów z podsiewaczem nawozu. Macie jakieś sprawdzone modele, które nie kosztują miliona, a robią dobrą robotę z tym Zetorem?
      Z góry dzięki za każdą podpowiedź! Pozdrawiam!
  • Dodaj nową pozycję...
v