Skocz do zawartości
fanbizon82

Kontrolka ładowania

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
fanbizon82    0

Witam

Mam mały problem cały czas swieci mi się kontrola ładowania.Prądnica ładuje bo ciapek odpala bez problemów jednak nawet na wysokich obrotach kontrolka nie gaśnie .Co może być przyczyną. Z góry dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wierzba1272    8

Skoro świeci się cały czas to nie byłbym taki pewien czy ładuje akumulatory. Najpierw należy wykonać pomiary, czyli napięcie (można by też natężenie) prądu wytwarzanego przez prądnice, dopiero wtedy będzie wiadomo czy ładuje, czy nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

pasiu66    17

To, że odpala nie znaczy, że jest ładowanie. Skombinuj jakiś miernik i rób pomiary.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bugi    0

Dokładnie tak jak napisali wyżej. To że odpala wcale nie znaczy że ładuje.

Najlepiej kupić miernik albo pozyczyć od kogoś i sprawdzić czy wzrasta napięcie wraz z obrotami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
harpagan    0

Witam wszystkich,mam pradnice w mojej c 330 i mam podobny problem co kolega ktory zalozyl temat z tym ze mi znowu kontrolka gasnie ale przy duzych obrotach a powinna gasnac przy troche mniejszych,dawniej gasla na wolnych obrotach,co moze byc przyczyna pogarszania sie wydajnosci pradnicy? pierwsze co warto sprawdzic to szczotki?pozdrawiam.

Edytowano przez harpagan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
stojar    1

Obstawiam regulator,ale może być również jakieś luźne połączenie, kiedyś miałem przypadek w kombajnie,że się przewód od ładowania zluzował i działy się podobne "jaja", już prawie prądnice wywaliłem, a przez przypadek natknąłem się na ten luźny przewód :)

P.S. jak masz padnięty regulator to lepiej i taniej wyjdzie jakiś altek ze szrotu skołować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
harpagan    0

Witam,no tak mysle zrobic zeby juz wlozyc alternator tylko nie wiem czy go tak latwo dostane...

Edytowano przez harpagan

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobytempelton    158

Od malucha jest inne mocowanie, wg. mnie to od cinkusa za lichy bedzie, od poloneza elmot idealny by był z 30 zł na byle szrocie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Roki212    83

od zwykłego 126p mocowanie niebędzie pasować bo jest inaczej zamocowany do kadłuba silnika i ma dodatkowo w tylniej części mocowanie na wentylator, a od 126 bis podejdzie bez problemu dajesz długą śrube i mocujesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
check    0

Od malucha jest inne mocowanie, wg. mnie to od cinkusa za lichy bedzie, od poloneza elmot idealny by był z 30 zł na byle szrocie

Za 30zł to możesz koło pasowe kupić do altenatora a nie cały,u nas wołają 80-100zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej78    13

Od poloneza nie pasuje mocowanie co prawda ma moc 60amperów ale jest to zbyteczne potrzeba 45-50 amperów i tak ma alternator cc700 i bis nawet ciągniki mf255 fabrycznie były wyposażone w alternator 34 amperów (akumulator 12v95ah)

 

 

Od kiedy jednostką mocy jest A (amper)? Po drugie jak już piszesz w ten sposób to pisz "amperów" a nie "amper". Następnym razem będą %%.

Edytowano przez Elektrotechnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×