Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
zakrzewiak

c360 + zegar ładowania jak podączyć ?

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
c360
zakrzewiak    6

witam mam w 360 alternator z wbudowanym regulatorem napięcia i próbowałem podłączyć zegar ładowania ale w żaden sposób nie działał, ale po podłączeniu w 912 było ok może wiecie jak go podłączyć ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wojtii    5

tak samo jak w 912 ;) czyli szeregowo ,musisz go wpiąć między alternatorem a rozrusznikiem,oczywiscie mówimy o przewodzie prądowym,czyli tym grubym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elektrotech    3

weź odepnij wskaźnik ładowania i podłacz tak jak było pierwotnie-tak abyś miał ładowanie zarówka gaśnie.

Ten wskaźnik podłącz jedną końcówką do + aku ,druga końcówka wskażnika do żarówki z leflektora 12v/35W a potem do masy.Żarówka się powinna zaświecić a wskazówka wychylić.

 

Sprawdź to i daj znać!!! jaki zakres ma miernik??? w A....???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zakrzewiak    6

podłączyłem i zadziałał ale pokazuje cały czas tą samą wartość na dużych i małych obrotach więc coś jest nie tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elektrotech    3
podłączyłem i zadziałał ale pokazuje cały czas tą samą wartość na dużych i małych obrotach więc coś jest nie tak

jaką wartość??? co sie dzieje jak właczysz wszystkie światła??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elektrotech    3
koło 8A po włączeniu świateł nic sie nie zmienia

coś to ddziwne .....a jak napiecie jest na AKU????

 

ps

podłacz zarówkę w szereg z miernikiem najlepiej taka od reflektora do akumulatora i zerknij ile pobiera powinno byc ok 3A..jesli tak jest to miernik ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zakrzewiak    6

podłączyłem tak jak pisałeś i było 3A wtedy też było 3A tylko wskazówka była przegięta i pokazywało 8A. Próbowałem na wszystkie sposoby ale pokaże te 3A i nic więcej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
elektrotech    3

po uruchomieniu ciagnika jakie masz napięcie na akumulatorze??? ok 14,3V ??? jesli tak to dobrze-niemniej martwi mnie stała wartość ,bo po właczeniu swiateł w ciagniku powinna być zmiana pradu ładowania....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×