michalos514

przyspiszacz john deere 1075 koło się grzeje czy ak ma być?

Polecane posty

michalos514    0

Witam kupiłem kombajn 1075 i przygotowuje go rozpoczęcia sezonu i dziasiaj zauważyłem że gdy go otpaliłem i właczyłem młócarnie oraz heder po około 10 minutach stania na pełnych obrotach koło od przyspiszacza jest bardzo ciepłe? czy to normalne czy coś je boli i wymaga naprawy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    940

normalne jesli jest cieple, jesli na lozyskach nie ma luzu to wszystko powino byc ok, tylko je posmaruj

jesli jednak nie jestes pewny wymien lozyska


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michalos514    0

luzów brak lecz jest wewnątrz troche mokre od oleju oraz pas jest brudny i jednak wydaje się e jest za ciepłe 5 minut chodi i strasznie ciepłe

a wiesz może czy dużo roboty z rozebraniem bo wydaje się że troche treba przy tym posiedzieć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

rafal88    12

Nie ma tak duzo roboty, dwie godziny to max ;) Moge powiedziec tyle ze u mnie tez sie grzalo, wymienilem lozyska na nowe, nie kupilem co prawda orginalnych lozysk, ale zaplacilem za nie jesli dobrze pamietam niecale 500zł i po kilkunastu godzinach pracy znow sie zaczelo grzac :unsure: przejezdzily tak prawie dwa sezony i nic sie nie rozlecialo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
izydor6280    940

u nas tez jest cieple

roboty nie ma duzo(jw.)zdejmujesz z sruby i odkrecacz sruby, chyna m8 i masz lozyska, jak sie nie myle


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
michalos514    0

a ten olej? tam są jakieś uczczelniacze przez które może cieknąć olej? bo nie kapie tylko koło i pas jest wilgotny a skąd leci to nie wiedac wogóle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal88    12

Tak sa tam w srodku uszczelniacze, ale wydobywa sie olej?? czy to raczej smar?? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez JD6820
      Ma ktoś może instrukcje bo nie mam pojęcia jak to wszystko poustawiać <_< i czy jest coś na co trzeba szczególnie uważać, co się psuje no i wszystkie inne cenne informacje mile widziane <_<
    • Przez Marcins1315
      Witam 
      jak zdemontować ten ślimak ( zdjęcie ) ? 
       

    • Przez Marcins1315
      Witam . 
      Panowie jak zdemontować sita górne i dolne w john deere 1075 ? 
      Robił ktoś to z Was by dać mi jakieś wskazówki ? 
      Z góry dziękuje za informacje 
      Pozdrawiam 
    • Przez RolnikMat
      Zainteresował mnie ten model kombajny marki JOHN DEERE. Czy moglibyście mi powiedzieć co nieco o nim. Jakieś dane techniczne chodzi mi tu o moc silnika, masę kombajnu, cena, awaryjność. Proszę nie dawać linków z przekierowaniem na 1450 cws.
    • Przez Cineek
      Witam,
      Jak w tytule, nie działa mi w JD1470 czujnik strat.
      Czy ma ktoś pomysł co może być powodem ?
       
      pozdrawiam
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj