Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
herbi2501

Same Explorer II 90

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Same
herbi2501    1

panowie niedawno zakupiłem same,po odpalanie widac jak na filmiku w odnosniku ma wysokie obroty gdzies przez dobre 10 min.pozniej sa nizsze i faluja od 1000 do 1300(chodzi jak mały rusek)

zaznaczam ze nie moge zredukowac ich ponizej 1000... a spadna tylko wtedy gdy cos ma ciezko silnik(tzn przydusi sie)to gdy wcisne sprzegło-jak zaczyna go przyduszac to obroty automatycznie sane wejda na ponad 2000 ale zaraz spadaja do 1000,

tak wiec czym spowodowane jest takie falowanie,zaznaczam ze falowanie jest ciagle

 

 

Edytowano przez herbi2501

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

herbi2501    1

tak mam w nim turbo,reguluje sie ta śrubka na imbus? ale to cos da jak on jest rozgrzany i jemu faluja obroty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Grabcio    23

Najlepiej samemu nie dłubać przy pompie bo można jeszcze bardziej zepsuć. Lepiej zawieźć do fachowca który robi pompy albo do dobrego mechanika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zolwik129    0

Witam kolego mialem to samo wiec znam przyczyne powiem ci ze koszt naprawy jest bardzo niski. Jesli potrzebujesz pomocy to sie odezwij. Mi napwara zejeła kilka godzin i kosztowała 2 złote. Nie daj sobie zmowic ze to turbina czy pompa bo ten modem nie ma pompy tylko pompo wtryski. Glupota jest ze to moze byc turbina.

Edytowano przez zolwik129

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ltz55aluki    0

witam.. mam pytanie ..

posiadam same explorer 90 T II rok 97/98i jak go kopiłem pękł wężyk od włączania przedniego napedu... i olej się wylał.. ale to był mały ubytek .. następnego dnia przyszedł brata kolega włączył pędni napęd (wężyk nie był założony) i wywaliło chyba cały olej bo teraz jak włączy napęd to już nie cieknie z tego przewodu... (przewód przyjdzie mi jutro)

i teraz pytanie co zrobić?? czy to włącznie napędu ma osobny zbiorniczek na olej czy ciągnie go ze skrzyni biegów??? jak i gdzie się go uzupełnia??

świeci mi tez kontrolka od walka na 1000 obr gdzie się to wyłącza??

prosze o pomoc..

dlaczego nie moge wyslac wiadomosci prywatnych??

tez tak macie??

pomoZe ktos??

Edytowano przez ltz55aluki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati2191    0

witam panowie mam podobny problem z falowaniem obrotów w lamborhini cały czas mi faluja może wiecie co jest przyczyną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati2191    0

faluja mi obroty w Lamborghini R 774-80 zostały wymienione wtryski oraz pompowtryski i nic się niezmieniło , potem kupiłem regulator obrotów i dalej taksamo prosze o pomoc mój nr gg 18702048

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

wtryski i pompowtryski?? to zaprzecza samo sobie ;) odróżniasz jedno od drugiego?

te ciągniki tak mają, falują i będa zawsze falowały w mniejszym bądź większym stopniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

a na kolektorze wydechowym od spodu masz takie małe koreczki? moze trzeba te pompy ustawic;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
yudin    7

ale to pompy pomimo wlozenia w te samie miejsca w bloku idzie przypuszczalnie ustawić na taka samą wydajnośc przy danym wysunięciu listwy przez regulator

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Dopalacz
      Proszę o pomoc poradę. Coś stało mi się z tylnym WOM. Przy wyciąganiu beczkowozem zauważyłem falujące obroty wałka przekaźnika raz szybciej raz wolniej. Przy opróżnianiu beczkowozu wałek przestał działać całkowicie kręci się bo się kreci . przy dodaniu gazu wałek nie reaguje na każdej  prędkości wałka. Wałek jest włączany przez elektro magnes za pomocą guzika. Włącznik sprawdzałem oczyściłem styki itp ale nadal nie działa co to może być ??????  Jak ktoś poradzi to będę wdzięczny .   
    • Przez misiekbz2
      Witam. Interesuje mnie ten ciągnik ewentualnie 5070D. Czy ktoś miał z nim doczynienia? Jakieś opinie? 
    • Przez Radek519
      Cześć.
      Potrzebuje opinii na temat ciągnika DE  AGROPLUS 75. 
      Zależy mi na; spalaniu i awaryjności 
      dodam jeszcze ze ciągnik będzie pracował z turem i jest z 2001r 
       
    • Przez Radek519
      Cześć.
      Przymierzam się do kupna ciągnika i trafiłem na ofertę DF Agroplusa 95 z turem z 2002r i teraz mam  takie  o  opinie tego ciągnika. Bedzie on pracował w małym gospodarstwie głównie z turem i belownico .   
    • Przez cyborg15
      Wszyscy maja to my tez Jakie macie DF-y??? Ja mam Agrotrona 150
       
      W związku w tym, że mało osób czyta temat od początku i nie stosuje się do moich "zaleceń" to pozwalam sobie dopisać w pierwszym poście:
       
      Proponuję, że jak już piszecie jakie macie DF-y to żebyście pisali jakieś podstawowe informacje o nim tj.
      -model
      -jak się sprawuje
      -cena jaką za niego daliście
      -czy były jakieś awarie
      -czy to ciągnik główny czy pomocniczy
      -z czym pracuje
      -ilość mtg
      -czy kupiliście go nowego czy używanego
      -rok produkcji
      -opcja.
      Oczywiście nie musicie tak jak w giełdzie wypisywać wszystkich podpunktów ale fajnie by było gdybyście jak najwięcej tego wypisali -Olik
×