Skocz do zawartości
Pawel1344

BORDINFORMATOR

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Pawel1344    0

Witam, tak jak w temacie mam problem z tym urządzeniem mianowicie nie włącza mi się ta zielona lampka w prawym górnym rogu, która sygnalizuje, że heder jest w pozycji roboczej i powinno rozpocząć się naliczanie hektarów, (na wyświetlaczu też nic się nie pokazuje oprócz 0.00) do tego nie pokazuje też długości przejechanej trasy. Wiecie może gdzie znajduje się czujnik odpowiedzialny za włączanie położenia roboczego w bordinformatorze, a może trzeba szukać gdzie indziej przyczyny. Proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
DEVBOL    0

Czujnik jest pod kabiną, jest on przymocowany spręzynką/lancuszkiem do przenosnika pochyłego [gadzieli], zalecam sprawdzić czy kable nie ulegly uszkodzeniu, ew. wymontowac i sprawdzic ten czujnik. Jest tez opcja ze po prostu ten lancuszek nie jest przyczepiony do przenosnika i bordinformator dostaje ciagle błedny sygnał że heder nie jest opuszczony. W razie problemów moge podesłac schemat podłaczenia i połozenia czujników bordinformatora.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
MariuszE38    19

Jeśli możesz to wyślij mi jak ma być podłączony czujnik, który zbiera prędkość jazdy, bo tu zawsze mam 0.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

patryk141    0

witam a ja mam taki problem z tym brodinformatorem że zaniża mi powierzchnią skoszonego pola a wręcz go prawie nie liczy jest to 1/10. Próbowałem programować i nie udaje mi się.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz3109    0

A ja także mam problem iż nie wyświetla mi prędkość km/h i chyba dlatego nie liczy mi hektary ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz3109    0

Jednak dowiedzialem sie ze trzeba wpisac jakas odleglosc pomiedzy inpulsami ? jak to zmierzyc jak wpisac ? w cm ? czy w metrach ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mateusz3109    0

Panowie dorwałem instrukcje za kasę do tego Bordinformatora , ale nie bede taki i podam wam link gdzie wrzucilem tą instrukcje .

Lecz mam jeszcze jeden problem bo nie chce mi zapamietac na stałe podanych , przy cofnięciu kluczyka wszystko sie kasuje i od nowa musze wpisywac.

Proszę was o jakies porady ?

http://www.speedyshare.com/aeY9b/Bord-INFO-skany.rar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z tym kluczykiem i kasowaniem to jest po prostu kwestia baterii podtrzymującej pamięć, musisz zdemontować komputer i podrzucić do jakiegoś elektronika żeby dobrał i przelutował Ci baterię i po problemie.  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Igor03    2

Panowie jak w BORDINFORMATORZE skasować serwis żeby odnowa liczył godziny bo mrugają mi czerwone lampki ?.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SOKAN    12

Jeśli dobrze pamiętam to jednocześnie musisz nacisnąć klawisze "C".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pietras892    348

  wciskasz przycisk serwisowy razem z dwoma clear. Jeżeli wciśniesz tylko 2 przyciski clear wykasujesz dystans areał i czas  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

panowie ja mam problem tego typu iż zawiesił mi się boardinfomator i nie reaguje mi na nic ani na przyciski ani na pokrętło a jak przykładamy plytke to też nic bez zmiany proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1967

ktos tu kiedys pisal ze trzeba go rozebrac i z tylu tam jest taka mini bateryjka i trzeba ja odlutowac, wtedy sie zresetuje.


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1967

bo sie zwyczajnie zawiesil jak komputer.


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a jeszcze jedno pytanko czy mogę podłączyć czujniki obrotów np. dmuchawy jako czujniki prędkości ?? bo oryginalny jest zepsuty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1967

a co masz zepsute, bo tam impuls daje magnes, co do czujnia to Ci nie powiem, najlepiej sprawdz jakie kest napiecie na czujniku, moze podejdzie.


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    1967

daj skrzynke to Ci instrukcje wysle, kiedys sciagnelem z neta.


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez klaas
      Witam w moim 96 padł silnik chyba więc czy mogę zamontować silnik z samochodu mam na oku om 421  .
    • Przez 12145
      Witam potrzebuje porady osoby która powiedziała by mi jak wyjąć ślimak z hederu w Claasie mercatorze 75
    • Przez Theprzemo205
      Witam! Posiadam kombajn claas cosmos z silnikiem cztero cylindrowym perkinsa. Do tej pory wszystko było ok. Z tlumnika zaczął lecieć bialawo niebieski dym jakby coś sie palilo. Po zgaszeniu musiałem poczekać trochę by go odpalic. Po odpaleniu silnik ładnie zaczol chodzić. Nic nie dymił ani nic aż po około 15 minutach znów zaczol schodzić z obrotów i dymić. Gdzie szukać przyczyny?
    • Przez Stefan15031990
      Witam serdecznie kolege mam do kupienia calssa mercator 60 z niemiec na dniach bede ogladal pierwszy wlasciciel przebieg podobno 1280 mtg silnik 6 perkins ogolnie bardzo lady bez kabiny z daszkiem moje pytanie na co zwrocic uwage przy ogledzinach oraz czy cena to w przeliczeniu 17:tys zl + 6 tys transport jest w miare oplacalna? Barzo dziekujr za pomoc
    • Przez Szymek889
      Witam, posiadam kombajn claas dominator 80, mam problem z nierównym podnoszeniem heder tzn widać że pierwszy podnosi siłownik z prawej strony po chwili dopiero lewy przez co heder jest przekoszony, tak samo dzieje się też z podnoszeniem motowideł najpierw podnosi się z prawej strony dopiero po chwili z lewej. Nie mam pojęcia gdzie leży problem. Czy może być to rozdzielacz? Miało by to związek z hederem i motowidłmi?? 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.