Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
raf21

radio pod stacyjke ??? Blerus 820

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Radio
raf21    0
Napisano (edytowany)

Witam was mam pytanie wie ktos moze jak podłaczyc radio pod stacyjke, bo czytałem w instrukcji ze to trzecie położenie stacyjki to jest pod radio odbiornik.?????? Sory ale źle napisałem nazwe ciagnika BELARUS 820

Edytowano przez raf21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SZYMANOX    376

tam za przełącznikami jest wyprowadzony jeden przewód chyba na radio gdyż powinno działać na postoju po przekręceniu kluczyka w lewo. Przynajmniej tak w instrukcji jest napisane:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Michail94    0

Witam. Moim zdaniem nie podpinaj radia pod stacyjkę tylko weź bezpośrednio od akumulatora będzie chyba prościej bo którędy pociągniesz sobie kabel? Musiałbyś rozkręcić pol tapicerki w ciągniku. Nie wiem jak u Ciebie ale pewnie masz w MTZ 2 akumulatory 12V wiec podepnij plusa i minusa z jednego akumulatora i załóż bezpieczniki. Ja mam belarusa 952 i tak zrobiłem tylko nie wiem o co chodzi bo jak włożyłem radio do kieszeni a kieszeń "dotyka" masy to z radia tylko się zadymiło i musiałem odizolować radio i kieszeń od masy w ciągniku i gra.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gregorius    123

ale mi chodzi o konkretnie co która wtyczka oznacza w stacyjce gdyż chce podłączyć zapalniczkę i przy okazji radio bo mam pod lampkę u góry, tapicerka rozkręcona jest 5 min roboty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TheBill5    0

ja odkręciłem tą górną półkę, znalazłem ten wolny kabel ale gdy podłanczam do niego prąd i mase do śrubki to radio i tak nie działa co robić??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Maniek1178    0

TheBill5

Sprawdź czy masz działające radio, potem sprawdz czy w tym kabli płynie jakiś prąd najlepiej miernikiem a jak nie masz to żarówką, sprawdź też bezpieczniki.

Może złe przewody od radia podłączyłeś i dałes np sam kabelek od pamięci do prądy a głównego zasilania nie podłączyłes

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×