Skocz do zawartości
radzikus

Nie równa praca zimnego silnika

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
radzikus    0

Witam.

 

Panowie ostatnio obserwuje w swoim fendzie nierówna pracę silnika przy odpalaniu rano.

 

Silnik wchodzi na obroty, potem schodzi i tak w kółko.

Przy okazji dymi, ale ani nie "pluje" olejem, ani go nie pobiera.

 

Czyzby pompa do regeneracji ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

marhan251    0

Witam, u mnie jest podobnie, Renault 120-14, gdy zimny jest silnik to nierówno pracuje, wystarczy minutka i wszystko jest już ok. Silnik ładnie i stabilnie pracuje, zaś na średnich obrotach zaczyna falować, jakby mu czegoś brakowało. Na wysokich znów dobrze. Co może być przyczyną?

Edytowano przez Marcin91
Caps Lock

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marhan251    0

W sumie jak skacze na tych obrotach to raz że nie jest to jazda,a dwa że nie ma w tym momencie takiej siły jaką mieć powinien,

wcześniej,było ok,z tym wszystkim,tyle że lały wszystkie wtryski,więc jak lały to postanowiłem je wymienić,ustawione są na 220 at.tak jak były wcześniej,postanowiłem przejrzeć pompę,tam parę rzeczy wymienionych i są teraz cyrki.chodzi jak MTZ.

Co to może jeszcze być?

jeśli nic nie robiłem typu głowica itp-to jest sens sprawdzać luz zaworowy??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marhan251    0

Witam,nie było mnie tu troszkę,kolego zawory wyregulowane,ciśnienie speżania mniej więcej jest równe,26 atm.ciśnienie oleju na wolnych obrotach 3,5 atm.

zawory wyregulowane w ten sposób 0,20 wdech,0,30 wydech.w pompie wymienione juz jest wszystko co było możliwe.wtryskiwacze wymienione na najlepsze jakie są.

wygląda to jeszcze na zacinanie się wtrysku ale gdy sie sprawdza poszczególne wtryski to jest dobrze.

Odpalę go z rana,chodzi przez chwilę równo,po chwili zaczyna falować,jak sie juz mocno rozgrzeje,wszystko wraca do normy i jest ok,lecz na ciut wyższych obrotach przycina go coś,jakby nie dostawał dawki na jakiś gar.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jarekb20    1

Ja miałem podobny przypadek ale ciągnik odpalając wchodził na wyższe obroty potem lekko falował przez chwilę. Okazało się że była lekko przytarta listwa na pompie wtryskowej.

I sprawdź jeszcze regulator obrotów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marhan251    0

Dzięki za odpowiedz-podpowiedz,Lecz problem jest tu taki że nie ma tu regulatora obrotów,tylko rzekomy sterownik obrotów,i także został on wymieniony na nowy.listwy też nie ma,bo to pompa rotacyjna..

mimo wszystko dziekować za odpowiedz.

 

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowano przez MAT912

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
norek007    0

jesli jest to nadal aktualne, to radził bym sprawdzic filtry powietrza lub inne filtry ale raczej powiiny byc to od powietrza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
marhan251    0

Oczywiście filtry czyste,takich rzeczy pilnuje.,chodzi o to że ja w dalszym ciągu stawiam na pompę,lecz ci co juz mieli u siebie,to umywają od tego ręce.a inni chcą ją trzymać Bóg wie ile u siebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×