Skocz do zawartości

Polecane posty

adi972    0

gdy wrzucę jedynkę i jadę z góry to w skrzyni coś huczy a gdy wrzucę wsteczny to na prostym też huczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

adi972    0

mam jeszcze jeden problem gdy jadę co pewien czas ciągnik jak gdyby palił na jeden cylinder czy może mieć nato wpływ wyciek przy pompie wtryskowej ropy czyżby dostawał powietrze i czy jest to możliwe gdyż od nie dawna jestem posiadaczem t25 i nie znam się zabardzo Bardzo Proszę o odp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
talek48    1

Po pierwsze nie pisz posta pod postem tylko edytuj jeden a po drugie to ja radzilbym przedmuchac i sprawdzic wtryski...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zetor    3

i napraw pompe bo nie najeździsz z nieszczelną ;)


Nie ma piękniejszego dźwięku od ryku SW-400

A-Mount Alpha user

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
UrsusCzesio    306

Hmm cos ci się pomyliło. Zacznijmy od tego że 1 to nie redukcyjny, redukcyjne masz za polowymi zaraz, a jedynka, przed wstecznym,


Mój Wladimirec podbija świat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zorzyk2    51

Nie położenie lawarka na biegu mówi o właczonych redukcyjnych, a włączony reduktor. We władku jedynka jedzie tylko do przodu, bez wzgledu na wcześniejsze włączenie jazdy do tyłu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wueska    1

we władku jest reduktor powszechnie traktowany jako biegi polowe i na tym reduktorze są biegi

 

2 - *

5 - 1

 

na wyłączonym reduktorze czyli na włączonych biegach szosowych mamy biegi

 

4 - *

6 - 3

 

te biegi można załączyć przez jeszcze jedną przekładnię i wtedy staną się biegami wstecznymi

oprócz tego są dwa biegi oznaczone wyżej gwiazdką które są dużo wolniejsze od zwykłych polowych ale one reagują tylko na pierwszy reduktor (polowe - szosowe)

nie są dosępne w wersji do tyłu ;)

u mnie na skrzynce jest taki schemat

 

(II) - I

(4) 2 - (red) red

(6) 5 - (3) 1

przód - tył

 

dodam że mój władek jest z 81 roku i ma skrzynię z jedną wajchą

 

do adi972 musisz mieć któreś łożysko na reduktorze od wstecznych rozbite a czy jak jedziesz na 3 z góry to też huczy??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartus16    8

a u mnie jet tak

 

 

 

 

przód - tył

 

szosowe - (polowe)

 

(3)4-red

(5)6-(1)2


Jeżeli każdy pomysł wydaje Ci sie genialny to dopij wódkę i idz spać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartus16    8

nie wyregulowane dobrze sprzeglo to byla przyczyna zakleszczania sie biegów u sasiada we wladku bo wymienial tarcze i dobrze sprzegla nie wyregulowal i ciagnelo nawet jak sie wdusilo sprzeglo i sie kilka razy mu skrzynia zblokowala ;)


Jeżeli każdy pomysł wydaje Ci sie genialny to dopij wódkę i idz spać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wyregulowane dobrze sprzeglo to byla przyczyna zakleszczania sie biegów u sasiada we wladku bo wymienial tarcze i dobrze sprzegla nie wyregulowal i ciagnelo nawet jak sie wdusilo sprzeglo i sie kilka razy mu skrzynia zblokowala ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartus16    8

wiesz tam wystarczy wyregulowac te śrubki od tych tak zwnych " lapek " i bedzie oki


Jeżeli każdy pomysł wydaje Ci sie genialny to dopij wódkę i idz spać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wyregulowane dobrze sprzeglo to byla przyczyna zakleszczania sie biegów u sasiada we wladku bo wymienial tarcze i dobrze sprzegla nie wyregulowal i ciagnelo nawet jak sie wdusilo sprzeglo i sie kilka razy mu skrzynia zblokowala ;)

posiadam władka z 74 roku z dwiema wajchami jedna jest od strony sprzęgła druga zaś przesunięta troszeczkę w prawą stronę i bliżej siedzenia to właśnie tą wajchą nie mogę zmienić biegu ciągnik stoi w miejscu nie jedzie ani do tylu anie do przodu tak jak by był na lużie pomimo żę biegi przeżucam wajchą tą od strony przęgła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bartus16    8

a to ja nie wiem bo ja mam z 86 roku i tam jest juz inna skrzynia ale wiesz co moze to wina tych sprezynek co trzymaja te kolki od listw tych poprzecznych moze one sa zbytni z sztywne i za bardzo dociskaja te kolki


Jeżeli każdy pomysł wydaje Ci sie genialny to dopij wódkę i idz spać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a to ja nie wiem bo ja mam z 86 roku i tam jest juz inna skrzynia ale wiesz co moze to wina tych sprezynek co trzymaja te kolki od listw tych poprzecznych moze one sa zbytni z sztywne i za bardzo dociskaja te kolki

a mozesz mi napisać jak dostać sie do tych kulek żebym mógł sprawdzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mtracz    72

Te śrubki od łapek to sa przy sprzęgłe. To znaczy otwierasz ten okrągły dekielek co jest z prawej strony miedzy silnikiem a skrzynią. Jak otworzysz to zobaczysz 3 łapki a na każdej zakontrowaną srubę. Tak reguluj aby wszystkie 3 miały ten sam luz. Użyj do tego np. druta (elektrodę) 3mm. Nim bedziesz kontrolował ten luz jak szczelinomierzem.

Co do zakleszczania to dzieje sie to przy przełączaniu przód- tył. Ale tak czy tak redukcyjny czyli do góry i w lewo musi działać. Spróbój przy przełaczaniu tą wajcha lekko na nia nacisnąć od góry i wtedy przełaczać. Po prostu może juz sie wytarło i nie przerzuca.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotruniu25    1152

Ja 7 razy odkleszczałem swjego T25 a rzyczną jest słabo wciskięcie sprzgła albo pod podłogo jest takie małe cięgiełko i to powinienieś dociągnąć unie tylko nie zdejnuj tego cięgiełka bo ci wpadnie drązek od sprzęgał do sirodka bo nie ma zabespieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Profil usunięty   
Gość Profil usunięty

U mnie przyczyną zawsze było złe wyłączenie biegu, i sprzęgła nigdy nie regulowaliśmy, i jak wbijacie wodziki to nie samym młotkiem tylko przez jakieś drewko bo się tak nie zniszczą i nie będzie trzeba wymieniać ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie przyczyną zawsze było złe wyłączenie biegu, i sprzęgła nigdy nie regulowaliśmy, i jak wbijacie wodziki to nie samym młotkiem tylko przez jakieś drewko bo się tak nie zniszczą i nie będzie trzeba wymieniać ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez holik
      Witam, czy posiada ktoś z użytkowników takową skrzynie Inter-tech. Chciałbym zasięgnąć opinii i informacji na temat sprzętu. 

    • Przez Matik7171x
      Witam, mam problem z Areską, a mianowicie gdy się rozgrzeje silnik to mam problem z przerzuceniem biegów zolw/zając. Czego to może być wina ?
    • Przez center
      Hey,
      Kto mi podpowie skąd ten wyciek w zetorze 7211?  czy to olej czy płyn ? pod ciągnikiem na kapane.  Ubywa mi płynu hamulcowego ale prawy cylinderek nowy i przewód reszta sucho, lewy przewód suchy... Pod spodem  prawa strona skrzyni mokra i spód. miedzy mostem a skrzynią.. z góry dekiel suchy, tylko dołek  przy dźwigniach terenowe szosowe mokry. Czy może to cieknąć z dźwigienek bo jest na nich luz ?
       
      Pozdrawiam!




    • Przez Ferguson95
      Witam. Podczas pracy w polu ferdek mi 2 razy podskoczyl  (dziury w ziemi) i coś zazgrzytalo w skrzyni. Dojechałem powoli do domu. Czasem podczas jazdy zazgrzyta, na każdym biegu. Jak wcisne sprzęgło to przestanie. Nie zgrzyta cały czas. Co to może być?  Sprzęgło? Coś w skrzyni? 
      Proszę o pomoc i z góry dzięki. 
    • Przez Scoti
      Witam mam problem ze skrzynia a mianowicie rozbierałem dekiel skrzyni bo troche ciekł uszczelniłem i złożyłem jak odpaliłem to biegi na zakresie B były na odwrót a na A dobrze czyli jak włączałem bieg do przodu na B to jechał do tyłu a jak R to do przodu co mogłem źle złożyć ? prosze o szybką pomoc dzieki
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.