Skocz do zawartości
dolti44

Deutz fahr agrotron 135 nie działa mi klimatyzacja

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Deutz
dolti44    0

witam posiadam traktor deutz fahr agrotron 135 i nie wiem czemu nie działa mi klimatyzacja. klimatyzacja była nabita , załączała się dobrze, wąż co idzie do klimatyzacji był zimny ale w kabinie leciało tylko ciepłe powietrze. Co może być przyczyną???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
[[Template sdtools/front/topic/advertpost does not exist. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
andrzej2257    109

Bezpiecniki sprawdzałeś czy przypadkiem się nie spalił? u mnie była podobna sytuacja w wycieraczce u jelonka ;) oczywiwiście winą był przepalony bezpiecznik.


JD 5720, Fendt 412 vario, MF255

AF już nigdy nie będzie takie jak kiedyś...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dolti44    0

odkręciłem siedzenie ,gdzie są 2 chłodnice i przy odpalonym traktorze sprawdzałem , jedna chłodnica jest ciepła a ta druga jest zimna. Ale nie wiem czemu nie działa??

Edytowano przez dolti44

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
[[Template sdtools/front/topic/agrofakt does not exist. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
Grzesiek82    0

witam pod siedzeniem nie masz chłodnic tylko nagrzewnicę i parownik piszesz że jedno jest zimne a drugie ciepłe to prawdopodobnie wina jest zaworka przy nagrzewnicy lub coś z jego sterowaniem skoro nagrzewnica jest ciepła oczywiście ja zakładam że sprężarka od klimy się załącza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dolti44    0

a na jakiej zasadzie działa pokrętło zimno/ciepło, tam jest jakaś linka czy to jest elektronicznie ustawiane przez jakis sterownik ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    131

Tam jest zwykły zawór sterowany linką. Zawór jest pod kabiną. Być może wystarczy podregulować linkę żeby się całkowicie zamykał.

Jeśli by zaworek był walnięty to jak byś chciał to mam taki na sprzedanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik91    0

witam,tez mam problem z klimą czyli jak przelacze to pokretło na 1 to sprezarka sie nawet nie zalacza,co moze byc przyczyna?moj ciagnik deutz fahr agrotron 6.30s

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    131

Na początek trzeba sprawdzić ilość czynnika chłodniczego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobytempelton    160

Musisz podjechać do zakładu który ma kombajn do obsługi klimatyzacji, lub dogadać się by do traktoru dojechali, a ilość czynnika sprawdza się w ten sposób że kombajn opróżnia układ z gazu i waży go, jeżeli jest go za mało w układzie lub nie ma go w ogóle czujnik ciśnienia w układzie klimatyzacji nie pozwoli uruchomić klimatyzacji, w czynniku jest rozpylony olej który smaruje kompresor, nie ma czynnika nie ma oleju czyli kompresor może się zatrzeć. Przyczyn może być więcej, uszkodzony czujnik, sprzęgło, przekaźniki itd jest sporo opcji.


Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik91    0

to widze ze trzeba jakiegos mechanika bo sam tego nie zrobie, a jest moze gdzies jakis bezpiecznik? bo jak załaczam klime to w kompresorze to sprzegło stoi w miejscu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    131

Nie trzeba mieć kombajnu wystarczy kumaty chłodniarz z zegarami ale tak czy siak nie zrobi się tego bez odpowiedniego sprzętu. Jak jest za niskie ciśnienie to czujnik nie włączy sprężarki żeby nie doprowadzić do jej zatarcia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bobytempelton    160

A powiedz mi jak kumaty chłodniarz z zegarami nabije olej do układu? odkręci rurkę i naleje łyżeczką? jak sprawdzi układ czy szczelny? bo dla mnie na 80% uciekł gaz z olejem, skąd będzie wiedział ile nabić? nabije na pałę do 20 barów? takie coś to wywalanie pieniędzy w błoto.


Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
[[Template sdtools/front/topic/advertpost does not exist. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
Arek    131

Nie będę dyskutował bo już widziałem w innym temacie jak piszesz o kombajnie, wszystkie się da jak się ma pojęcie. A w tym przypadku może akurat być uszkodzony termostat a to sprawdzenia tego nie jest potrzebny kombajn.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz    0

witam mam problem z nawiewem powietrza w kabinie Same iron 160 DCR, mimo wymiany silników słabo to dmucha, ciągle na 3 i 4 biegu i ledwo daje rady utrzymać komfort, choć prędzej było rewelacyjnie, może ktoś coć wie na ten temamt jak to poprawić 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arkadiusz    0

tak, wymienione, myślę ze zasyfiałe są już te wymieniki przy dmuchawach, może ktoś je już kiedyś wyciągał żeby pożądnie je przemyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Arek    131

Sporo roboty żeby to wyciągnąć, trzeba zdjąć całą "konsole" z lewego błotnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
radmzes    40

Mój ciągnik to Deutz Fahr Agrotron 4,70s mam problem tego typu, że klimatyzacja mi zamarza. Co może być przyczyną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
radmzes    40

Obiawy są takie, że po jakimś czasie pracy przestaje dmuchać powietrze do kabiny, a wentylatory słychać, że normalnie chodzą, kiedy po pracy odstawiam ciągnik zaczyna zlatywać bardzo dużo wody tymi rurkami plastikowymi z tyłu ciągnika tak jakby właśnie się rozmrażała klimatyzacja, potem mogę włączyć klimatyzacje i już normalnie dmuch aż nie zamarznie ponownie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemeko_p    0

Witam

Mam problem z ciągnikiem deutz fahr agrotron 150 a dokładnie z klima. Załącza się ale chłodzi średnio. Sprężarka co parę sekund się załącza i rozłącza, a w końcu się wyłączy i dopiero za jakiś czas zacznie działać. Dodam że klima została zatankowana 1500g, a powinno być 1425g, czy powodem może być za duża ilość czynnika??? Czy też coś innego?? Proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
[[Template sdtools/front/topic/advertpost does not exist. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]
przemeko_p    0

Szczelna jest na pewno. Chłodzi nie za mocno ale nawiew działa. Jak zacznie chłodzić mocniej to się wyłącza. Czyżby to była wina czujnika ciśnienia? JAk go sprawdzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez michnik12
      Witam poszukuje używanego rozdzielacza hydraulicznego podnośnika do ciągnika lamborghini 674-70
    • Przez Mateusz1997
      Witam jak wyregulowac rewers w deutz fahr 420 ttv aby łagodniej ruszał?
    • Przez kakus19
      witam.mam taki problem- od nowosci raz w roku robie kalibracje sprzegła czyli tak co 400 godzin.ciagnik mam 5 lat ma 2200 godzin.jak zaczynal szarpac to robilem kalibracje i bylo ok.teraz jest tak ze zrobilem kalibracje i jak jest ciagnik zimny to chodzi plynnie czy to na -2 czy +2 ale jak sie rozgrzeje to bardzo szarpie nawet przy predkosci 1 km/h na ustawieniu -2 ale jak dam go na obroty nawet 1000 to moge jechac szybko i na +2 i chodzi płynnie .gadalem z serwisem i sugerują wymiane jakiegos zaworu proporcjonalnego ale nie sa pewni a to nie male pieniądze.moze ktos mial podobne problemy i moze cos podpowiedziec?pozdro
    • Przez rafal3514
      Co myślicie o nowych ciągnikach:
       
      df agrofarm
      same eksploler3
      lamborghini r3evo
       
      Który jest najlepszy?
      Czy to jest to samo?
      Czy kosztują tyle samo?
    • Przez gigix
      Same explorer 65, pierwsza generacja, w biegach 3 dźwignie, czujnik luzu do odpalania na rewersie, ktoś ma pojęcie gdzie go znaleźć?
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.