Skocz do zawartości
damien

MF 3065-Problemy z hydrauliką po rozpołowieniu

Polecane posty

damien    0

witam wszytkich a wiec mam tak problem wymieniałem usczelniacze w siłownikiku od stprzegła a wiec musiałem go rozjechac po zjechaniu sprzego jest cały czas twarde i działa pieknie ale powształ nowy problem a mianowicie kiedy właczam podnosnik go góry pala sie obie kontrolki od podnoszenia lecz swiecą sie leko a podnosnik ledwo idzie w góre nic nie reaguje chociaz mu do dam gazu tak samo jest gdy biore do dołu tez ledwo co opuszcza chociaż zapiołem mu taki ciecki agregat a ponadto podczas podnoszenia włacz sie blokada i nie mozna jej wyłoczy podobie jest z napedem gdy zapale ciagnik to naped jest a gdy go wyłącze to juz go nie moge włączyc z góry dziekuje za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    193

Coś pomieszałeś przy składaniu kolego zaczynaj od nowa 


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damien    0

własnie to robił mechanik amoze byc to spowodowane niskim stanem oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

tomek456    18

Sprubuj kolego poruszać pod kabiną po prawej stronie wystaje taki suwak co są biegi koło niegoi on ma byś wyciągnięty .Może to ci pomoże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    193

zaworem AB lepiej niech nie kręci bo mniemam że o niego ci chodzi tam jest z zupełnie vczym innym problem najprawdopodobniej. Miałeś fatalnego mechanika od sześćdziesiatek chyba jak po zrobieniu się takie kwiatki dzieją zadzwoń jutro coś ustalimy trzeba go będzie poprawić


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damien    0

moze byc to spowodowane zapowietrzeniem układu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    193

raczej nie układ sam się powinien odpowietrzyć jedynie sprzęgło odpowietrzasz hamulce i skręt pare razy trzeba wolno od skrajnego do skrajnego i tak ise odpowietrza coś jest źle złorzone


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damien    0

no ale co ma wspólnego szprzegło z elektryką a elektryki nie da sie zle złozyc bo tam jest 4 koski i kazka jest inna a po drugie sprzegło działa dobrze

 

no ale co ma wspólnego szprzegło z elektryką a elektryki nie da sie zle złozyc bo tam jest 4 koski i kazka jest inna a po drugie sprzegło działa dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mirro    507

Jasne że się da - wystarczy źle podpiąć kable dodatkowego zasilania przy akumulatorze, źle przykręcić styki głównego zasilania przy rozruszniku albo nie podpiąć masy kabiny pod stopniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    193

dokładnie tak jak napisał kolega wyrzej


Mechanika Rolnicza.
Naprawy ciągników zachodnich , wszystkie podzespoły i układy, regeneracja uszkodzonych części, regeneracje pomp hydrauklicznych tłoczkowych. Części zamienne nowe i używane. 501832246 Mariusz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
damien    0

juz jest wszystko w pożądku jeden przewód był wyrwany ale był okrecony izolacją i nie było go widac dopiero kiedy wziołem żarówke i zaczołem sprawdzac to wyszło szydłó z worka dzieki za pomoc .temat zamkniety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Filipson
      Witam.  Mam John Deera 2850 z turem JD 640A. Problem polega na tym że tur strasznie trzęsie przy podnoszeniu jak również przy opuszczaniu, nie można normalnie nim pracować.  Obie pompy były wymieniane (ta w środku i ta na zewnątrz).  Tura dokupowałem i podłączyłem zasilanie z tyłu na wyjściu hydrauliki (na zdjęciu nr 1), a powrót wkręciłem w górną pokrywę skrzyni (widoczny na zdjęciu nr 2). Olej strasznie się nagrzewa. Rozrusznik ma ciężko zakręcić jakby w obiegu ciągle trzymało ciśnienie bo poszedł mi wieniec już drugi raz. 
      I stąd pytanie co może być powodem moich problemów ?  Źle podpięty TUR czy coś z jakimś zaworem ? 
       
      Zamieszczam zdjęcia podłączenia TURa
    • Przez krzysiek100
      Witam posiadam c330 z 1977r. Chciałbym zamontować jedno wyjście hydrauliczne wprost z rozdzielacza i zmienić olej w skrzyni i w kolumnie kier. Moje pytanie brzmi: Czy lepszym rozwiązaniem będzie kupienie wyjścia z przewodem stalowym czy z gumowym oraz jaki najlepiej olej wlać do skrzyni i kolumny kierowniczej? 

    • Przez kamiljaro
      Witan Po rozgrzaniu dobrze ciągnika na skreconych kołach ciągnik rozlacza biegi, wyskakuje żółtka lampka na wyświetlaczu. Odrazu rozlacza hydraulike i wspomaganie tak jakby słabiej działa. Za pierwszym razem tak jakby było mało oleju więc dolałem i hydraulika wróciła ale nie dał rady unieść agregatu z siewnikiem Ani nawet siewnika hydraulika zarzucic na agregat( jak gaz opór to ledwo uniosl). Po tym  zostal wymieniony filtr, olej w normie a problem dalej ten sam. Ciśnienie ba wyjściu około 200.
      Jakby ktoś coś doradzil jakie mogą być ewentualne przyczyny 
    • Przez Kamil1025
      Witam mam rekorda z 86r i od 3 sezonów mam problem w tym kombajnie z Hydrauliką, a konkretnie na początku wyglądało to tak że hydraulika się zacinala i kompletnie nic nie działało, wtedy dokręcalismy zawór ciśnieniowy z rozdzielacza 4 sekcyjnego i przechodzilo, w zeszłym sezonie pod koniec zdażalo się to już tak często że wymienilismy pompę hydrauliki i zawór ciśnieniowy z rozdzielacza 2 sekcyjnego ( nic to nie pomogło) a nawet powiedział bym że cała hydraulika zaczęła działać znacznie wolniej. W tym sezonie wyjechałem i wymieniłem filtr oleju hydraulicznego niestety muszę przyznać że nie był w najlepszej kondycji a problem jaki mam teraz z Hydrauliką polega na tym że działa wszystko oprócz hederu który bardzo wolno podnosi się na około poł metra i to na bardzo wysokich obrotach i dalej ani milimetra. Już zupełnie nie wiem co robić co wymienić żeby było dobrze. Zastanawiam się czy nie wymienić rozdzielacza dwu sekcyjnego bo przez niego jak się nie mylę napoczatku przepływa olej. Macie jakieś pomysły a może mieliście taki problem, z góry dzięki za pomoc. 
    • Przez DikDikDik
      Proszę o informację czy takie dołożenie sekcji hydrauliki może być przyczyną unieruchomienia TLS osi przedniej. muszę dołozyć jedna parę złączy i po takim  dokręceniu świeci lampka tls i przód lezy na poduszkach niezależnie od prędkości jazdy.

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.