Skocz do zawartości
beni226

Czy trzeba odpowietrzać układy???regeneracja

Polecane posty

Robertb    0

Czy do wysprzęglika dojdzie się od spodu przez ten dekielek mały, bo dzisiaj po dłuższym postoju sprzęgło wpadło w podłoge i widze że kapie olej własnie z tego dekielka pod sprzegłem,bo odpowietrzyłem je i narazie jest ale kto wie jak długo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Misiaul    16

Panowie mam problem bo jak pojeżdże MFem 3060 tak z 30 min to sprzęgło się zapowietrza, tzn pedał jest twardy i przy ruszaniu są problemy bo nie "bierze" normalnie tylko z opoźnieniem. I muszę iść do odpowietrznika nacisnąć go i jest OK, ale po 20-30 min pracy ciągnikiem jest to samo. Ktoś wie coś na ten temat ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    411

ja musiałem odpuścić dobre 200ml z odpowietrznika i problem już nie wrócił... w następnej kolejności trójdział do przeglądnięcia o ile nigdzie wycieków nie masz z pompki czy wysprzeglika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Art    1

czy na zaworze trójdzielnym jest regulacja ciśnienia oleju sprzęgła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sznajdik    131

No gdzie tam jest w całym układzie niskiego ciśnienia jest te same i go się nie reguluje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukbold    411

No nie do końca tak... Na sprzęgło idzie 1.5bar tak na 99% a czy się reguluje to nie wiem... zresztą jak przesadzisz z ciśnieniem to w końcu wyjarasz sprzęgło (jazda na półsprzegle)

Edytowano przez lukbold

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamilc017    32

Chłopaki mam Massey Ferguson 6290 i jak np. orze i stane a potem znowu rusze to jak puszczę sprzęgło to niejedzie odrazu tylko trzeba poczekać tak z 4sec zanim załapie i opiero jedzie to tak ma być czy jak dodam że olej w skrzyni był spuszczany bo tarczki od ręcznego wymienialiśmy nic niebło odpowietrzane i stąd moje pytanie czy tak ma być czy jest zapowietrzone?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamilc017    32

Właśnie bardzo nie pamiętam bo kupiliśmy go i za jakiś 1miesiąć ręczny był robiony a kupiliśmy go 23grudnia 2015roku także w niczym niebył testowany i dlatego się pytam. Bo jak ostatnio wyciągałem ciężarówki z pola albo orałem to właśnie to zauważyłem. Posiada ktoś może taki model i by mi powiedział czy u niego tak samo jest?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez Masterek24
      Witam
      Dzisiaj umyłem przed zimą ciągnik. Po myciu odpaliłem i podczas jazdy nie działa żaden półbieg. Jak zatrzymam ciągnik to każdy półbieg wchodzi i jaki sobie wbije i ruszę to na takim jadę tylko problem że podczas jazdy już zmienić nie mogę nie działają o co chodzi ??
    • Przez dawid1983
      WITAM MAM PYTANIE CZY DO MF 3070  PRZED POMKA PALIWA MOGE ZAMONTOWAC JAKIS DODATKOWY FILTERK  ZEBU ZBIRAL TEN CALY SYF ZE ZBIORNIKA A NIE POMPKA PALIWA  JAKI TEN FILTERK ZAMONTOWAC PROSZE O PODPOWIEDZ MOZE KTOS MA COS TAKIEGO ZROBIONE JAKIES ZDJECIA
    • Przez mfmf
      mam problem z kontrolka zapchanego filtra oleju, zapala sie po jakiejs godz pracy w polu, gdy go zgasze odstoji 5-10 minut gasnie ale po chwili znowu sie zapala. Ciagnik po zapaleniu kontrolki nadal jest sprawny i wszystko dziala wporzadku?
       
      olej i filtry sa nowe, olej to fuchs hydramot 10w40
       
       
      co to moze byc? czujnik cos nie bangla?
    • Przez dawid199303
      Witam, nie mam lewego kierunkowskazu, najpierw zaczął szybko mrugać to myślałem że któraś żarówka poszła ale po chwili kontrolka od lewego jak go włączyłem zaczęła świecić ciągle i coś wyje, jak wyłączę to przestaje, na awaryjnych mrugają tylko prawe lewych brak ale kontrolki dwie mrugają. żarówki całe bezpieczniki też 
    • Przez Nacki10
      Witam 
       Kilka dni temu zawiesiły mi się szczotki w Alternatorze. Więc kupiłem cały regulator ze szczotkami nowy. Po zamontowaniu niby ładuje ale występują inne problemy. Jeżeli silnik pracuje na obrotach około 800-1000  świeci kontrolka od ładowania, jeżeli dołoże do 1400 kontrolka zgaśnie i jest ok. ale jak przekrocze 1400 obrotów zaczyna migać półbiegi skrzyni AB i CD na przemian. Zaznaczam Ciągnik był myty miesiąc temu i byłem dwa razy używany i było wszystko dobrze a od wtorku jak chciałem przeprowadzić to się wszystko zaczeło 
       
      Z góry Dziękuje 
×