System do zarządzania gospodarstwem
Przez
r3s, w Programy użyteczne w rolnictwie
-
Podobna zawartość
-
Przez faleth
Witam,
zabrałem się za moja pracę inżynierską której tematem jest stworzenie Systemu do zarządzania GR i chciałbym się dowiedzieć i zapytać was jakie funkcje są niezbędne w takim programie. Mam wiedzę teoretyczną i niewielką praktykę w prowadzeniu GR, a wy macie z tym styczność codziennie i wiecie na pewno lepiej
-
Przez ENDURAK91
Szukam jakiejś dobrej i prostej aplikacji do dokumetacji zabiegów agrotechnicznych, tak żeby można było utworzyć gospodarstwo i uprawy z nr działek
-
Przez polarolniczka
Witam! Używacie jakiegoś programu do zarządzania gospodarstwem? Poradźcie proszę na jakie funkcje powinnam zwrócić uwagę. Jest może taki, który dodatkowo pomagałby uruchomić sprzedaż produktów albo można przez niego kupować np. nawozy?
-
Przez yacenty
Witajcie,
chciałbym was zaprosić do nowej strony - www.agrodzienniczek.pl
Jest to nowy projekt - w całości zaprojektowany przeze mnie i wdrażany przez naszych programistów.
Chodzi mi o to, aby stworzyć najprostszą możliwą kartę pola. Z informacjami o kosztach, z fajnymi modułami do wykresów i aspektu finansowego gospodarstwa.
System dziś jest w wersji beta - w kolejnych dniach wprowadzamy nowe proste funkcje które ułatwiają nam prace.
Dla przykładu dodanie wszystkich prac dla mojego 30 ha gospodarstwa zajęło mniej niż godzinę czasu.
Oczywiście jesteśmy w wersji beta więc jest jeszcze sporo niedoróbek ale cały czas nad nimi pracujemy.
Jeśli chcecie potestować to gorąco zapraszam.
Można się logować swoim kontem z AgroFoto.pl
Na dziś rozwiązanie jest w 100% darmowe. Docelowo jednak będą moduły płatne, ale cena będzie na poziomie kilku złotych miesięcznie tak aby tylko pokryć koszty pracy naszych programistów.
Jeśli zauważycie jakieś błędy - śmiało tu piszcie, lub do mnie na maila. To samo tyczy się pomysłów na rozwój programu - jestem do Waszej dyspozycji.
Pozdrawiam
yacenty
-
Przez tumbuman
Razem z kolegą stworzyliśmy stronę polandapp.pl która ma za zadanie ułatwienie korzystania ze środków ochrony roślin oraz zarządzanie swoimi uprawami. Aktualnie na stronie można zapisać swoje uprawy jak i dodać przeprowadzane tam zabiegi.
Druga główna funkcja to wyszukiwarka ŚOR, która potrafi wyszukać oprysk pod kątem uprawy, choroby/chwastu/szkodnika oraz po nazwie oprysku. Strona również podpowiada zamienniki dla danego ŚOR na podstawie zawartych w nim substancji aktywnych. Wyświetla również poglądowe zdjęcie agrofagów.
W kolejnym etapie ma powstać kalkulator obliczający dawki oprysków, tak aby nie trzeba było już czytać etykiet.
Jeśli ktoś ma jakieś pytania o działanie strony, znalazł błąd lub ma pomysł czego tam brakuje, zachęcam do korzystania z formularza kontaktowego dostępnego na stronie.
polandapp.pl
-