Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Takiego @ dostałem.

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie informuje, iż zgodnie
z umową nr ............ na dofinansowanie zadania "Ogólnopolski program regeneracji środowiskowej gleb poprzez ich wapnowanie", z dniem 31.08.2020 upływa Państwu termin
udokumentowania osiągnięcia efektu ekologicznego.

Czyli jakieś dokumenty mam jeszcze złożyć bo we wniosku miałem że wysieje wapno do 31 08 2020 a wapno już wysiałem.

Edytowane przez poosa21
bład
Opublikowano

Ja nic takiego nie dostałem ani nigdzie dokumentach nie widziałem, że muszę coś dokumentować. Niby jak mam udokumentować? jedyne co można zrobić to oddać ponownie próbki do badania i wysłać wyniki.

Opublikowano

witam. Mam pytanie odnośnie wapnowania. Otóż teraz mam zamiar opryskać ściernisko odpryskiem na chwasty agrosar. I na to pole mam do wysiania tonę wapna granulowanego weglanowego. Mam zamiar na nim siac na jesień pszenicę. I takie pytanie, kiedy to wapno siać?

Opublikowano

Ja to zawsze zadam Wz od kierowcy  z kopalni z wagi przynajmniej wiem że to z kopalni z której zamawiałem. Staram się brać z tych niby najlepszych kopalni Morawica Radkowice kornica lepiej dołożyć parę złotych za niby lepszy towar niż siać żwir. Choć i tak do końca nie wiadomo co przywiezli

Opublikowano

Czy mogę posiać wapno w przerwie deszczu? Muszę pole zatalerzować, zaorać w tym tygodniu gdzyż do ~20 sierpnia sieje się rzepak a pół tygodnia nadają deszcz. Jak to doradzacie zrobić ? Wapno będę siał na sciernisko, później talerzował i od razu orał gdyż czytałem że nie można od razu za orać po posianym wapniu. 

Opublikowano
21 godzin temu, poosa21 napisał:

Takiego @ dostałem.

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie informuje, iż zgodnie
z umową nr ............ na dofinansowanie zadania "Ogólnopolski program regeneracji środowiskowej gleb poprzez ich wapnowanie", z dniem 31.08.2020 upływa Państwu termin
udokumentowania osiągnięcia efektu ekologicznego.

Czyli jakieś dokumenty mam jeszcze złożyć bo we wniosku miałem że wysieje wapno do 31 08 2020 a wapno już wysiałem.

O co w tym chodzi? Dostałeś już dofinansowanie? 

Opublikowano

Żeby większość wapna nie wpadła do bruzdy podczas obracania skiby. Później większość wapna idzie w głąb ziemi poniżej ukorzenienia roślin. Chyba że się mylę 

Opublikowano
18 minut temu, MrMichal napisał:

Czy mogę posiać wapno w przerwie deszczu? Muszę pole zatalerzować, zaorać w tym tygodniu gdzyż do ~20 sierpnia sieje się rzepak a pół tygodnia nadają deszcz. Jak to doradzacie zrobić ? Wapno będę siał na sciernisko, później talerzował i od razu orał gdyż czytałem że nie można od razu za orać po posianym wapniu. 

Gdzie nadaja deszcz??!! 

Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Panowie miał ktoś styczność z tym wapnem https://m.olx.pl/oferta/kreda-wapno-granulowane-magnezowe-dostawa-cala-polska-najtanie-CID757-IDFX8C5.html?reason=

A jakie opinie ma wapno  nordkalk z kopalni w Sławnie

Wapno możesz sprawdzić nawet domowymi sposobami tak jak w tym filmie.

Od kiedy wapna granulowane stały sie popularne to nie brakuje gorszego materiału zamkniętego w białej otoczce. Czasem warto wydać trochę więcej za dobry produkt.

Opublikowano
10 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Dofinansowanie dostałem w lutym lub marcu. Jeżeli dobrze kombinuję to muszę złożyć załącznik nr4.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, _Mechanic napisał:

Szukam dostawcy radkowit premium Wlkp powiat kolski. 

jaka cena cię interesuje z dostawą na miejsce? Podaj kod pocztowy, przekaże sąsiadowi on zajmuje się handlem wapnem w całej PL.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
poosa21 napisał:

10 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Dofinansowanie dostałem w lutym lub marcu. Jeżeli dobrze kombinuję to muszę złożyć załącznik nr4.

Dziwne. Nic takiego mi nie przyszło. Czego dotyczy ten załącznik?

Opublikowano
10 godzin temu, damianzbr napisał:

jaka cena cię interesuje z dostawą na miejsce? Podaj kod pocztowy, przekaże sąsiadowi on zajmuje się handlem wapnem w całej PL.

62-600 koło dzięki