CLAAS Jaguar serii osiemset (820, 840, 860, 880)
Przez
jankris, w Sieczkarnie
-
Podobna zawartość
-
Przez Krzysiek627
Witam zakupiłem pierwszą samojezdna sieczkarnie John Deere 5830 z kemperem, używana będzie na moje 15ha kukurydzy, nigdy nie jeździłem taka maszyną i chciałem zapytać o jakieś porady, może ktoś podpowie na co uważać żeby jak najmniej odpychać i może też jak szybko ją odepchnąć by jechać dalej 😃 pozdrawiam
-
Przez Ruletka55
Mam sieczkanie 870 profistar (2004r), zastanawiam się jak można "odblokowac" skrzynie aby sieczkarnia poruszała sie szybciej. Obecnie jest to około 20km/h, natomiast widziałem w okolicach, że mają identyczną maszynę profistar która jeździ około 30km/h
-
Przez Bogdanowicz
Cześć,
chciałbym spytać gdzie sprzedajecie swoje maszyny i gdzie szukacie maszyn do zakupu. Na OLX nie ma za wiele. Myślałem nawet o sprowadzaniu z zagranicy. Co Wy na to? Czy warto?
-
Przez oreł
Witam panowie może ktoś się spotkał z problemem w sieczkarnia jaguar 950 detektor widzi metal którego nie ma. Na bębnie brak luzu
-
Przez bobimarek
Witam. Problem dotyczy maszyny rolniczej Claas jaguar 850 z silnikiem mercedesa om457la E2/3. W zeszłym sezonie po nocy palił czasem od strzała, ale im dalej w sezon to trudności były większe z odpalaniem do tego stopnia że trzeba było pompować pompka ręczna, bo paliwo się cofało... W pompce recznej widać jak tłoczy powietrze przy pierwszych ruchach. Po przepompowaniu odpala i pracuje normalnie. Moc jest, nie dymi.
Co zostało wymienione:
1. Wszystkie przewody paliwowe
2. Pompka ręczna (oryginał)
3. Pompa wstępna (zamiennik)
4. Oba filtry na org Bosch
5. Sprawdzone pompy pld i wyregulowane ( wymienione oringi)
6. Sprawdzone i ustawione wtryski ( 2 końcówki wymienione plus nowe oringi)
7. Wymieniony zaworek na bloku.
Efekt wymian taki że nic się nie zmieniło, po nocy nie pali, trzeba pompować ręcznie.
Oleju nie przybywa, on nie czuć i lepkość na oko się nie zmienia.
Jakieś sugestie?
-