Skocz do zawartości
Damian87

Regeneracja pompy wtryskowej

Polecane posty

WHATEVER
Wybrane dla Ciebie


Damian87    0

yyy... taki jak ma byc. Nie wiem, ale serwis wymieniał na oryginalny. A to ma coś do tego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Damian87    0

sorry, że post pod postem ale uporałem się wreszcie z jd :rolleyes:

 

doszedłem do tego, że jak jest rozgrzany i sie poleje pompe wodą to odali. Wiec doszedłem do 100% peweności, że pompa jest skopana. Mechanicy namówili mnie zebym przed oddaniem jej do reklamacji zawiózł ja do ich sprawdzonego człowieka niech bez rozkręcania sprawdzi ją i przetestuje. Tak tez zrobilem. Jak przyjechałem ją odebrać okazało się, że ten gościu ją... naprawił!!! Mówił, że jak ją podpiął to ona w ogóle paliwa nie ciągnęła i Ci co regenerowali źle złożyli jakąś sekcje ssąco-tłoczącą czy coś takiego. Po prostu te pompy mają same ciagnąć paliwo z baku a moja nie ciągneła. To co pompka z baku podała to bylo, nic poza tym.

Teraz pali i chodzi aż miło. Sprawdzenie pompy 60zł, naprawa 40zł :D poza tym ponoć widać, że głowiczka jest nowa bo wszystkie jakieś parametry są idealne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


adasrogas    0

Witam,

 

a co powiecie na to że mój 6900 jechał normalnie aż nagle zgasł i juz nie chce odpalić. Obstawiałem że elektrozawór dopowiadający za gaszenie ciągnika się zepsuł, ale po wymontowania okazało że się działa. Pompka paliwa która jest w baku działa i paliwo na przewodach dochodzących do pompy wtryskowej aż sika. jednak już za pompą na przewodach do wtryskiwaczy ani kropelki, a z komina ani dymka. Wcześniej chodził elegancko bez żadnych objawów aż nagle trach na środku drogi i koniec.

 

Macie jakieś pomysły albo doświadczenia co mogło trachnąć w tej pompie. Może to jest coś z tą sekcją ssąco tłoczącą o której wyżej wspomniał Damian87?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

roxor    0

adasrogas mam pytanie czy rozwiązałeś może ten problem ze swoim jankiem???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez TraktortoZetor
      Mam problem z moim JD 6200. Mianowicie chodzi o to że potrzebuję wyciągnąć wałek łączący silnik ze skrzynią biegów. Odkręciłem wałek od skrzyni biegów i od silnika bodajże na 6 śrubach tłumik drgań. Teraz ten wałek nie chce wyjść. Pytanie jak wyciągnąć ten wałek? Muszę silnik wyciągnąć czy jak? 
    • Przez zuwar
      Mam problem z niedziałającymi  światłami stop w JD 7700. Bezpieczniki wszystkie całe, zasilanie na przełączniku przy pedale - jest. Czy po drodze jest jeszcze jakiś przekaźnik ? Może ktoś ma schemat elektryki do tego modelu.
    • Przez radeklegia
      Witam.potrzebuje opisu bezpieczników bo na tej klapce to nic nie ma.i chciał bym się dopytac co do oświetlenia zegarów i radaru czy tam się wymienia jakieś żarówki. ?
    • Przez roxor
      Witam panowie mam taki problem z john deere 6900 mianowicie problem polega na tym ze ciągnik zapala normalnie chodZi i wszystko wydaje sie byc dobrze a po chwili gasnie. gasniecie wyglada tak jak by ciagnik miał odcinane paliwo i jak zgasnie to nie mozna go uruchomic czasami przez chwile a czasami przez dłuzszy czas tj ok 30 min pozniej ciaggnik zapala normalnie i nie jest ani zapowietrzony ani nic zapala tak jak by go ktos normalnie zgasił i zapalił moze ktos sie z czyms takim spotkał lub wie co to moze byc prosił bym o jak najszybsza podpowiedz dziekuje i pozdrawiam.
    • Przez tomrolnik
      panowie tak jak w temacie prosilbym o opinię tego traktora ponieważ przymierzam się do zakupu tego modelu z góry dzięki za odpowiedź
×