Skocz do zawartości
semos

Case JX 70

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Case
semos    11

mam problem ze swoim JX70,ostatnio stał 7 dni nie palony i okazało się, że rozładowało mi akumulator do zera, po wyjęciu miał 1,5V, założyłem drugi inny akumulator (95Ah) bo pilnie potrzebowałem ciągnika na którym bez najmniejszego problemu odpaliłem i pracowałem pół dnia, ciągnik wstawiłem do garażu i znów stał tydzień i znów wyładowało mi ten drugi akumulator do zera (2V). Teraz znów wstawiłem ten oryginalny który już niestety ,,dostał urazu" i nie da się naładować więcej niż 12,5V i jak teraz mam jazdę co drugi dzień ciągnikiem to pali bez problemu.

 

Co może być przyczyną? Ciągnik ma 1,5 roku i 400mth, od 3 miesięcy ma zamontowany ładowacz WARFAMY (TUR 4) i ,,chyba" wszystko było ok lecz wcześniej ciągnikiem było robione prawie co dzień i nie było problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kris14    259

Ja obstawiam że gdzieś pobiera prąd mimo nieużywania ciągnika.

Masz wyłącznik prądu w nim zamontowany?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
semos    11

mam, ale ciągnik ma dopiero półtora roku a drugi mf-255 ma 25 lat i aku mi nie rozwala mimo że stoi i czasem z dwa miesiące

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kris14    259

Na wyłączonym ciągniku podłącz miernik i sprawdź amperomierz, może cewka od elektrozaworu 'kradnie' ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×