Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, szaman1 napisał:

To odważny jesteś że z siarczanem leciałeś teraz po IP cię namierzą 

Przecież to nie azot !

7 minut temu, szaman1 napisał:

To odważny jesteś że z siarczanem leciałeś teraz po IP cię namierzą 

A Kizeryt to nie siarka ?

Opublikowano
10 minut temu, AleksanderX napisał:

a jo wieczorem saletra 

Saletry i kizerytu się nie czepiają tylko  siarczanu Magnezu   podobno po IP namierzają 😂😂😂

Opublikowano

Wczoraj krótko po północy przez wieś przetoczyła się kawalkada John Deerów z rozsiewaczami i lawetami z nawozem. Zerknąłem do okna i w świetle lamp ulicznych doskonale można było przeczytać na big bagach ZAKsan 😉

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, melon10641 napisał:

W weekend ARiMR nie pracuje więc można dawać N ;)

No to już wiem dlaczego taki ruch dziś był 🤔🤔

Opublikowano (edytowane)

Bo w sumie kto może nas złapać z nawozami przed 1 marca? Między 15.30 w piątek a 7.30 rano w poniedziałek hulaj duszo, piekła nie ma ;)

Do poniedziałku powinno się rozpuścić i śladu już nie ma. W sumie kolejny plus stosowania RSMu - nie zostawia śladów :D

Edytowane przez melon10641
Opublikowano

Umnie przed chwilą duże gospodarstwo pojechało z saletra luzem mieli na 2 dużych przyczepach samozaladowczych a przed nimi z rozsiewaczem i jeden ciągnik z opryskiwaczem pewnie z rsm na inne pole także gdzieś jest to potwierdzone że zakaz rozumie że weekend no ale przecież mogą i wtedy pracować jeżeli by chcieli dowalic kary 

Opublikowano

Nie mają innych zmartwień tylko w sobotę po wsiach latać za rolnikami i zaglądać w rozsiewacz. 

Teraz pewnie małorolni szturmują ich z oświadczeniami, trzeba wydawać decyzję do dopłat a już na horyzoncie widać składanie wniosków. Wystarczy im że w maju  czasami pracują do 18tej.

Opublikowano

U mnie też gospodarstwa powyżej 500 ha leją rsm i jeżdża z rozsiewaczami na prawo i lewo, nawet przy głównych drogach , a podobno jakiś mały rolnik wyjechał z rosiewaczem to za pół godziny na polu policja, i zabranie doplat na 3 lata z pól na których był podany N i 2 k zł mandatu, z

Opublikowano

Pracownicy Agencji to tylko zwykli ludzie, nie są anonimowi. Łatwo można dojść do tego, gdzie mieszkają, do których szkół uczęszczają ich dzieci... Raczej nikt nie będzie narażał siebie i swoich bliskich, w imię jakiejś chorej ideii azotowej 😏

Opublikowano
29 minut temu, marian_machler napisał:

Pracownicy Agencji to tylko zwykli ludzie, nie są anonimowi. Łatwo można dojść do tego, gdzie mieszkają, do których szkół uczęszczają ich dzieci... Raczej nikt nie będzie narażał siebie i swoich bliskich, w imię jakiejś chorej ideii azotowej 😏

Pracownicy agencji też nie są aniołkami w kwestii stosowania się do ustawy azotanowej. Co rusz beczka przez wieś fruwa już od grudnia. Także ten tego chłopa chcą uczyć, a wypadało by zacząć od własnej kadry pracowniczej.

Opublikowano

Mam nadzieję że w Marcu podadzą  ilu złapali , bo jak nie to za rok siać będą wszyscy ! jak zakaz nie będzie poważnie traktowany przez ARiMR  to i my nie będziemy poważnie traktować ARiMR

Opublikowano

możliwe że się mylisz ,w tym roku podpucha sankcji może nie być ,dopiero za rok mogą pokazać pazurki bo chętnych na łamanie zakazu może być więcej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Domek96
      Cześć.Chciałbym się dowiedzieć jakie najlepiej zastosować nawóz np.wapno na wiosnę lub po żniwach,klasy gleby IV-VI.Już kilka lat nie było wapnowane.Pozdrawiam
    • Przez mieczownik
      Cześć Na samym początku proszę bardzo Was bez głupich komentarzy 😘 Czy ktos z Was stosował nawóz Prosam FAC z firmy Procam 🙄😏 Jesli tak piszcie w kom 🙄 Czy ktos z obecnych dawal na zboza nawoz w plynie taki jak ;😉😉😉 ENERGY MIX 1 dawka MI ZBOŻE 2 dawka Prosze o pomoc tych ktorzy to stosowali ,ponieważ chciałbym to zastosować i porozmawiać z tymi którzy to stosują
    • Przez MafiaRuszkowo
      Witam co lepiej posiać na żyto:saletre , saletrosan 26 czy polifoske 21 ? Jesienią był dawany obornik.
    • Przez Szukająca_rzepaku
      Jestem studentką kierunku Odnawialnych źródeł energii na Uniwersytecie Rzeszowskim i poszukuję pomocy w zrealizowaniu pracy inżynierskiej. Jedyne czego mi potrzeba, to pole uprawne zasiane rzepakiem ozimym do którego mogłabym dojeżdżać co drugi weekend od kwietnia do lipca. Wszystko po to, by przeprowadzić badanie populacji żuków na plantacji, które polega na łapaniu owadów i późniejszym ich przeliczaniu. Pułapka w którą zamierzam łapać zwierzątka jest niewidoczna i obojętna dla roślin. Jeśli przypadkiem jest tutaj ktoś z okolic Tarnowa i nie miałby nic przeciwko badaniom, to byłabym ogromnie wdzięczna za pomoc  :) 
    • Przez Harnas16
      Cześć. Będę siał pszenicę jarą czy 200 kg saletrzaku i 200 kg polifoski na 1ha,wystarczy?
  • Dodaj nową pozycję...
v