Skocz do zawartości
Mariusz15

zetor 8145 problem z przednim napędem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Zetor
Mariusz15    1

mam problem z przednim mostem w zetorze 8145 z 88roku mianowicie: na śniegu albo gdy ma lekko przednie koła ciągną bez problemu ale jak stanie na twardszym podłożu nawet czystej ziemi to wał napędowy się kręci tylne koła kopią a przód nie raz czasem mu się zdarzy że coś tam za kręci kołem jak podniosłem jedno koło załączyłem przód to rękami kręciłem kołem wprawdzie ciężko i z przeskokami a wał napędowy się nie kręcił! i co z nim jest nie tak? bo aż boje się rozbierać i ciekawe ile ta przyjemność będzie mnie kosztować:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jozin    0

a jak jest z wałkiem przekaźnika kręci się normalnie czy pod obciążeniem też się zatrzymuje i czy na zimnym oleju przód ciągnie bo może to być wina mikropompki albo trzeba wymienić tarczki tam gdzie wał napędowy jest podłączony do skrzyni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mariusz(ZDUN)    165

z tego co czytam to nic nie rozumiem. Koła tylne się kręcą wał od predniego napędu też a koła przednie nie ???? i to tylko pod obciążeniem ??? nie realne bo to by wskazywało na typową awarię machaniczną w przenim moście ukręconą pułoś zerwany mechanizm różnicowy ale wtedy nie było by go wcale ja podejrzewwam że koła tylne się kręcą a przód pod obciżeniem nie kręci sie wraz z wałem itaka usterka wskazywała by tak jak pisze kolega wyżej na zurzyte tarczki lub mikropompkę ale wtedy były by też problemy z wałkiem jak kolga już wspominał więc ja stawiam na tarczki, lub wyjaśnij to dokładniej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Grześ    3

Ja zamiast tarczek chcę założyć sprzęgło kłowe. Już je mam tylko muszę je zapakować. Jak koledze nic nie żężoli to tylko tarczki do wymiany albo uszczelniacze albo pompa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andriu    0

witamz tego co widze to tarczki lub uszczelniacze beda u mnie byly tylko uszczelniacze a tarczki tez takie drogie na sa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mariusz15    1

he he ja też takiego cuda nie widziałem ale taki jest fakt że tylne koła się kręcą wał napędowy przedniego mostu też a przednie koła nie:)wiem napewno że coś się po sypało w moście abo koła zębate są obrobione i łapią tylko końcami przez to ciągnie coś na śliskim albo łożysko na wałku atakującym się po sypało i nie za zębia dobrze wałek chodzi pod obciążeniem żółw i zając też!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Blondi    0

Witam przepraszam że się wtrącę ale potrzebuję pilnie instrukcji obsługi oraz instrukcji napraw do Zetora 8145. Może ktoś z Was posiada? Bardzo proszę pomóżcie mi. Pozdrawiam Blondi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek1978    0

witam mam problem z przednim napędem w zetoze 7341-przy wylączonym napędzie cofając do tylu proboje się sam załączyc -powietrze trzyma

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×