krrzysiu1009

Pronar 1025A wyrzucanie wody

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Pronar

W moim Pronarze 1025A mam problem z woda podczas gdy robię agregatem albo orze to chłodnica po chwili zaczyna wyrzucać wodę na zewnątrz ;/ raptownie temperatura jest wysoka aż zapala się kontrolka od temperatury wody, nie wiem co jest... chłodnica czyszczona, termostat wymieniałem, uszczelkę pod głowicą tez już wszystkie możliwe opcje wykonywałem, a tu dalej to samo. Miał może ktoś taki przypadek ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

ignas5340    0

Ja miałem tak samo tylko ze w c-360. Wiem ze to całkiem inny silnik ale "objawy" są te same.

U mnie był pękniety "odłupany" tłok który przykleił sie do tulei. Wymiary tego były moze 1cm/5mm i tez nie wiedzieliśmy o co chodzi az dopiero "główki" ściągaliśmy Niewiarygodne ale prawdziwe.

Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Też już właśnie zaczynałem myśleć że to może tuleje czy coś tylko sam tego nie zrobię bo pojęcie o mechanice to mam małe. Będę musiał wziąć kogoś i to sprawdzić bo tak nie może być, ale to dopiero jak się obrobię.

 

Jak rozbiorę to napisze czy coś było tam nie tak.

 

Dzięki za rady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik1025    0

Czy w pronar 1025 jeśli są pęknięte pierścienie w ciężkiej pracy będzie się grzał i czy możliwe jest że będzie wyrzucał wodę z chłodnicy .

Proszę o natychmiastowom odpowiedzi .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Uziu92    2511

wody nie bedzie wyrzucal - pierscienie nic do tego nie maja .


Mocy, wrażeń i emocji dostarczają: Ursus C-330, Ursus  C-360, Massey Ferguson 6475, Claas Dominator 96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rolnik1025    0

Pronar 1025 dlaczego się grzeje silnik łapie temperature 100 stopni i nie wyrzuca płynu czy jest możliwe że są które pęknięte pierścienie .

Proszę natychmiastowią odpowiedż.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gaga195    27

Nigdy nic nie wiadomo MTZ/PRONAR niestety lubią się grzać ja jestem tego dobrym przykładem ;c

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez dawid35123
      Witam
      Mam pytanie czy element przedniego napędu zaznaczony na zdjęciu na niebiesko powinien się wysunąć czy trzeba zdejmować cały korpus o góry (czyli jedna z śrub zaznaczona czerwonym kółkiem) ? Jak widać na zdjęciu trochę się wysunął ale dalej jakoś nie chce iść. Rozbierany z powodu dużego przecieku oleju.
      Pozdrawiam.

    • Przez dawidek223
      Witam,
      Panowie dzisiaj był u mnie elektryk i robił podgrzewanie świecy , podgrzewanie działa już tylko jest mały problem na desce rozdzielczej nie działa kontrolka od świecy między innymi nie działa też od długich świateł ,co świeci od paliwa ,od ciśnienia oleju w układzie kierowniczym, od kierunkowskazów dla przyczep  mówił że mogą być żarówki w zegarze po palone  ,dodam jak zjedliśmy pod kierownicą plastki to z lewej strony. Jak jest stacyjka na podłodze leżał jakiś przerywacz BPK-1  i były 4 kabelki podłączone obok leżało 6 kabelków dodam też że luzem leży niebieski kabel z suwką plstikową odłączony. zrobiłem zdjęcia dla uwagi



    • Przez Rolnik551
      Witam cieknie mi gdzieś koło orbitrola pod kabiną gdy się olej rozgrzeje jak się dostać do orbitrola bo od spodu to rozdzielacz zasłania
    • Przez Rolnik551
      Da radę rozjechac ciągnik od tyłu muszę doiść do skrzyni a nie chce reduktora i wszystkiego rozbierać 
    • Przez AgroRolnikŚląskiTeam
      Witam , drodzy koledzy i koleżanki mam problem z Pronarem 82 SA ... mianowicie ostatnio podczas wykonywania podorywki coś się zchrzaniło z silnikiem , jechałem normalnie na prawie maksymalnych obrotach i było okej aż nagle na uwrociu zdjąłem nogę z gazu i zauważyłem że silnik nie pracuję tak jak powinien i co ok. 2-5 sekund puszcza chmurę niebieskiego dymu i tak jakby na mocy stracił ponieważ podczas ruszania z dwójki drogowej na żółwiu ma problem się na pusto zebrać . Ma przepracowane 4000 mtgh i wcześniej (tak od 2400 mtgh) stopniowo coraz to bardziej zaczynał kopcić na czarno jak ruska lokomotywa bez obciążenia ( na pusto pod lekką góreczkę ) . Miał ktoś kiedyś taką przygodę ze swoim mtz`tem ?
      Dodam że na postoju na bardzo wolnych obrotach co 5 minut tak jakby na chwilę nie pracował na wszystkich garach i po chwili wydaję dźwięk jakby ciągnął 20t i szaro siwy dym 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.