Skocz do zawartości

International 856 XL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie mam duży problem z ciągnikiem case international 845xl   problem dotyczy wałka WOM kupiłem ciągnik pół roku temu jak dotąd działał bez zarzutu do wczoraj wałek się nie załączył nic nie zgrzyta żadnych odgłosów wszystkie dźwignie chodzą a wałek się nie włączy   bardzo proszę o odpowiedź i radę      żona rolnika z zamiłowania 

Opublikowano

witam serdecznie wiem że to co napisze to nie na temat będzie ale mam problem z case international 845xl   nie chodzi na wałek WOM mamy go ponad pół rou do tej pory było ok teraz w sobotę nie zadziałał a w sumie był używany tydzień temu przy tej samej robocie i maszynie przy rozrzutniku teraz nic wajchy chodzą normalnie a tam ani drgnie cisz nic nie stuka nie trzeszczy a nie chodzi nie zależnie czy pod obciążeniem czy też bez   proszę o poradę żona rolnika z zamiłowania pozdrawiam 

Opublikowano

prawdopodobnie linka od WOM-u sie urwała ,Ja miałem urwana gdy kupiłem i dorobiłem w jakimś zakładzie co sie tym zajmuje. Wajcha chodzi luźno??? pzdr

Opublikowano (edytowane)

Witam.
Posiadam 856 XL od jakiegoś czasu, ale nie ma on siłowników od szyberdachu, chciałem je zamontować, czy mógłby ktoś podać mi wymiary przy złożonym i rozłożonym, plus wyglad mocowania i siłę? Ewentualnie załączyć zdjęcie.
Pozdrawiam. :)

Edytowane przez LukassvD
Opublikowano

Witam koledzy.Posiadam od niedawna case 856xl.Mam problem taki ze zanim sie rozgrzeje cos go hamuje tzn;jade na obojetnie jakim biegu i czuje ze ma opor a jak wcisne sprzeglo dosc mocno cos go spowalnia,Macie jakis pomysl?

Opublikowano

Witam, mam case 1056xl, wyskakuje mi reduktor (zając), jak trzymam to jade, jak puszcze to wyskoczy, jaki moze byc koszt naprawy oraz skąd czesci kupic ? Robił ktos moze skrzynie w takim lub podobnym modelu? Dzieki za odpowiedz.

Opublikowano

Mamy problem z Case 733 , piszę w tym wątku bo problem podobny w wielu modelach. Pompy hydrauliki są dwie sprzężone (podnośnik i wspomaganie), wszystko niby szczelne filtry prawdopodobnie czyste a pieni się olej hydrauliczny. Jest to ciągnik kuzyna ja nim nie pracuję. Może ktoś pomoże rozwiązać problem ?

Opublikowano

Mamy problem z Case 733 , piszę w tym wątku bo problem podobny w wielu modelach. Pompy hydrauliki są dwie sprzężone (podnośnik i wspomaganie), wszystko niby szczelne filtry prawdopodobnie czyste a pieni się olej hydrauliczny. Jest to ciągnik kuzyna ja nim nie pracuję. Może ktoś pomoże rozwiązać problem ?

Podejrzewam że zalane hipolem, albo innym gównem, jak tak to wymieniaj od razu na jakiś zachodni, najlepiej Fuchsa.

Opublikowano

montował ktoś koła od Belarusa? podejdą? wiem że kwestia wymierzenia ale najpierw pytanie czy ktoś montował koła od czegoś innego. chodzi o koła tylne. mam 38-14,9 a chciałbym założyć szersze. 

Opublikowano

Witam. International 844  

Czy ktoś wyjmował silnik ? 

Robie remont silnika i nie mogę go wg zdjac. Na razie rozkręciłem między sprzeglem a skrzynia i poszło 

A między silnikiem a sprzeglem nie chce wg sie rozejsc jak by coś gdzieś trzymało

Jest jakaś ukryta śruba czy coś ? 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, AndrzejBrus napisał:

Jest jakaś ukryta śruba czy coś ? 

Musisz kabinę delikatnie podnieść z przodu ;)

Pogadaj z moim bratem on co prawda 956 rozkręcał ale to to samo, a powie coś więcej

Edytowane przez Luke16