Skocz do zawartości
castor

JD 3650 stukanie w filtrze hydrauliki

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
castor    0

Posiadam ów ciągnik od pół roku i większość prac była wykonywana przy zamkniętej kabinie więc nie słyszałem żadnych niepokojących odgłosów, ale ostatnio podczas podorywki gdy jechałem z otwarta szyba tylną usłyszałem jakieś stukanie gdy obszedłem ciągnik okazało się że wydobywa się ono z filtra hydrauliki. Problem pojawia się po przekroczeniu 1500 obr a gdy pociągnę do siebie za przewód doprowadzający olej do filtra problem ustaje ale gdy go puszcze powraca. I tu moje pytanie czy jest to objaw jakiejś awarii czy po prostu ten typ tak ma dopowiem że wszystkie podzespoły związane z hydraulika działają prawidłowo. Proszę o poradę co z tym fantem zrobić?


"Możesz osiągnąć wszystko, co umysł ludzki zdoła wymyślić i w co zdoła uwierzyć."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
LOST    7

Może po przekroczeniu 1500obr/min hydraulika ma wysokie ciśnienie i dlatego jak złapie się węża to dźwięk ustaje??


KPK Kumurun Team

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

castor    0

Filtr hydrauliki jest stosunkowo nowy bo był kupiony jakieś pół roku temu i ma przepracowane 180 mth a był kupiony w serwisie JD wiec powinien być dobrej jakości


"Możesz osiągnąć wszystko, co umysł ludzki zdoła wymyślić i w co zdoła uwierzyć."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Heyder    0

To dzwięk pracującej pompy przy takich obrotach wytwarza około 160bar. U mnie taki sam odgłos daje pompa..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
castor    0

To mówisz kolego że u ciebie jest tak samo i nie ma czym się martwić?I czy też u ciebie wydobywa się ten dźwięk jak by z filtra?


"Możesz osiągnąć wszystko, co umysł ludzki zdoła wymyślić i w co zdoła uwierzyć."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Heyder    0

mi ten dzwięk bardziej wydobywa się z przedniej pompy glównej hydraulicznej.A podczas podnoszenia maszyny jest ten dzwiek również?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
castor    0

Podczas podnoszenia maszyny dźwięk jak by ustaje wiec już nie wiem co to jest i nie mam pojęcia czy na zapas lepiej wymienić filtr?


"Możesz osiągnąć wszystko, co umysł ludzki zdoła wymyślić i w co zdoła uwierzyć."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
waldek315    2

możliwe że trafił się jakiś wadliwy towar. John deere nie produkuję filtrów zleca jakiejś firmie produkcję z logo i napisami jd tak samo olej oryginalny jd produkuje jakaś firma a w serwisie musisz zapłacić za bańkę z logo jd a możesz kupić ten sam olej u tego producenta za niżesz pieniądze. Może kupić filtr WIX i wymienić może się coś poprawi a przed wymianą filtrów robiło się tak ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
castor    0

Nie wiem kolego czy tak się robiło ponieważ gdy go kupiłem pierwsza rzeczą jaka zrobiłem była wymiana filtrów i oleju w skrzyni ponieważ sporo czytałem na forum że o to akurat trzeba dbać w JD . No zostaje wymiana filtra a jak to nie pomoże to chyba zmienię ten przewód doprowadzający olej. Dodam że wszystkie podzespoły związane z hydrauliką takie jak wspomaganie, półbiegi , podnośnik czy wyjścia hydrauliki działają jak należy występuje tylko to stukanie.A czy ta marka filtrów WIX jest dobra ?


"Możesz osiągnąć wszystko, co umysł ludzki zdoła wymyślić i w co zdoła uwierzyć."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Heyder    0

Moim zdaniem to normalne zachowanie! Jak podnosisz maszynę cisnienie spada, i wtedy jest cisza. Zas na postoju cały czas pompa daje cisnienie -bardzo wysokie i dlatego słychać ten odgłos. Założę się ze przy skręcaniu kołami również bedzie cisza....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
atomik    145

wix jest akurat nie najlepszą firmą. Polecam albo oryginalne jd (produkuje je donaldson) albo fleetguard (najlepsze), donaldson. Ze średniej półki baldwin.


wieśniactwo to stan umysłu a nie miejsce zamieszkania

dopiero kiedy wytniemy ostatnie drzewo zostanie wycięte, ostatnia ryba złowiona, zatruta zostanie ostatnie rzeka, zrozumiemy, że nie da się jeść pieniędzy

jeśli pomogłem kliknij zieloną strzałkę obok postu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
castor    0

Dzięki za porady sprawdzę jeszcze przy tym skręcaniu kół co się będzie działo .a jak nie to zmienię ten filtr.gdyby problem nadal występował to dam znać znaczy gdyby było takie zachowanie przy skręcaniu itp.Gdyby ktoś miał jakieś inne pomysły co to może być to czekam na odpowiedź :P


"Możesz osiągnąć wszystko, co umysł ludzki zdoła wymyślić i w co zdoła uwierzyć."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez kulczyk222
      witam od jakiegs czasu mam problem ze swoim john deerem 3050 91r. pod obciazeniem ciagnik bardzo latwo wchodzi na obroty jednak wytraca predkosc. ostatnimi czasy brak straty obrotow silnika, jedynie ciagnik strasznie zwalnia. czy jest to problem ze sprzegłem? prosze o jakies porady
    • Przez mati_43
      Witam w moim jd 2140 po wymianie orbitrola podnosnik nie dziala chyba ze skrece kierownice na max to dziala
    • Przez rogerr33
      Witam 
      Może ktoś pomoże w wyborze ciągnika JD tak powyżej 120 koni opinie,spalanie awaryjność. Mam zamiar używać go głównie do prasy dużej kostki. 
    • Przez rojewskib
      Kupiliśmy JD 2130 i nie działał przy nim przedni napęd (hydrauliczny). Przyczyną były pozrywane kable od elektromagnesu. Są tam dwa kable czarne i jeden brązowy. wszystkie trzy kable reagowały na prąd, bo było słychac otwarcie elektromagnesu. Nie było w ciągniku oryginalnego włącznika więc zamontowałem nowy. Zmostkowałem dwa czarne przewody i podłączyłem i przedni napęd działa. Nie wiem czy jest dobrze bo przedni napęd ciągnie tylko do przodu, gdy mam wyłączony bieg i włącze przedni napęd to koła przednie ciągną ciągnik. Do tyłu nie można jechac bo tylnia oś ciągnie do tyłu a przednia do przodu. Odpiszcie czy w tym modelu przedni napęd jest podłączony pod włącznik czy jakoś inaczej może jeszcze z innym elektromagnesem. Jak by ktoś mógł mi przysłac jakieś zdjęcia jak jest podłączony ten napęd. Z góry dzięki, mój adres rojewskib@poczta.onet.pl
    • Przez rafal1978
      Cześć, jak odpowietrzyć hamulca w john deerze 2850, są to hamulce hydrauliczne. Szukałem na jdcp.deere.com, ale nie mogę znaleźć odpowietrzników.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.