Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bogdan_ja

pomału mi ciebie szkoda , niby wszystko masz cacy a taki nieszczęśliwy

o ile jest prawdą to co piszesz to chłopie wybierz się do lekarza , zdrowy tak się nie zachowuje

a jak prawdy nie piszesz to  przejdż na WAT do roboty hahhaha

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Stach ja doceniam twoje poczucie humoru i nawet cię lubię bo wiem że dobry chłop z ciebie bo tyko tacy potrafią się śmiać nawet z siebie ... 😜

Pisałeś tu sporo głupot i dobrze ze to edytowałeś bo obnazyles swoją niewiedzę... 

Moje pisanie wnosi tyle że bycie na rr pozwala inwestować, kupować ziemie i inne dobra... 

Niestety tu wydojone vaciki insynuują że tylko oni inwestują nie swoje pieniążki.... 

Przejdzie taki małorolny na vat, nabierze kredytu i udaje że zainwestował i się rozwinął.... A tak naprawdę nie powiększył się tylko zadłużył i tyle... Na graty którymi nie ma co obrabiać.... 

Jak się rozmawia z ludźmi to wielu się przyznaje ze dostaje po d*pie na vacie i tyle i że to błądne  koło.... Tu na forum wiadomo nikt nie ma kredytu, wsio za swoje i miljony do przodu... 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jak się rozmawia z ludźmi to wielu się przyznaje ze dostaje po d*pie na vacie i tyle i że to błądne  koło....

Po to jest prowadzona księgowość żeby mieć jasność co do zasadności bycia lub nie płatnikiem vat. Po 5 latach (a nawet wcześniej) wychodzisz i jesteś RR

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.04.2022 o 09:40, Bogdan_ja napisał:

Jasne i to za gotówkę.... A na forum pytałeś gdzie kredyt najtańszy dostaniesz.... 😁😁😁😁😁

No wim tu wszystkie wydojone nie mają kredytu..... 

Tylko nie dawno pisali co innego 😜😁😁😁😁😁

Każdy vacik jest zakredytowany na 10 lat do przodu i więcej.... I nie kupi ziemi bo nimo za co i tyle... 

Szkoda nerwów. 

Edytowane przez poosa21
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

No wisz ale kredyty trza płacić... ziemia z pod nosa poszła bo kasy nie było... 😋

Co ty tak krążysz jak sputnik wokół tej ziemi. Kredyt to nie zabawka i bierze się go nie dlatego że się chce ale z musu. Niby masz dorosłego dzieciaka, a sam rozumujesz jak gimba.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, agromatik napisał:

Co ty tak krążysz jak sputnik wokół tej ziemi. 

Spoko.... Poprostu po zamiatałem wydojonym z pod nosa... Dla mnie to dobrze że się zakredytowali to kupiłem tanio parę ha... 😁😁😁😜

Wisz nima vatu na ziemie to nie brali bo nie ma co odliczyć 😋

Pod nosem mieli,,, a tera zapierd.... Po 17 km na dzierzawy i dopłaty oddajo..., 

Opublikowano

Cieszę się że interes życia zrobiłeś, ale kogo to tak naprawdę obchodzi oprócz twoich spadkobierców.

6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Spoko.... Poprostu po zamiatałem wydojonym z pod nosa... 

Opublikowano (edytowane)

A kogo tu obchodza bajki ludzi co podają co rusz to inne wyliczenia...? 

Ja tu kogoś wyzywam?.. Poprostu zartobliwie określam stan bycia na vat... 

Opublikowano

Vacik leci robić koszty i się zdaja z kasy na zwroty i tyle... Ja inwestuje w dobra nie koniecznie  oblozone vatem i tyle... Jak się ma rodzinę i się chce mieć inne dobra jak złom to są takie inwestycje... 

Vat został stworzony aby doić chłopa ile wlezie aby ten wydawał co zarobi i robił koszty i tyle 

I to właśnie robią co niektórzy i myślą że zyskali... 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

Nie wyrywaj jednego zdania bo pisałem tu co to jest dla mnie rozwuj i inwestycje... I nie jest to kupowanie złomu... 😜

Bez tego złomu to ziemię tylko masz i jest ona wtedy ciężarem. Mając słaby złom szybko się sam  wyeksploatujesz. Mając złom przewymiarowany ciężarem staje się całe gospodarzenie.

• Like 1
Opublikowano

Bardzo wąsko postrzegasz definicję rozwoju,  Mam tyle ziemi że nie potrzebuje  i dla mnie kupno złomu który da mi dodatkową godzinę na piwo bez łamania w krzyżu jest inwestycją w rozwój.

8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie mówię tu o tych kumatych co mają 100 ha itp.... 

Mam bardzo dobry sprzęt z górnej półki i nie są to ruskie graty... 😋

A miej sobie nawet z pawlacza we wszystkim trzeba zachować umiar bo bez tego na drugi dzień głowa boli.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przecia i ja kupuje ten złom i kupowałem... Wiec oszczędź tych nauk bo to szkoda trącić czas na to...

Wielu małorolnych wdeplo w vat i są zastopowani ... W realu powiedzą to otwarcie jak ich znasz i wiedzą że nie nalgaja i tyle... Na forum zapra się ze się rozwijają itp. 😜 Tyle w temacie... Decyzja pod wpływem zakupu złomu to zła decyzja i tyle... 

• Haha 1
Opublikowano

Pochwal no się czym czego jeszcze nie wiemy. Masz nowe maszyny premium, ziemi tylko 90 ha, domek na jeziorem i dom co z ojcem budowałeś no i syna dorosłego. Co tam jeszcze u Ciebie słychać?  Te nowe traktory  to  jakie? kombajn jaki, ile krów ile cielaków ? dawaj ...dawaj cały dzień mogę o Tych Twoich  dobrach materialnych czytać.

Pochwal no się czym czego jeszcze nie wiemy. Masz nowe maszyny premium, ziemi tylko 90 ha, domek na jeziorem i dom co z ojcem budowałeś no i syna dorosłego. Co tam jeszcze u Ciebie słychać?  Te nowe traktory  to  jakie? kombajn jaki, ile krów ile cielaków ? dawaj ...dawaj cały dzień mogę o Tych Twoich  dobrach materialnych czytać.

Opublikowano (edytowane)

I widzisz można na rr.... Można 😁

A co tu pisanie co się ma to tylko dla wybranych vacikow jest? 

Tyko lone mogą się chwalić a te na rr to już nie... 😁😁😁😁

Co mam się wstydzić że pracowałem i mam i dzieciom nie żałuję ? 🤔

Wiesz ilu tu ludzi jest 10 razy bogatszych odemnie i więcej ? I co ja im zabraniam o tym pisać i fikam do nich? 

Tyz czytam, oglądam ich wspaniały sprzęt i widzę że pracują i mają... I cieszy mnie ich szczęście i dobrobyt bo sam tyz lubię mieć i tyle... 

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Vacik leci robić koszty i się zdaja z kasy na zwroty i tyle... Ja inwestuje w dobra nie koniecznie  oblozone vatem i tyle... Jak się ma rodzinę i się chce mieć inne dobra jak złom to są takie inwestycje... 

Vat został stworzony aby doić chłopa ile wlezie aby ten wydawał co zarobi i robił koszty i tyle 

I to właśnie robią co niektórzy i myślą że zyskali... 

vat to może i doi niektórych , ale dla niektórych daje większe zyski jak ryczałtowcom przychody hahaha , pod warunkiem że Vat przeplatany jest ryczałtem i zamożna rodzina

Bogdan doisz niby  te krowięta ,  inwestujesz w bagienne łąki za grosze i wydaje ci się że ty mądry ????? 

20 groszy wyliczyli fachowcy że się zarabia na litrze mleka , inwestując w hektar dobrej ziemi 70 000 zł . potrzeba tyle mleka wydoić ile pomieści średni zbiornik retencyjny  w Polsce hahaha

wcale ci się nie dziwie że piana z pycha kapie na widok  watowca co dostał 500 000 na modernizacje  +100 000 wat zwrotu  i ci współczuje jak krowa wali ogonem w ten pusty łeb  podczas napełniania kolejnego zbiornika

• Like 2
Opublikowano

Kura następny zdojony 🤔😁😁😁😁😁

Wali ze szklanej kuli tylko login idzie, typowy objaw.. 🤔😁😁😁😁

No u mnie żebyś umiał czytać ryczałt przeplatany vatem tera 😜😁😁😁😁

Po co płacić po tyle jak po 700 zł ha można było kupić w 90 latach.... Ale to trza mieć rozum żeby kupić po 700 zł a tera to warte razy 100... 😁😁😁

• Haha 1