Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Źle to interpretujesz.... Ludzie czasem mają poprostu podobne zdanie na różne tematy bo taka jest prawda i tego nikt nie przeskoczy... Żebyś nie wiem co napisał i co na kłamał to niczego nie zmieni bo dobrze obaj wiemy że jesteś wydojony z kasy i tyle... 😂 Tu żadna inteligencja panie nie jest potrzebna żeby to wiedzieć 😋

47 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Kurla mógłbyś strescic  bo mi się nie chce czytać 🤣

No i się w końcu się przyznałeś, że nie posiadasz żadnej inteligencji. No i biorąc pod uwagę twoje jaskiniowe zamiłowanie do pisma obrazkowego i brak normalnego używania znaków interpunkcyjnych, to wcale zdziwiony nie jestem, że nie chce ci się czytać merytorycznych argumentów drugiej strony. To że interesuje cię wyłącznie powtarzanie słów "wydojony vacik" udowodniłeś wielokrotnie. Ale takie rzeczy to potrafią też rozwydrzone bachory w przedszkolu, więc tobie w twoim wieku to chwały nie przynosi.

37 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Nie, nie synku.. Rr płaci gotówko i nie bierze faktury bo nie musi... Przestępca jest ten co nie zapłacił a, dostał fakturę i ja niesie do US aby ukraść nienależny zwrot... 

Rr nie wie nawet komu ta faktura idzie... 

Jak usługodawca wykona usługę koszenia kukurydzy na kiszonkę dla twojego bydła, to ma obowiązek wystawić fakturę z 8% vatem. Ty masz obowiązek go zapłacić i mieć potwierdzenie, że ten VAT zapłaciłeś. Masz takie faktury? Bo jak czytam twoje wypociny to jakoś wątpię.

28 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Powinni wam wprowadzić zwroty za płatność przelewem z  konta albo karta za fakturkę ... Zero operacji za gotówkę bo na tym kombinujecie złodziejaszki 😋

Do rr us nic nimo i może cmoknąć a vacik nie jeden powinien siedzieć za przekręty i tyle... 😂

RR też skarbówka może skontrolować, więc żebyś się nie zdziwił pyszałku. RR to nie święta krowa, wbrew temu, co ci się wydaje. https://www.agrofoto.pl/finanse/zapisuj-dochody-jesli-nie-chcesz-miec-klopotow-z-fiskusem,77158.html

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

A co ja mam zapisywać i się obawiać  jak ja mam sprzedaż fakturowana bo ani mleka ani wołowiny nie wprowadzę w szara strefę 🤷‍♂️

Co mi może US zrobić jak widzi jakie mam obroty bo mi płaci +7% do tego.... 🤣

Co ja mam do ukrycia.. Nic.... Darowiznę muszę tyz zgłosić bo podatek dowala.. 🤷‍♂️

Co ty godasz.. ja mam mówić co usługodawca powinien 🤔a skąd ja to mam wiedzieć co ja US... Kura ja myślałem że darmo ma mi kosić a ty twierdzisz ze mam mu za to płacić 🤔... No patrz żem nie wiedział 😂🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Ale twoje dochody to przychody minus koszty ich uzyskania. Więc skarbówki nie interesuje ile dostałeś kasy za mleko czy wołowinę, tylko ile ci tej kasy zostało po odliczeniu kosztów. Oraz to czy odprowadziłeś cały należny podatek VAT od tychże kosztów. A ty ciągle bredzisz o sprzedaży.

Jak nie masz nic do ukrycia to pokaż fakturę za koszenie kukurydzy na kiszonkę, potwierdzającą że zapłaciłeś 8% podatku VAT usługodawcy. Masz takową?

Opublikowano

Nimom pacanie bo sam se kosze... 😂😂😂😂

Ty a syn ma kombaj i se kosi zboże to tyz ma mieć fakturę na usługę... 🤣

Może na koszenie trawy i karmienie krowy mam mieć fakturkę co? 😂😂😂

A wydoić to mogie czy usługi muszę brać? 🤔

Opublikowano

No i wcale tą odpowiedzią zaskoczony nie jestem. Tylko, że w skarbówce takie durnowate odpowiedzi nie przejdą gogusiu.

• Like 1
Opublikowano

No i takiej odpowiedzi też się spodziewałem po staruszku z umysłem przedszkolaka. Czyli w twoim przypadku sprawdza się powiedzenie, że człowiek na starość dziecinnieje.

Opublikowano

O kura to musisz donos do US zrobić 😂

Sam kombinujesz jak dziecko a durnia z siebie robisz jeśli myślisz że jesteś bystry i tyle.... 🤣

Ty mnie takimi tekstami chcesz zrobić... Ile ty masz lat synku.... 🤔

• Haha 1
Opublikowano

A ty rób te donosy na tych, co to niby nie swoje faktury do zwrotu VAT w US przedstawiają.

No i kolejna twoja odpowiedź przepełniona cwaniacką pychą, protekcjonalnymi epitetami i brakiem merytorycznych argumentów. A biorąc pod uwagę twoje szczeniackie zachowanie, to słowo synku bardziej do ciebie pasuje. Macie ze staszkiem wiele wspólnego jak widać.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, stach12 napisał:

SADEK  jak wcześnie miałeś 5 %  do pszenicy na fakturze a teraz masz 0 WAT to

a   zabrali

b dołożyli

c WYDOILI

d nie doczytałem , bo wydojony tylko czyta ile WATU

E nie sprzedaje zboża.

Nie raz już pisałem że rolnictwo to nie tylko produkcja roślinna.

a   zabrali

b dołożyli

c WYDOILI

E nie sprzedaje zboża.

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Powinni wam wprowadzić zwroty za płatność przelewem z  konta albo karta za fakturkę ... Zero operacji za gotówkę bo na tym kombinujecie złodziejaszki 😋

Do rr us nic nimo i może cmoknąć a vacik nie jeden powinien siedzieć za przekręty i tyle... 😂

Nie bardzo rozumiem w tych czasach obrót gotówką  i to niezależnie czy to RR czy Vatowiec.

Rozmawiałem z kolegą (branża nie rolnicza) kilka lat temu to utargu dziennego około 20-30 tysięcy w gotówce teraz ceny wyższe obroty większe a w kasie 2-3 tysiące.

a   zabrali

b dołożyli

c WYDOILI

E nie sprzedaje zboża.

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Nie bardzo rozumiem w tych czasach obrót gotówką  i to niezależnie czy to RR czy Vatowiec.

Rozmawiałem z kolegą (branża nie rolnicza) kilka lat temu to utargu dziennego około 20-30 tysięcy w gotówce teraz ceny wyższe obroty większe a w kasie 2-3 tysiące.

Opublikowano

Szkoda czasu na tego oszusta, myśli że jak da synkowi darowizne to US sie nie zainteresuje dlaczego synek sieje tone saletry na ha i dlaczegi spala 200l/ha a plony najniższe w rejonie.

Bogdan zmień avatar na poprzedni bo ten jakiś taki odpychający. Najlepiej wstaw jakąś buźke na tym sie tylko znasz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przestńcie z nim dyskutować znawca od siedmiu boleści, od kiedy US płaci ryczałtowcowi vat 7 %, u mnie płaci kupujący i rozlicza się z skarbówką jak jest vatowcem, jego syn ma kombajn i za darmo mu kosi, to też jest OK bogdanie

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

miwigos

pomału widze że już sam nie wiesz co piszesz , jaki sprzedający płaci ryczałtowemu WAT

równie dobrze można napisać że młyn również nie płaci za pszenice rolnikowi  tylko rozlicza go  z piekarnią

• Haha 2
Opublikowano

Jak skarbówka odda temu co mi dał to kto to płaci 🤔

Skąd skarbówka ma a no ma od vacika który odrazu oddaje... 😂😂😂😂

Tu są analfabeci ekonomiczni i tyle... Pocą bzdury a nie rozumieją jak działa system który ich zniewolił. 

• Haha 1
Opublikowano

Skarbówka nic nikomu nie daje. Twój VAT ryczałtowy płaci Ci ten któremu sprzedajesz.  On zaś to sobie odlicza od we własnym rozliczeniu. Już naprawdę zaczynacie plątać się w tych swoich wymysłach. 

• Like 1
Opublikowano

Okej kupujący , juz poprawiłem , zakreciłem się

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Toć pisze ze to płaci wydojony vacik w efekcie końcowym.... I jeszcze się cieszy.... 🤣🤣🤣

Skarbówka nimo własnej kasy to kasa podatnika 

Akurat nie masz racji każdy płaci vat , a vatowiec sobie odliczy za większośc zakupów , RR nie odliczy

Opublikowano (edytowane)

Jak sprzedajesz na skupie to doliczają jak prywtnie to bez faktury  kwote brutto,  zresztą u nas tylko do skupu , prywatnie to praktycznie nikt nie kupuje, 

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Jak się kombinuje aby kupować czy brać usługi bez faktur to nie trzeba. ;) 

A po co jak się ma swoje sprzęt brać usługi ? 🤣

Wy takie wydojone ze sprzęt was nie stać 😂

• Haha 1