Zaloguj się, aby obserwować  
mati00733

MF 3080-Nowa pompa hydrauliczna wyje

Polecane posty

mati00733    7

Witam.

chcialbym sie z wami podzielic swoim problemem.niedawno zalozylem ladowacz czolowy.po kilku dniach pompa hydrauliczna odmowila posluszenstwa.i tutaj zaczynaja sie schody.nowa pompa zostala zamontowana.filtr hydrauliki wymieniony na nowy.wszystko zalane olejem fusch.po wyjechaniu z garazu,500metrow i ciagnik stanal.ani wspomagania,nic...po zmianie filtra na stary,wszystko wrocilo do normy...niby,poniewaz,nowa pompa ciagle wyje,jakby ktos turbine zamontowal.czy to normalne?czy ktos wymienial pompe,odpowietrzal uklad?dodam,ze na starej pompie podnosnik podnosil z taka sama szybkoscia niezaleznie od obrotow,a na nowe...coz,tzreba pogazowac zeby szybciej podnosil.cisnienie jakie daje pompa to 190.prosze o wszelkie porady.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
look19    29

Najprawdopodobniej kupiłeś inną pompę niż ta, która była zamontowana oryginalnie. Być może średnica otworu wylotowego w pompie jest mniejsza i to dlatego. Filtr też może być źle dobrany lub za gęsty olej. Gościu w mojej wiosce jak zalał byle jakim olejem mf-a 3095, to padło mu wszystko, co było napędzane olejem włącznie z półbiegami. Te ciągniki są wrażliwe na jakość oleju. Z resztą nie tylko te. Inne bardziej rozbudowane również. Klasa lepkości oleju musi być taka sama. Proponuję zapytać u Korbanka lub któregoś z użytkowników takiego mf-a o to jaki olej stosuje i jak ciągnik chodzi na tym oleju. Użytkowników najłatwiej znaleźć w galerii lub w pokrewnych tematach do twojego. Być może ktoś na af miał już taki problem.


Jeśli chcesz poznać prawdę na temat Agromy pisz na PW. Na pewno odpowiem. Miałem z nimi do czynienia.

Nie polecam zgrabiarki firmy METAL-TECHNIK z powodu wad konstrukcyjnych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati00733    7

hej!

olej to fusch 10w30.a orientujesz sie moze czy uklad hydrailiczny sie odpowietrza w jakis sposob?wertowalem tematy ale nie trafilem na podobny przypadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

hej!

olej to fusch 10w30.a orientujesz sie moze czy uklad hydrailiczny sie odpowietrza w jakis sposob?wertowalem tematy ale nie trafilem na podobny przypadek

 

z prawej strony masz takie zawory odpowietrzniki(w seri 61xx tak jest w seri 3xxx powinno byc podobnie) po odpaleniu musisz na chwile przycisnac az powietrze wyjdzie i jak zacznie chodzic podnosnik i wom to wszystko jest juz odpowietrzone sprzeglo same sie odpwietrzy, filt musi byc najlepiej oryginalny lub zamiennik z zaworem przelewowym jak zalozysz z samochodu man lub kombajnu claas ktore tez sie nadaja bedziesz mial problemy z cisnieniem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mati00733    7

Panowie,po wymianie pompy,kompletny brak cisnienia.pompa dziwnie gwizdze.biegi wchodza,ale po wcisnieciu pedalu sprzegla podczas toczenia sie ciagnika to jakby go blokowalo....znowu rozbiorka,na dole srebrne opilki,kawalki tarczy?????--metalowa,segmenciki takie na niej widac....juz nie mam sily,o co tutaj chodzi.wszystko dobrze skladane,pompa nowa,olej fusch...odpowietrzalem wg wskazan,i nic...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
masseyf30    60

Ja ci tu nic nie pomoge ale chciałem cie zapytać gdzie jest ta pompa ile dałeś za nową bo ja też będę wymieniał tylko że MF 3095

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ariss    5

dokładnie to jest z prawej strony patrząc od tyłu ciągnika odkręcasz kolo i pokrywę taka bardziej z tyłu i tam jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysiek1988
      Panowie mam problem. Mam tur 2 sekcyjny.  Po zakupie okazało się, że pompa już nie domaga więc wymieniłem na wydajniejszą - Hylmet 40l/min. Do tego zamontowałem również zawór zabezpieczający pompy ustawiony fabrycznie na 17,5 mpa. Po wymianie pompy tur chodzi znakomicie ! udźwig jest wyraźnie większy i tur działa szybciej. Jednak pojawił się mały problem. Przy opuszczaniu całego tura obroty silnika wyraźnie spadają i słychać, że pracuje on z wyraźnym obciążeniem. Dźwięk jest wyraźnie bardziej słyszalny niż w przypadku podnoszenia. Siłowniki od podnoszenia mam jednostronnego działa - więc olej wraca do rozdzielacza tą samą drogą która została dostarczony i później do skrzyni.
      Co mogę zrobić żeby wyeliminować ten problem ? Wymienić przewód powrotny oleju z rozdzielacza do skrzyni na taki o większym przekroju ? Wydaje mi się, że olej który wraca z siłowników blokuje przepływ oleju zasilającego rozdzielacz i stąd ten problem. mam też siłownik 2 stronnego działania, ale w jego przypadku nie ma spadku obrotów.
      Jedna sekcja w rozdzielaczu wolna. Rozdzielacz i jego podłączenie wygląda tak:
      Proszę o jakieś porady.
      Ciągnik to ursus c360.


    • Przez szmal1819
      Witam. Ciagnik uległ awari a minowicie ukrecił sie wałek pompy wtryskowej zaraz przy kole zembatym. Pompa rozebrana i nie swierdzono zadnych przyczyn by sie to stalo przez jej głowice. Co moze byc przyczyna? Wada fabryczna czy rozrzad?
    • Przez sznajdik
      Zaczyna mi ciec pompa od wody wymieniał ktoś uszczelnienia czy od razu szuka nowej?
    • Przez bernijol
      Witam. Mam takie pytanie, czy w c330 pompa hydrauliki może być zależna od skrzyni biegów? Wiem że w niektórych ciapkach wom jest zależny od skrzyni, (wajcha do przodu)ale w większości tych maszyn nie ma poprostu trybu w skrzyni biegów  od tej opcji. Pytanie czy tam gdzie to działa pompa też wtedy jest zależna tak jak to jest np.w c360. Potrzebna mi jest większa wydajność pompy w ciapku do łuparki hydraulicznej którą kończe budować z siłownikiem 500mm x 80 x45mm podejrzewam że z tym siłownikiem poprostu będzie to wolno pracować a gdyby tak dało się zwiększyć wydajność pompy bez gazowania bezsęsownego ciapa była by bomba. Ale coś mi mówi że w ciapku tak to nie działa jak w 60tce, może się myle, dlatego proszę o poradę i opinie znawców tematu z góry dzięki za mądre słowa.
    • Przez borsuk1891
      Witam wszystkich.
      Mam problem z podnośnikiem ,a właściwie z pompą . Na zimnym silniku podnośnik słabo podnosi i po dodaniu gazu zaczyna wyć pompa. Tak jakby było coś przytkane. Nie ważne czy z maszyną czy bez.  Zapala się kontrolka od filtra oleju hydrauliki.  Po wykręceniu filtr jest czysty. Następnie robię płukankę z ropy całej skrzyni i wraca wszystko do normy. Pompa nie wyje, kontrolka gaśnie podnosi bez najmniejszego problemu. Dzieje się tak średnio 3 razy w roku. Czyżby coś przytykało się bo filtr na pewno nie? Olej jaki zalewam to Agrol U . Prosze o pomoc i dziękuje.
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.