Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, panczo1922 napisał(a):

czym siany?

Jest ogromny:)

U mnie siew 28.08 i cały czas wschodzi...

dlaczego wynalazek?

Formulacja oraz substancje aktywne takie same jak Caryx...

W zeszłym roku stosowałem to po raz pierwszy po 10 latach używania Caryxa.

Nie ma żadnej, powtarzam, żadnej różnicy! wciąga rzepak w glebę aż milo!

Ale jak chcecie przepłacać za markę to droga wolna....

Po ile płaciłeś ten zamiennik?

Opublikowano (edytowane)

Jakies 5l od 6 tyg 🤦 dzis spadlo 10 kropli i z godziny na godzine prognozy spadaja. Cos mi sie wydaje, ze we wrzesniu to nikt u nas pszenicy nie zasieje 

Edytowane przez kamil800
Opublikowano
8 minut temu, wilkołak napisał(a):

Na wschodzie zawsze mieliście mokro , u nas sucho było , teraz wody mamy dosyć , kolejne 23 mm w nocy

lipiec 120

sierpień 58

wrzesień 44

Niema z czego się cieszyć z dużej ilości wody na jesień, koreń będzie jak u skośnokich. Lepiej te opady przydają się na wiosnę. 

Opublikowano
8 minut temu, kamil800 napisał(a):

Jakies 5l od 6 tyg 🤦 dzis spadlo 10 kropli i z godziny na godzine prognozy spadaja. Cos mi sie wydaje, ze we wrzesniu to nikt u nas pszenicy nie zasieje 

Jak już myślałem nad strip-tillem pszenicę zasiać jak tak dalej sucho będzie.

Opublikowano

Czy można dodać Nawigator lub Korwetto do LaDivy ( to ma być główny oprysk ) czy dać więcej LaDivy a tamte dać osobną? Kupiłem LaDiwe a tamte zostały z zeszłego roku... To nic się nie stanie?

Opublikowano
18 minut temu, piotrk8212 napisał(a):

Czy można dodać Nawigator lub Korwetto do LaDivy ( to ma być główny oprysk ) czy dać więcej LaDivy a tamte dać osobną? Kupiłem LaDiwe a tamte zostały z zeszłego roku... To nic się nie stanie?

la divy chyba nie powinno sie mieszać.

• Root Admin
Opublikowano
2 minuty temu, piotrk8212 napisał(a):

Czyli wszystko osobno? A Korwetto z Nawigatorem? Trudno kilka razy jeździć?

Po co?

Masz kompletny środek i mam wrażenie że szukasz dziury w calym

Opublikowano
1 minutę temu, piotrk8212 napisał(a):

Czyli wszystko osobno? A Korwetto z Nawigatorem? Trudno kilka razy jeździć?

kwestia ile czego dać. Bo skumulujesz substancje.

Ja bym nie łączył. 

Opublikowano
8 minut temu, paktofonikas1987 napisał(a):

Miejscami prosto, miejscami trochę mniej 😆 obsadę zawyżyło,, pozatym nie ma biedy. 

macie jakies doświadczenie z siewem Czajkomskim,  czy on zawsze tak nie dokładnie wysiewa ?  bo mi w ub. roku mimo próby kręcowej wysiał 30 % więcej niż zakładano

Opublikowano
18 minut temu, wilkołak napisał(a):

A po co dodawać do ladivy, za dużo kasy masz

Akurat odwrotnie ale zawsze zostanie połowa butelki i po kilku latach nawet nie wiesz do czego to jest... A tak to by poszło i może ostrożeń wzieło??? 

Opublikowano
23 minuty temu, piotrk8212 napisał(a):

Akurat odwrotnie ale zawsze zostanie połowa butelki i po kilku latach nawet nie wiesz do czego to jest... A tak to by poszło i może ostrożeń wzieło??? 

Jak zostało z poprzednich lat to poco kupujesz następny "pełny zestaw" zamiast dokupić tyle ile brakuje? Korvetto zostaw na wiosnę na poprawkę jak i tak leży na półce a teraz to wykorzystaj ten co jest najstarszy ile wyjdzie a resztę opryskaj tym świeżym zakupem. Możesz też pomieszać wszystko razem,  będzie ciekawe doświadczenie dla potomnych.

Opublikowano
37 minut temu, anto napisał(a):

macie jakies doświadczenie z siewem Czajkomskim,  czy on zawsze tak nie dokładnie wysiewa ?  bo mi w ub. roku mimo próby kręcowej wysiał 30 % więcej niż zakładano

Nie, to 1 raz sialem czajkowskim. Miało być 45 roslin na metrze, wyszło 50. Na przyszłość myślę siać  40 bo za gesty jest - wschody okazaly lepsze niż kiedyś po mzuri miałem, dlatego zakładane było 45 sztuk. 

Opublikowano
3 godziny temu, Tomek90 napisał(a):

Pisane było przezemnie i jeszcze jedna czy 2 osoby że to nie działa, ja już 2 sezon na zwykłej. Mało tego przedstawiciel pewnej  dużej firmy/hodowli sam odradzał zakup na zaprawie insketycydowej. 

No dobrze, ale skoro sprzedają produkt niezgodny z opisem to powinni brać za to odpowiedzialność?

"Rzepak ozimy:Pchełki ziemne, pchełka rzepakowa, śmietka kapuściana, gnatarz rzepakowiec" . Chyba spróbuje zareklamować, bo co mam do stracenia tylko do kogo pisać? Do sklepu, producenta nasion czy producenta zaprawy?

• Root Admin
Opublikowano
5 minut temu, XTRO napisał(a):

jedną działkę muszę poprawić od bodziaków. Jaka dawka Jacek chlopyralidu w rzepak ?

Klasycznie 90-100g

• Thanks 1
  • Root Admin
Opublikowano
6 minut temu, MaXtzTS napisał(a):

to co ladiva daje radę z wszystkim? nie dodawać metazachloru?

Z czym zwykle masz problem w rzepaku? Czy są tu chwasty nie wrażliwe na ladive?